Alcohol drinken en nieuwe tattoos | Gaat dat samen?

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 3 min

Ik heb alcohol gedronken de avond voor het zetten van mijn tattoo. Is dat erg?

Erg is een groot woord. Is het verstandig? Nee, dat niet. Het wordt over het algemeen aangeraden om 24 uur voor het tatoeëren geen alcohol te drinken. Na het zetten van je tattoo is het raadzaam om een aantal dagen geen alcohol te drinken.


Waarom uitkijken met alcohol en je tattoos?

Hier zijn een aantal redenen voor. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rij gezet:

  • Alcohol drinken voor het tatoeëren verdunt je bloed, waardoor er tijdens de sessie meer bloed vrijkomt. Voor de artiest is het nu moeilijker werken, omdat hij minder goed kan zien wat hij doet. Ook is het voor jou geen pretje als het bloed steeds weggeveegd wordt.


  • Als je bloed dunner is, gaat er ook meer van naar je nieuwe tattoo. Wanneer dit extra bloed zich met de inkt mengt, wordt de inkt dunner en loop je het risico op een minder mooie tattoo. Je tattoo kan vager zijn dan je wilt en als je pech hebt, blijft je tattoo minder lang mooi.

  • Als je echt heel veel alcohol (of een ander middel, drugs bijvoorbeeld) hebt gebruikt doe je soms dingen waar je achteraf spijt van hebt. Een heel aparte tattoo zetten bijvoorbeeld. Dit is niet alleen balen voor jezelf, maar ook voor de tattoo artiest, want de kans is groot dat je bij hem gaat klagen over je nieuwe aanwinst. Niet goed voor zijn reputatie dus.

  • Er is een grote kans dat je wordt geweigerd door je tattoo artiest. Simpelweg omdat tatoeëren bij iemand onder invloed risico’s met zich meebrengt. Ook zul je het tattoo verzorgingsadvies van je artiest waarschijnlijk niet opslaan. Een goede artiest houdt zich aan de Hygiënerichtlijn van de GGD en stuurt je dus gewoon weer naar huis om je roes uit te slapen.

  • Een tatoeage geneest sneller in een alcoholvrij lichaam. Help de genezing een handje en gebruik een goed nazorg product voor een mooi herstel van je tattoo.


Alcohol drinken nadat mijn tattoo is gezet. Mag dat?

Vier het gerust dat je een nieuwe tattoo hebt! Een paar glazen alcohol is hierbij geen probleem, maar ga niet uren achter elkaar feesten. Je lichaam heeft rust nodig om aan je nieuwe tattoo te wennen en dat kan het best in een ‘puur’ lijf. Alcohol vergiftigt je lichaam min of meer en dat is niet goed voor de genezing van je tattoo


Helpt alcohol tegen de pijn van het zetten van mijn tattoo?

Dat is moeilijk te zeggen. Bij de een verdooft het de pijn misschien een beetje, terwijl de ander met een slok op juist meer pijn voelt. En dan nog, een goede artiest begint niet eens met tatoeëren als hij merkt dat je onder invloed bent. Wees een bikkel en doe gewoon even je tanden op elkaar!


Dus:


  • Zorg ervoor dat je minimaal 24 uur van tevoren geen alcohol drinkt.

  • Laat na het zetten van je tattoo de alcohol ook een aantal dagen staan. Wil je na het lezen van deze blog nog meer weten over alcohol en je nieuwe tattoo?

Lees dan hier het uitgebreide artikel Alcohol drinken voor of na het zetten van je nieuwe tattoo | is dat okay?


Laat je binnenkort een nieuwe tattoo zetten? Bereid je dan voor vóórdat je naar de tattoostudio gaat. Dan kan je na het tatoeëren meteen beginnen met het verzorgen van je nieuwe tattoo. We hebben handige voordeelbundels voor je samengesteld BEKIJK HIER!


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2020-02-01
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08