10 Tips voor tattoo verzorging

10 Tips voor tattoo verzorging

Het eindresultaat van je tattoo hangt niet alleen af je tattoo artiest, maar ook van de zorg die je eraan besteedt. Check de belangrijkste verzorgingstips

Naar de shop

Tattoo Nazorg - de belangrijkste verzorgingstips 

Heb je net een nieuwe tattoo laten zetten? Dan wil je natuurlijk maar één ding...dat je tattoo zo snel en mooi mogelijk geneest. Het herstel van je tattoo verloopt volgens een vast patroon. 

Hoe genezingsproces van je tattoo precies werkt lees je in Hoe lang duurt de genezing van je tattoo?  

Heb je er zelf dan helemaal geen invloed op?

Jawel! Door je nieuwe tattoo goed en regelmatig te verzorgen én even een paar weken niet alles te doen wat je gewend bent. Check hieronder de belangrijkste nazorg tips. 

✔ Laat je tattoo niet uitdrogen

Dat is de allerbelangrijkste verzorgingsregel.

Je tattoo laten uitdrogen, is niet bevorderlijk voor het genezingsproces. Als je tattoo te droog wordt, geneest het minder snel en heb je bovendien meer kans op korstvorming. Korstjes kunnen scheuren en je tattoo weer behoorlijk beschadigen.

Smeer je tatoeage in de heelfase regelmatig in met een tattoo nazorg crème of zalf. Gedurende de eerste 4 dagen om de 4 uur als dat mogelijk is en anders minstens twee keer per dag. 

Smeer vooral niet te dik!

Een te vochtige wond, verhoogt weer het infectiegevaar. Dat niet alleen. Door je tattoo te dik in te smeren, sluit je de huid te veel af en kan je tattoo niet ademen. Dat is niet goed voor de genezing van je tattoo. Bovendien kan je zo ook puistjes krijgen. Meer tips in Hoe vaak en hoe lang moet je je tattoo insmeren?


Het insmeren van je net gezette tattoo is niet het allerfijnste om te doen. Onze tattoo nazorg crème, de After Tattoo,  is zo ontwikkeld dat het héél makkelijk uitsmeert. Zodat het insmeren veel minder pijnlijk is. 

De crème is helemaal niet vettig en trekt daarom heel snel in. Het blijft dus niet aan je kleding plakken. De extra toegevoegde Panthenol helpt je tattoo ook nog eens sneller genezen.

Ontdek hier onze handige VOORDEELBUNDEL

Check de tattoo nazorg pagina als je meer wilt weten over deze nazorg crème.

 

✔ Maak je tattoo regelmatig schoon 

Voor de genezing van je tattoo is het niet alleen belangrijk dat je je tattoo regelmatig insmeert, maar ook dat je 'm regelmatig schoonmaakt.

Met het schoonmaken van je tatoeage help je je tattoo te beschermen tegen schadelijke bacteriën en was je bovendien de overtollige inkt, bloed en wondvocht er af. Voorkom zoveel mogelijk dat je dit laat opdrogen als je veel korstvorming wilt voorkomen. Meer handige tips in Schoonmaken van je tattoo. waarom is dat zo belangrijk? 

Maak je tattoo niet schoon met een normale douche gel. Gebruik voor het wassen van je tattoo een zeepvrije zeep of wasgel met een huidvriendelijke pH-waarde. 

Onze vegan tattoo zeep, de Cleansing Gel, is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van tattoos. De zeep helpt je net gezette tattoo sneller genezen en verzacht ook nog eens de jeuk en branderigheid. Droogt de huid absoluut niet uit!

 

 

Bekijk hier de VOORDEELBUNDEL


✔ Niet zwemmen, in bad en niet te lang douchen

Zwemmen, badderen en lang douchen kan je maar beter vermijden zolang je tatoeage nog niet is genezen. De inkt kan uit je huid trekken en daar wordt je tattoo niet mooier van. Daarnaast kunnen bacteriën uit het water in je tatoeage komen waardoor die gaat ontsteken. Tips om veilig te douchen in Douchen met je nieuwe tattoo kan dat?  

Lees ook Na hoe lang mag je zwemmen, in bad of in de sauna met je nieuwe tattoo?

✔ Zweet en vuil in de wond vermijden

Zweet en vuil kunnen tot ontstekingen leiden. Houd de wond zo schoon mogelijk
 en wees voorzichtig met sporten en zwaar lichamelijk werk totdat je tattoo is genezen. Een speciale tattoo folie beschermt je tattoo de eerste dagen tegen vuiligheid....ideaal voor als je huisdieren hebt. 

✔ Geen sterke zon of onder de zonnebank

Zolang je tattoo nog niet genezen is, kan je maar beter uit de zon blijven. De felle stralen van de zon kunnen ervoor zorgen dat je blaren krijgt en dat de kleuren van je tatoeage gaan verbleken. Vervaging van je tattoo kan je na de genezing tegen gaan met een crème waar UV-bescherming in zit. 

☀️ TIP: Bescherm je genezen tattoo tegen vervaging met onze Daily Tattoo Care


In Hoe houd je je tattoo mooi in de zon? lees je hoe lang je uit de zon moet blijven met nieuwe tattoo én wanneer je eindelijk zonnebrancrème op je nieuwe tattoo mag smeren.

✔ Niet krabben

Tijdens het helen is het heel normaal dat de huid gaat jeuken. Ga dan in ieder geval niet krabben! Je kan er niet alleen het uiterlijk van je tatoeage verzieken door de korsten of velletjes eraf te krabben als je jeuk hebt. Je loopt ook nog eens een heel groot risico dat je tattoo gaat ontsteken! Het juist gebruik van tattoo aftercare zorgt voor minder of zelfs geen jeuk of korstvorming.

Korstvorming voorkom je ook zoveel mogelijk door je tattoo te laten helen met een speciale tattoo folie. Deze second skin beschermt je tegen infecties en zorgt dat je tattoo niet uitdroogt. Je hoeft je tattoo de eerste dagen dan helemaal niet in te smeren. Meer daarover in je nieuwe tattoo ingepakt met folie

✔ Draag geen vieze of te strakke kleding

Draag geen vieze of te strakke kleding over je tattoo, zeker niet in het begin. Als de tatoeage heelt zal er nog wondvocht en inkt uitlopen, waardoor de kleding aan de plek vast kan plakken. Het is erg pijnlijk om dat weer los te krijgen en je kunt korstjes of velletjes meetrekken.
 Kleding van katoen heeft bewezen eventuele wondafscheiding goed op te nemen en laat zich makkelijk reinigen. Met een tattoo folie voorkom je dat je tattoo aan je kleding gaat plakken.

✔ Zit je tatoeage aan je kleding of beddengoed vastgeplakt?

Geen paniek! Rustig met lauwwarm water losweken. Ga desnoods met kleding en al onder de douche staan. Probeer het vooral niet in één keer lost te trekken. Als je de eerste dag nog heel erg veel wondvocht hebt, zou je bij het slapen gaan, je tattoo nog een keertje kunnen afdekken met folie. Maar let op! Het lang dragen van folie is niet aan te raden. Een zelfklevende tattoo folie kan je overigens wel 3-5 dagen laten zitten. Lees ook Hoe lang kan je de folie op je tattoo laten zitten?

 

✔ Wat kan je nog meer doen om je wond te laten helen?

Je zou gedurende de genezing extra Vitamine C kunnen innemen. Als je te weinig Vitamine C in je lichaam hebt, kan je tatoeage minder snel genezen. Let ook op met alcohol, een te hoge alcohol inname belemmert de opname van vitamines en mineralen, waaronder Vitamine C.

 


TIP: Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je aankoop!


Heb je net een nieuwe tattoo? 

Help je tattoo sneller genezen met onze tattoo nazorg bundel.  
Voor het wassen, helen èn beschermen tegen de zon. 

All in Bundel

Bekijk hier de VOORDEELBUNDEL 

 

  Heb je een vraag over het verzorgen van je tattoo? We horen het graag! 
  

Laatst bekeken
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany