Hoe gebruik je de tattoo folie?

Hoe gebruik je de tattoo folie?


Hoe plak je de tattoo folie op je nieuwe tattoo?

 1. Maak je tattoo eerst héél erg goed schoon voordat je gaat plakken
  Zorg dat je al het bloed, vaseline en inkt er heel er goed af wast met onze tattoo zeep
  (Kijk ook op onze blog Hoe maak je je tattoo schoon?)
  Je hoeft geen nazorg crème of zalf aan te brengen. 


  TIP: Let er op dat je ook de randen rondom je net gezette tattoo goed schoonmaakt. Als daar nog Vaseline blijft zitten, blijft de folie niet plakken.

 2. Knip de tattoo folie op de gewenste maat
  Hoe bepaal je de juiste maat? De tattoo folie moet an alle kanten van je tattoo minimaal 1-2 centimeter overlappen. Als dat meer is, is helemaal niet erg. Wel als je het te krap plakt. Dan heb je kans dat de wondvocht die uit je tattoo komt gaat lekken. En dat is zonde, want het is juist zo fijn dat je geen vlekken hebt als je je tattoo goed afplakt.


 3. Denk na hoe je lichaam beweegt voordat je gaat plakken.
  Als je tattoo op een plek zit die veel beweegt of beter gezegd buigt, bijvoorbeeld:
  - knie tattoo
  - elleboog tattoo
  - onderrug tattoo
  - schouder tattoo

  Als je deze plekken inpakt met de folie, moet je voor een maximale huidstrekking zorgen. Als je bijvoorbeeld een tattoo op je knie hebt, dan buig je 'm als je 'm gaat inpakken met de tattoo folie. Heb je een tattoo op de binnenkant van je arm, strek dan je arm uit bij het strekken, ja daar heb je wel hulp bij nodig ;)

  Hiermee voorkom je dat de tattoo folie te veel gaat trekken aan je huid. Hierdoor kan je huid geïrriteerd raken. Dit wordt soms verward met een allergische reactie op de folie.

  TIP: Past je tattoo niet op de rolbreedte van de folie? Geen probleem! Dan kan je de tattoo folie laten overlappen met 1-2 cm.

 4. Knip de hoeken van de tattoo folie rond af 
  Hiermee voorkom je dat de hoeken gaan 'rullen'. Vergelijk het maar met een gewone pleister, die dan aan de hoeken los laat en er een beetje vies uit gaat zien ;)


 5. Zorg dat je geen luchtbellen krijgt. 

 

Na hoe lang mag je de tattoo folie verwijderen? 

Na 3 tot 5 dagen kan je de tattoo folie, ook wel second skin genoemd, van je nieuwe tattoo verwijderen

 

Als de folie eraf is, maak je je tattoo schoon met de Cleansing Gel. Met deze tattoo zeep was je niet alleen het wondvocht en de overtollige inkt weg, maar verzorg je je tattoo meteen. De Cleansing gel kalmeert en verzorgt ook.⠀

Na het wassen verzorg je je tattoo met de After Tattoo, de niet vette nazorg crème van TattooMed. Je wilt ook geen vette crème als je als die dagen geen omkijken hebt gehad naar je tattoo.

👉🏻Meer blogs met handige tips vind je op tattoomed.nl/blogs


TIP: Onze After Tattoo, Cleansing Gel en de Daily tattoo care helpen jouw tattoo te genezen, te verzorgen en vooral mooi te houden. Daarom zitten ze samen in een handige voordeel bundel.

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg pagina maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op