Insmeren van je nieuwe tattoo | do's en don'ts

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 3 min

Insmeren van je nieuwe tattoo 

"Laat je tattoo niet uitdrogen! De belangrijkste tattoo nazorg regel"

Het insmeren van je tattoo is na het schoonmaken, de volgende stap van je tattoo verzorging. Het is belangrijk dat je je tattoo vooral NIET laat uitdrogen. Waarom niet? Een uitgedroogde tattoo heelt minder mooi en je hebt meer kans op korstvorming.

Insmeren van je nieuwe tattoo is pijnlijk

Het insmeren van je je net gezette tattoo is niet echt fijn. Je huid is helemaal rauw, net als een schaafwond en voelt geïrriteerd aan. Insmeren met een stugge vette zalf is dan helemaal niet prettig. 

De nazorg crème van TattooMed, de After tattoo, is zo ontwikkeld dat het juist wel makkelijk uitsmeert. Hierdoor trekt het na het insmeren ook nog eens helemaal in je huid. De After Tattoo blijft dus niet aan je kleding plakken. De crème is helemaal niet vettig. Ideaal voor je verse tattoo!

Onze tattoo nazorg crème bevat ingrediënten die helpen bij een snelle genezing van je tattoo en je huid bovendien ook nog eens goed verzorgen. Panthenol verzacht de jeuk en branderigheid, terwijl de Vitamine E je huid een flinke boost geeft en goed soepel houdt.  


 • smeert fijn uit
 • helpt sneller genezen
 • ontstekingsremmend
 • verzacht de jeuk
 • plakt niet aan je kleding


Hoe gebruik je de After tattoo?


 1. Was je handen
  Was altijd eerst je handen voordat je je tattoo gaat insmeren. Raak nooit je tattoo aan, zonder dat je je handen hebt gewassen

 2. Maak je tattoo goed schoon
  Maak eerst je tattoo schoon voordat je gaat smeren, bij voorkeur met een tattoo zeep.
  Zeker de allereerste keer, als je net de tattoo folie van je nieuwe tattoo verwijderd hebt. (Lees ook onze blog over het schoonmaken van je tattoo)
  Wacht met insmeren totdat je tattoo ècht helemaal droog is. Anders trekt de nazorg crème niet goed in.

  Wachten totdat je tattoo helemaal droog is | Bron: Tattoo-info.com
  Smeer je tattoo pas in als je tattoo helemaal droog is

 3. Smeer niet te dik, maar ook niet te dun
  Gebruik voor het insmeren maar een dun laagje nazorg crème. De After Tattoo trekt helemaal in, zodat je tattoo goed kan ademen.
  Te dik smeren is niet goed voor je tattoo.

  Te dik smeren Bron: Tattoo-info.com
  Dit is duidelijk te veel nazorg crème


 4. Heb je je tattoo te dik ingesmeerd?
  Als je je tattoo per ongeluk te dik hebt ingesmeerd, verwijder dan de overtollige crème of zalf. Het is niet goed voor de genezing van je tattoo als je zoveel crème laat zitten. Je huid kan dan niet genoeg ademen en je verstopt als het ware je poriën, waardoor je weer bultjes of pukkeltjes krijgt op je tattoo.

 5. Hoe vaak mag je je tattoo insmeren?
  Je mag zo vaak smeren per dag als je wilt, als je maar niet te dik smeert. Je voelt zelf het beste waar je tattoo behoefte aan heeft. Wij raden aan om je tattoo de eerste dagen 4 keer per dag in te smeren. Daarna kan je wel volstaan met 2-3 per dag. Hou je tattoo gewoon goed in de gaten. 

 6. Regelmatig schoonmaken van je tattoo
  Als je je tattoo regelmatig schoonmaakt, help je je tattoo niet alleen sneller genezen, maar verwijder je ook eventuele overtollige nazorg crème in je huid. 

 7. Hoe lang blijf je je je tattoo insmeren met de After tattoo?
  Je blijft je tattoo insmeren totdat je tattoo helemaal glad aanvoelt. Dat is als alle velletjes en korsten verdwenen zijn. Dan is de buitenste laag van je huid genezen. Dat is ongeveer na twee-drie weken. Daarna kan je overstappen op een crème die je kleuren van je tattoo beschermt, onze Daily tattoo care ☀️

  Veel van onze klanten kopen dan ook meteen onze All in bundel. Eén bundel voor het schoonmaken, verzorgen èn bescherming tegen de zon. Dan ben je in 1x keer volledig voorbereid op je tattoo nazorg.


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2020-01-20
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08