Slapen met een nieuwe tattoo | Do's en don'ts

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 3 min

Slapen met een nieuwe tattoo is niet het fijnste om te doen en kan als je niet oplet je tattoo behoorlijk beschadigen.

Wat moet je vooral wel/niet doen als je gaat slapen met een nieuwe tattoo?

Zorg dat je bed schoon is met een nieuwe tattoo

Een net gezette tattoo is ongelofelijk vatbaar voor infecties. Met schone lakens verklein je de kans dat je tattoo gaat ontsteken.

Je laken lostrekken als het aan je tattoo vastgeplakt zit

De eerste nachten na het zetten van je tattoo kan er nog veel wondvocht uit je tattoo komen. Hierdoor kan het gebeuren dat je laken of je T-shirt aan je tattoo blijft plakken. Dit kan ongemak veroorzaken en de genezing van je tattoo verstoren. Het is belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Week het rustig los met water en vermijd het afscheuren om verdere schade aan de huid te voorkomen. Zodra je de stof hebt losgemaakt, reinig en verzorg je je tattoo volgens de instructies van je tattoo-artiest of volgens de aanbevolen nazorgprocedure. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je tattoo goed geneest en dat je snel kunt genieten van je nieuwe kunstwerk.

Niet liggen op je net gezette tattoo

Probeer te voorkomen dat je op je tattoo gaat slapen. Dat is sowieso pijnlijk en komt het genezingsproces niet ten goede. Door op je nieuwe tattoo te liggen, loop je het risico dat de wrijving en druk de verse inkt verstoren en de huid beschadigen. Het kan leiden tot vervaging van het ontwerp en verlenging van de genezingstijd. Het is daarom belangrijk om een comfortabele slaaphouding te vinden waarbij je tattoo niet wordt belast. Zo zorg je ervoor dat je tattoo optimaal kan genezen en er prachtig uit blijft zien.

Geen huisdieren in je schone bed met 'n nieuwe tattoo

Huisdieren dragen vaak veel vuiligheid bij zich, wat kan leiden tot infecties en ontstekingen van je nieuwe tattoo. Het is daarom belangrijk om contact tussen je huisdier en je verse tattoo zoveel mogelijk te vermijden. Zorg ervoor dat je huisdier niet rechtstreeks op je tattoo ligt en vermijd krabben of likken in het getatoeëerde gebied. Op deze manier kun je de genezing van je tattoo bevorderen en complicaties voorkomen.

Denk aan de nazorg van je tattoo voor én na het slapen

De eerste week is het heel erg belangrijk dat je je nieuwe tattoo goed schoonmaakt een vooral niet laat uitdrogen. Was je tattoo 's ochtends en 's avonds voordat je gaat slapen. Als het je lukt tussen de middag. Gebruik hiervoor een speciale tattoo nazorg zeep. Die is speciaal ontwikkeld om je tattoo goed schoon te maken en meteen te verzorgen.De eerste dagen kan er nog wondvocht uit je tattoo komen. Probeer dit zoveel mogelijk van je tattoo af te wassen om korstvorming te voorkomen.

Nadat je je tattoo hebt schoongemaakt, verzorg je je tattoo met een tattoo nazorg crème of zalf. Laat je tattoo vooral niet uitdrogen!


TIP: Als je je tattoo de eerste dagen inpakt met een speciaal voor tattoos ontwikkelde second skin tattoo folie heb je nagenoeg geen last van infectiegevaar en heb je geen omkijken naar je tattoo.

Wat is dat een tattoo folie? Een zelfklevende tattoo folie dekt heel je tattoo af, waardoor er geen vuiligheid bij kan komen. De folie is zo ontwikkeld dat je tattoo gewoon kan ademen. Hoe dunner de folie hoe beter je tattoo kan ademen.

Onze Tattoo folie, de Protection Film is de dunste tattoo folie die er is.

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2019-11-08
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08