Schoonmaken van je tattoo

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 3 min

Schoonmaken van je tattoo 

Het schoonmaken van je nieuwe tattoo is de eerste stap van je tattoo verzorging. Vooral de eerste dagen is het essentieel dat je je tattoo goed schoonhoudt. Zo voorkom je lelijke dikke korstvorming en jeuk. Daarnaast help je je tattoo sneller genezen.

Regelmatig schoonmaken helpt, je tattoo sneller genezen

De tattoo zeep van TattooMed is speciaal ontwikkeld om dit zo aangenaam mogelijk te maken. Dat merk je meteen als je je tattoo voor het eerst gaat schoonmaken. Als je het bloed, inkt en wondvocht van je nieuwe tattoo gaat afwassen.

De Cleansing Gel maakt je tattoo niet alleen heel goed schoon, het kalmeert je tattoo meteen. Dat komt door de verkoelende en ontsteking remmende werking van de tattoo zeep. 

Als je last hebt van jeuk, kan de Cleansing Gel verlichting bieden.
De Cleansing Gel koelt, kalmeert en heeft een ontstekingsremmende werking

Je voelt je tattoo, die eigenlijk nog een wond is, dan meteen tot rust komen. De zwelling en de roodheid zullen dan ook een stuk minder zijn. BEKIJK HIER

Geen last van een uitgedroogde tattoo

Voor een uitgedroogde trekkende huid hoef je niet bang te zijn. De cleansing gel zorgt dat je huid juist niet uitdroogt. Het is geschikt om je tattoo vaak te wassen en laat steeds een beschermend laagje achter.  


Voordelen Cleansing Gel:

 • hydrateert & reinigt
 • kalmeert de huid
 • vermindert roodheid
 • vermindert jeuk
 • bacterieremmend
 • droogt de huid niet

Hoe gebruik je de Cleansing Gel?


  1. Was je handen voordat je je tattoo aanraakt
   Was eerst je handen, voordat je je tattoo gaat schoonmaken. Raak je nieuwe tattoo niet aan zonder dat je je handen hebt gewassen.

  2. Tattoo natmaken
   Na het wassen van je handen maak je je tattoo nat met lauwwarm water. Je kan gerust onder de douche gaan staan. Kijk dan op onze blog Mag je douchen met je nieuwe tattoo? Waar je op moet letten.

  3. Zeep goed laten opschuimen
   Laat de tattoo zeep goed opschuimen in je hand. Door het te laten schuimen, haal je het meeste uit de helende en verzorgende eigenschappen van de Cleansing gel.

  4. Schoonmaken tattoo
   Maak je tattoo goed schoon met cirkelvormige bewegingen. Gebruik daarvoor alleen je handen. 

   TIP: Was je je tattoo voor de eerste keer? Herhaal het schoonmaken dan een paar keer. Net zolang tot dat al het bloed, vaseline, inkt en wondvocht van je tattoo afgewassen is.

  5. Spoel je tattoo goed af met water
   Spoel de zeep af met lauwwarm water. Let erop dat je niet een sterke waterstraal op je tattoo zet.

  6. Droog je tattoo
   Dep daarna je tattoo voorzichtig droog, met een droge pluisvrije doek. Let daar goed op, want een nieuwe tattoo vol met pluisjes van een handdoek of keukenrol. Is niet prettig. 

  7. Smeer je tattoo in met tattoo nazorg
   Als je tattoo helemaal droog is breng je een dun laagje After Tattoo aan. Laat je tattoo niet uitdrogen!
   Check ook onze blog over de do's & don'ts van het insmeren van je tattoo


De tattoo zeep en de tattoo nazorg crème van TattooMed zijn bij de ontwikkeling speciaal op elkaar afgestemd. Zodat ze je samen helpen om je tattoo sneller en fijner te laten helen. 


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2019-12-10
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08