Alles wat je moet weten over het aanbrengen van tattoo folie

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 3 min


Het aanbrengen van tattoo folie is niet alleen een noodzakelijke stap in het zorgproces voor je nieuwe tattoo, maar het heeft ook tal van voordelen voor het genezingsproces en de algehele gezondheid van je tatoeage. In deze uitgebreide gids nemen we je stap voor stap mee door het proces van het aanbrengen van tattoo folie, terwijl we dieper ingaan op de voordelen die het biedt voor het behoud van de versheid en de kwaliteit van je tatoeage.


Voorbereiding is essentieel


Voor het aanbrengen van de tattoo folie is het van vitaal belang om de huid rond je nieuwe tattoo grondig schoon te maken. Gebruik een milde, niet-irriterende zeep die speciaal is ontworpen voor tattoos. Deze zeep verwijdert niet alleen overtollige inkt en wondvocht, maar zorgt er ook voor dat alle resten van bloed en vaseline volledig worden geëlimineerd. Het is vooral belangrijk om de randen rondom je tattoo extra te reinigen, omdat resten van vaseline de hechting van de folie kunnen verstoren.


Knip de tattoo folie op maat


Het op maat knippen van de second skin tattoo folie is een stap die vaak over het hoofd wordt gezien, maar cruciaal is voor een succesvolle genezing. Zorg ervoor dat je de folie ruim genoeg knipt, zodat deze aan alle kanten van je tattoo minimaal 1-2 centimeter overlapt. Een goede overlapping zorgt ervoor dat de folie volledig dekt en beschermt, terwijl te weinig overlapping kan leiden tot lekkage van wondvocht, wat het genezingsproces kan verstoren.


Overweeg de beweging van je lichaam


Het is essentieel om rekening te houden met de natuurlijke beweging van je lichaam bij het aanbrengen van de tattoo folie. Vooral als je tattoo zich bevindt op een plek die veel beweegt of buigt, zoals de knie, elleboog, onderrug of schouder, is het belangrijk om de folie zo aan te brengen dat deze niet te strak zit. Zorg voor maximale huidstrekking tijdens het aanbrengen om te voorkomen dat de folie te veel aan de huid trekt en irritatie veroorzaakt.


4. Afwerking is belangrijk


Een goede afwerking van de tattoo folie is essentieel voor een optimale bescherming en genezing van je nieuwe tattoo. Rond de hoeken van de folie af om te voorkomen dat deze gaan 'rullen' of loslaten. Dit zorgt ervoor dat de folie goed op zijn plaats blijft zitten en er geen vuil of bacteriën onder kunnen komen.


Verwijderen van de folie


Na 3 tot 5 dagen is het tijd om de tattoo folie te verwijderen. Gebruik hiervoor opnieuw een milde tattoo zeep om je tattoo schoon te maken en overtollig wondvocht en inkt te verwijderen. Het verwijderen van de folie kan soms wat ongemakkelijk zijn, vooral als deze goed aan de huid hecht. Wees voorzichtig en trek de folie langzaam en gelijkmatig van de huid af om irritatie te voorkomen.


Verwijderen onder de douche


Een handige tip is om de zelfklevende tattoo folie onder de douche te verwijderen. Het warme water kan helpen om de folie los te maken van de huid, waardoor het proces minder pijnlijk en moeizaam wordt. Zorg ervoor dat je de folie voorzichtig verwijdert en de tattoo daarna schoonmaakt volgens de eerder vermelde instructies.


Voordelen van tattoo folie


Tattoo folie biedt tal van voordelen voor het genezingsproces en de verzorging van nieuwe tattoos. Ten eerste beschermt het de tatoeage tegen vuil, bacteriën en wrijving, waardoor de kans op infecties wordt geminimaliseerd. Daarnaast helpt tattoo folie bij het behouden van de vochtbalans van de huid, wat essentieel is voor een gezonde genezing. Het afsluiten van de tattoo met folie zorgt ervoor dat de tatoeage constant gehydrateerd blijft en bevordert daarmee het herstelproces. Bovendien voorkomt tattoo folie dat kleding of andere oppervlakken in direct contact komen met de nieuwe tattoo, wat kan leiden tot irritatie en beschadiging van de verse inkt. Kortom, het gebruik van second skin tattoo folie biedt niet alleen bescherming, maar ook een snellere en efficiëntere genezing, waardoor je snel van je nieuwe tattoo kunt genieten.


Conclusie


Het correct aanbrengen en verwijderen van zelfklevende tattoo folie is essentieel voor een succesvolle genezing van je nieuwe tattoo. Door de juiste voorbereiding, het op maat knippen van de folie, rekening te houden met de beweging van je lichaam, aandacht te besteden aan de afwerking en het verwijderen van de folie onder de douche te vergemakkelijken, kun je ervoor zorgen dat je tattoo er geweldig uitziet en goed geneest. Volg deze stappen nauwkeurig op en geniet van je prachtige nieuwe tattoo zonder zorgen!


Voor meer handige tips en informatie over tattooverzorging, bezoek onze blog op tattoomed.nl/blogs. Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!


*Oorspronkelijke publicatiedatum: 12 december 2019

Laatst bijgewerkt op: 8 maart 2024*