Zwemmen met je nieuwe tattoo | Do's en don'ts

Zwemmen met je nieuwe tattoo | Do's en don'ts

Mag je zwemmen met je nieuwe tattoo?

Zo lang je tattoo niet genezen is, is het niet verstandig om te gaan zwemmen. 
Een net gezette tattoo is in feite een open wond. Als je te snel gaat zwemmen, loop je het risico dat je tattoo gaat ontsteken of dat de inkt eruit loopt. Met als resultaat een minder mooie tattoo, die moet worden bijgewerkt.

Te snel gaan zwemmen brengt ècht risico's met zich mee. Dat betekent dat je het genezingsproces behoorlijk kan vertragen. Bijvoorbeeld doordat je tattoo geïrriteerd raakt door het chloor of nog erger dan je tattoo ontstoken raakt. Een geïrriteerde en zeker een ontstoken tattoo, geneest minder snel.

Hoe lang moet je wachten met zwemmen met je nieuwe tattoo?

Dat verschilt per persoon. Je kan pas gaan zwemmen als je tattoo helemaal genezen is. Bij de een is dat al na twee weken, bij de ander pas na drie of vier weken.

Hoe weet je of je klaar bent om te gaan zwemmen met je nieuwe tattoo?

Door met je vinger over je huid heen te gaan en te voelen of je tattoo helemaal glad aanvoelt. Dat is, als alle velletjes en korsten verdwenen zijn.

 

TIP: Kan je het echt niet laten om eerder te gaan zwemmen? Zorg dat je altijd een setje tattoo zeep en een nazorg crème bij je hebt, onze Care bundel. Dan kan je je tattoo na het zwemmen meteen heel goed kan schoonmaken en insmeren.

 


Wil je nog meer lezen over tattoo & zwemmen? Check dan Na hoe lang mag je zwemmen met je nieuwe tattoo?

 

👉🏻Meer blogs met handige tips vind je op tattoomed.nl/blogs


TIP: Onze After Tattoo, Cleansing Gel en de Daily tattoo care helpen jouw tattoo te genezen, te verzorgen en vooral mooi te houden. Daarom zitten ze samen in een handige voordeel bundel.

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg pagina maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op