Help! Er komt allemaal bloed, inkt en wondvocht uit mijn nieuwe tattoo!

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 2 min

Help! Er komt allemaal bloed, inkt en wondvocht uit mijn nieuwe tattoo! 

Is er iets ergs aan de hand? Nee, helemaal niet. Het is normaal dat er uit je tattoo de eerste twee tot drie dagen een beetje bloedt, inkt en wondvocht komt. Maar: als dit veel langer dan drie dagen duurt (je tattoo blijft maar bloeden en je verliest echt veel bloed), trek dan even aan de bel bij je artiest of huisarts. Maak je geen zorgen, dit komt niet heel vaak voor.

In de tekst hieronder hebben we voor je op en rij gezet waar je op moet letten als je net een nieuwe tattoo hebt.


Hoe lang kan mijn tattoo blijven ‘lekken’?

Gemiddeld is dat tussen de twaalf en 24uur. Voor iedereen is dat trouwens weer anders, de een verliest nauwelijks bloed, inkt of wondvocht, de ander wat meer.

Gelukkig is jouw lijf zo slim om alles in het werk te stellen om het bloeden snel te stoppen. Wil je lezen hoe dat werkt? Lees ons artikel over de genezing van je tattoo dan eens. Is het bloeden eenmaal gestopt, dan komt er een mooie korst op je tattoo.  Een natuurlijke pleister ?.

TIP!  Was de eerste dagen het bloed, de inkt en het wondvocht van je tattoo. Zo zorg je ervoor dat dit niet opdroogt en er lelijke korstje ontstaan. 

Je tattoo blijft langer en erger bloeden dan normaal is. Dit kunnen de oorzaken zijn:


  • Het gebruik van pijnstillers zoals ibuprofen.

  • Alcohol drinken net voor of na het zetten van je tattoo

  • Sporten of teveel bewegen met je nieuwe tattoo


Pijnstillers en alcohol kunnen je bloed dunner maken Hierdoor stolt je bloed langzamer.

Over alcohol en tattoos hebben we een uitgebreid blog geschreven. Lees hem hier.


Als je met je verse tattoo gelijk gaat sporten of gewoon teveel beweegt, dan verstoor je het genezingsproces. 


Jammer, want dat is niet nodig. Lees er meer over in onze blog na hoe lang mag je sporten met je nieuwe tattoo

LET OP:Als je tattoo lang blijft bloeden of niet dichtgaat, neem dan contact op met je artiest of je huisarts. Het kan dan zijn dat je tattoo ontstoken is en dat moet je in de kiem smoren.

Je tattoo is ontstoken als hij warm aanvoelt, erg opzwelt of blijft bloeden. Besteed hier altijd aandacht aan en neem geen risico’s! Een infectie waar je niets aan laat doen kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Onderneem dus op tijd actie, dan voorkom je erger en hou je het klein.

Hoe voorkom ik een ontsteking van mijn tattoo?

Gebruik gewoon goede producten. Als je je tattoo regelmatig schoonmaakt en goed insmeert ben je al heel ver. De foto hierboven is dan eerder een uitzondering dan regelmaat.

Onze blogs over schoonmaken van je tattoo en insmeren van je tattoo helpen je om dit op een goede manier te doen en zo een ontsteking te voorkomen.


Welk product kan ik dan het best gebruiken?

Gebruik voor het schoonmaken van je tattoo bijvoorbeeld de tattoo zeep van TattooMed: de Cleansing gel

Hiermee maak je je tattoo niet alleen heel goed schoon, maar vergeet je ook de pijn van het tatoeëren. Dit product is mild voor je huid en heeft een bacterieremmende werking. Ook vermindert deze gel jeuk en branderigheid. En: 100% vegan!


 Check ook onze blog op tattoo info over


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2020-02-25
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08