Mag je zonnebrandcrème smeren op je nieuwe tattoo?

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 2 min

Mag je zonnebrandcrème smeren op je nieuwe tattoo?

Iedereen weet eigenlijk wel dat de zon, hoe heerlijk ook, erg schadelijk kan zijn voor je tattoo. Of het nu een nieuwe tattoo is of een oude, dat maakt niet uit. Met de combi zon en je tattoo is het uitkijken geblazen. 

Ook al is dit geen echt nieuws en weten de meeste mensen dit allang, toch is er nog veel onzekerheid en onduidelijkheid over de effecten van het smeren zonnebrand op een nieuwe tattoo. Zonnebrand op je nieuwe tattoo smeren kan behoorlijke problemen geven tijdens het genezingsproces van je tattoo.

Waarom is zonnebrand zo schadelijk voor je tattoo?

Zonnebrand kan erg schadelijk zijn voor je nieuwe tattoo omdat in bijna alle zonnecrèmes bestanddelen zitten die niet goed zijn om te gebruiken op een open huid, zoals je nieuwe tattoo. Hierdoor kan je tattoo gaan ontsteken, zwellen of kan je zelfs blaren krijgen.

Dat niet alleen, de meeste zonnebrandcrèmes zijn vaak dikker en plakkerig. Dat kan je tattoo afsluiten en bovendien vuil aantrekken. Als je die op je verse tattoo smeert, loop je het risico dat je tattoo gaat ontsteken.

Zolang je tattoo nog niet genezen is, is het beter om geen zonnebrandcrème op je tattoo te smeren. 

Smeer je tattoo tijdens het genezingsproces alleen in met een crème of zalf op je tattoo die je tattoo helpt genezen, een tattoo nazorg crème.

In onze blogs ‘wanneer is mijn tattoo genezen’ en ‘zonnen met je nieuwe tattoo do’s and dont’s’  kun je nog eens nalezen wanneer en met welke crème je je tattoo mag insmeren. 


Hoe bescherm je je tattoo dan wel tegen de zon?

De eerste twee drie weken is het raadzaam om je tattoo zoveel mogelijk uit de zon te houden. Je nieuwe tattoo blootstellen aan de zon is vragen om moeilijkheden. Nadat je tattoo genezen is, kan je je insmeren met een crème die je beschermt tegen de zon. Let dan nog steeds op als je met je tattoo de zon in gaat. Je huid is na het genezen nog maar heel dun en erg gevoelig in de zon.

☀️TIP: Vorig jaar hebben we een gepatenteerde tattoo Sun Folie ontwikkeld. Dit is een tattoo folie die maar liefst voor 98% de Uv-stralen tegenhoudt. Deze folie is bedoeld om de eerste 3-5 dagen de genezing van je tattoo te ondersteunen en je te beschermen tegen de zon. 

Het is sowieso aan te raden om je tattoo met een goede crème in te smeren. Het houdt je tattoo langdurig in een goede conditie en daardoor mooi. Het hele jaar door mag je onze Daily tattoo care gebruiken. Deze crème beschermt je kleuren, is fijn in gebruik en trekt heel erg snel in. 

Schijnt de zon wat feller? Dan hebben we daar een heel fijne, huidvriendelijke, sun care lijn voor. 

Meer lezen wat het effect is van zonnebrand op je nieuwe tattoo? Lees dan Zonnebrand op je nieuwe tattoo. Ja of nee?


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2020-03-26
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08