Zwemmen met je nieuwe tattoo | Do's en don'ts

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 2 min

Mag je zwemmen met je nieuwe tattoo?

Je hebt net een prachtige nieuwe tattoo laten zetten, en de zomer lonkt. Maar kun je al een duik nemen in het zwembad of de zee? Het antwoord is niet zo eenvoudig als een simpel 'ja' of 'nee'. Laten we de meest gestelde vragen over zwemmen met een verse tattoo eens onder de loep nemen.Zo lang je tattoo niet genezen is, is het niet verstandig om te gaan zwemmen.
Een net gezette tattoo is in feite een open wond. Als je te snel gaat zwemmen, loop je het risico dat je tattoo gaat ontsteken of dat de inkt eruit loopt. Met als resultaat een minder mooie tattoo, die moet worden bijgewerkt.

Te snel gaan zwemmen brengt ècht risico's met zich mee. Dat betekent dat je het genezingsproces behoorlijk kan vertragen. Bijvoorbeeld doordat je tattoo geïrriteerd raakt door het chloor of nog erger dan je tattoo ontstoken raakt. Een geïrriteerde en zeker een ontstoken tattoo, geneest minder snel.

Waarom is zwemmen met een nieuwe tattoo riskant?

Een nieuwe tattoo is in feite een open wond. Het duurt even voordat je huid volledig is genezen. Te vroeg zwemmen kan leiden tot:

  • Infectie: Zwemwater, of het nu chloorwater, zeewater of zoet water is, bevat bacteriën die een infectie kunnen veroorzaken.

  • Inktverlies: Water kan de inkt doen vervagen of zelfs doen uitlopen, waardoor je tattoo er minder mooi uitziet.

  • Irritatie: Chloor en andere chemicaliën in zwembaden kunnen je nieuwe tattoo irriteren en het genezingsproces vertragen.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik kan zwemmen?

Het belangrijkste advies is: wacht tot je tattoo volledig is genezen . Dit kan per persoon verschillen, maar over het algemeen duurt het 2 tot 4 weken.

Hoe weet je of je klaar bent om te gaan zwemmen met je nieuwe tattoo?

  • Je tattoo voelt niet langer pijnlijk of gevoelig aan.
  • Er zijn geen korstjes of schilfers meer.
  • De huid rond je tattoo is volledig glad en ziet er normaal uit.

TIP: Kan je het echt niet laten om eerder te gaan zwemmen? Zorg dat je altijd een setje tattoo zeep en een nazorg crème bij je hebt, onze Care bundel. Dan kan je je tattoo na het zwemmen meteen heel goed kan schoonmaken en insmeren.Wil je nog meer lezen over tattoo & zwemmen? Check dan Na hoe lang mag je zwemmen met je nieuwe tattoo?


👉🏻Meer blogs met handige tips vind je op tattoomed.nl/blogs


TIP: Onze After Tattoo, Cleansing Gel en de Daily tattoo care helpen jouw tattoo te genezen, te verzorgen en vooral mooi te houden. Daarom zitten ze samen in een handige voordeel bundel.

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg pagina maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op


Oorspronkelijke publicatiedatum: 2019-12-09
Laatst bijgewerkt op: 2024-05-22