Ontdek de voordelen van Tattoo folie | Next-level tattoo verzorging

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 4 min

Om je nieuwe tattoo veilig en effectief te beschermen heeft TattooMed de second skin tattoo folie ontwikkeld. Met deze innovatieve folie is het niet noodzakelijk je tattoo voortdurend in de gaten te houden in de eerste cruciale dagen na het zetten. Deze speciale tattoo folie is hèt alternatief voor gewone huishoudfolie.

Wat is het geheim van second skin tattoo folie?

TattooMed tattoo folie biedt ongeëvenaarde bescherming voor je nieuwe tattoo. Het houdt 99% van alle vuil en bacteriën tegen! Dat vermindert het risico op infecties aanzienlijk. Zo kan je tattoo in alle rust gezond genezen. 

Dat niet alleen. De folie is waterdicht. Hierdoor kan je met de folie onder de douche, zonder dat je tattoo nat wordt. Tattoo folie is dé oplossing om je tattoo droog te houden. 

Tattoo folie komt uit de moderne wondverzorging

TattooMed tattoo folie is niet zomaar een folie. Het is een medisch product, ontstaan uit de nieuwste wondzorg technieken. De tattoo folie zorgt voor een vochtig wondklimaat die helpt bij het sneller genezen van je tattoo. De folie is daar speciaal voor ontwikkeld. Het wordt in de medische zorg vaak gebruikt voor het genezen brand- en lichte schaafwonden. Dit noemen ze moderne wondverzorging. Perfect voor jouw nieuwe tattoo.

Voordelen helen tattoos met tattoo folie

 • Optimaal beschermd tegen infecties
 • Je tattoo droogt niet uit
 • Snellere genezing 
 • Minder pijn en ongemak
 • Makkelijk in gebruik
 • Waterbestendig en ademend
 • Minder kans op lelijke dikke korsten
 • Geschikt voor alle soorten tattoos
 • Geen vlekken of geplak aan kleding
 • Ideaal voor mensen met een ‘vuil’ beroep
 • Gebruik folie zorgt voor mooiere tattoos
 • TattooMed Tattoo folie is superdun en effectief

# Optimaal beschermd tegen infecties

Tattoo folie blijft, in tegenstelling tot normale huishoudfolie, een paar dagen op je tattoo zitten. De folie dient als een barrière tegen bacteriën en andere externe verontreinigingen, waardoor het risico op infecties wordt verminderd. Het houdt 99% van alle bacteriën tegen. Dit is cruciaal, want infecties kunnen het genezingsproces aanzienlijk vertragen.

# Je tattoo droogt niet uit met tattoo folie

Door je tattoo af te dekken met de folie creëer je een vochtig wondklimaat. Dit vochtige klimaat helpt de genezing van de wond. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een uitgedroogde tattoo. 

# Snellere genezing van je nieuwe tattoo

De folie houdt het natuurlijke vocht van de wond vast. Een vochtige omgeving is belangrijk voor het verplaatsen van cellen, het verkleinen van de wond en het verwijderen van dode huidcellen. Dit alles versnelt het genezingsproces.

# Minder pijn en ongemak

Door de zenuwuiteinden van je tattoo wond af te dekken, kan de folie kan aanzienlijk helpen bij het verminderen van pijn. Ook heb je geen constante wrijving van je kleding of beddengoed. Beter zelfs. Je tattoo kan niet meer aan je kleding of beddengoed plakken.

# Tattoo folie is makkelijk in gebruik

De folie is zelfklevend en breng je direct na het zetten aan op je schoongemaakte tattoo, net als een sticker. Het vormt een bijna onzichtbare 'second skin' over je huid. Je kunt de folie aanbrengen in de tattoostudio of thuis, na het reinigen van je tattoo met de speciale tattoo zeep. 

# Tattoo folie is waterbestendig en ademend

De folie is niet alleen waterdicht, maar laat ook zuurstof door. De folie is waterdicht, maar ademt wel. Veel mensen zijn bang dat hun tattoo niet kan 'ademen' onder de folie, maar dat is geen probleem met onze folie.

# Minder kans op lelijke dikke korsten met tattoo folie

Je tattoo krijgt de kans om in alle rust te helen en kan van binnenuit goed genezen. Als je de folie lang genoeg laat zitten, zeker 3-5 dagen, dan krijg je tattoo geen lelijke dikke korsten en zal je tattoo vrijwel meteen gaan vervellen. Hierdoor hoef je je tattoo na het verwijderen minder lang te verzorgen.

# Geschikt voor alle soorten tattoos 

De folie is geschikt voor zowel kleine, als grote tattoos. Beschikbaar op rollen van 15 cm bij 5 meter of in losse patches van 20 bij 10 cm. Je kan de folie overlappend plakken. Heb je bijvoorbeeld een groot rugstuk? Dan plak je de folie in delen met een overlap van 1-2 centimeter.

# Geen vlekken of geplak aan kleding

Een ander voordeel is dat je tattoo niet aan kleding of beddengoed zal plakken, wat vaak voorkomt bij traditionele verzorgingsmethoden. Met deze folie kun je zonder zorgen slapen en je dagelijkse activiteiten voortzetten. 

# Folie is ideaal voor mensen met een vuil beroep

Second skin tattoo folie is ideaal voor mensen met een beroep waarbij veel vuiligheid bij komt kijken. Zoals bijvoorbeeld kappers of bouwvakkers.

# Gebruik tattoo folie zorgt voor een mooiere tattoo

Veel tattoo artiesten merken op dat inkt beter behouden blijft en dat er minder nabewerking nodig is bij gebruik van de folie. Dit komt doordat de tattoo in een ideale omgeving kan genezen, vrij van externe bedreigingen zoals bacteriën of vuil.


# TattooMed Tattoo folie is superdun en effectief

TattooMed tattoo folie is uitzonderlijk dun, flexibel en bijna onzichtbaar, waardoor het een 'second skin' wordt genoemd. Het biedt volledige bescherming tegen infecties en uitdroging in de eerste dagen na het zetten van de tattoo. En…je merkt er nauwelijks iets van.


Hoe verwijder je de tattoo folie? 

Het verwijderen van de folie is eenvoudig en minimaal belastend voor de huid. Voor een nog makkelijkere verwijdering, maak de folie warm onder de douche. Na het verwijderen van de folie is nazorg essentieel. Versnel het genezingsproces met onze Cleansing Gel en After Tattoo crème, onderdeel van onze Care Bundel, voor een kalmerende en effectieve nazorg.

Alle voordelen gebruik tattoo folie op een rij:

 • Volledig beschermd tegen infecties
 • Weert 99% van alle bacteriën
 • Je tattoo droogt niet uit
 • Snellere genezing
 • Vermindert pijn en ongemak
 • Geen last van wrijving kleding
 • Waterdicht (douchen mogelijk)
 • Onbezorgd slapen
 • Houdt meerdere dagen (3-5)
 • Makkelijk in gebruik
 • Vermindert korstvorming
 • Voor kleine & grote tattoos

Kortom, je hebt een paar dagen helemaal geen omkijken naar je tattoo 🙃

Last but not least: Mag je met second skin tattoo folie in de zon?

Ja! Maar niet met de ‘normale’ tattoo folie. Want TattooMed heeft een speciale Sun folie ontwikkeld. Die heeft alle voordelen van de normale tattoo folie, maar dan met een UV bescherming! Hiermee kan je zonder zorgen met je tattoo in de zon ☀️

Het op! Het gebruik van de Sun Folie betekent niet dat je in de volle zon kan gaan bakken met je nieuwe tattoo. Dat voelt sowieso niet prettig. Want je tattoo wordt veels te warm in de brandende zon.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het gebruik van de tattoo folie?
Bekijk onze FAQ paginamaar eens op je gemak. Heb je een andere vraag of wil je gewoon meer info? Ga dan naar onze contactpagina

Oorspronkelijke publicatiedatum: 4 DEC 2023