Mijn tattoo blijft jeuken. Hoe kom ik daar vanaf?

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 2 min

Mijn tattoo blijft jeuken. Hoe kom ik daar vanaf? 

Jeuk is niet fijn. Helemaal niet fijn zelfs. In deze blog geven wij je handige tips om van de jeuk van je oude of nieuwe tattoo af te komen en de jeuk beperkt te houden.


Waar komt die jeuk precies vandaan?

Dat kriebelige gevoel heb je omdat je tattoo aan het genezen is. Een tattoo is eigenlijk een wondje dat een paar dagen tijd nodig heeft om te herstellen. Je lichaam repareert als het ware je huid en daar worden de jeukzenuwen bij geactiveerd. Jeuk is dus echt normaal. Het is alleen bij de een wat erger dan bij de ander.


Hoe hou ik de jeuk in de hand? Tips tegen jeuk aan je tattoo


Toch kun je er voor zorgen dat de jeuk aan je tattoo minder wordt. Hieronder vijf handige tips die je zeker verder helpen.


 1. Blijf van je tattoo af! Krab niet aan de korst en trek de velletjes niet los
  Als je dit doet, dan verstoor je de genezing en duurt het alleen maar langer voordat je tattoo er mooi uitziet. En in het ergste geval beschadig je je tattoo en dat wil je al helemaal niet.

 2. Smeer je tattoo regelmatig in met een goede nazorg creme
  Een goede nazorg creme voorkomt uitdroging van je tattoo. Een te droge tattoo is niet goed voor het herstel van je huid en kan ook jeuk veroorzaken. Smeer je tattoo daarom regelmatig in met een tattoo nazorg creme. Dan voorkom je dat je tattoo gaat jeuken.
   
  Geldt dit alleen voor nieuwe tattoos?
  Nee hoor, ook een oude (al genezen) tattoo moet je goed blijven verzorgen. Als je huid te droog wordt, gaat het jeuken. Smeer je tattoo dus elke dag even in met de daily tattoo care van TattooMed die je huid verzorgt en de kleur van je tattoo beschermt. De jeuk verdwijnt dan en je tattoo blijft stralen ? Twee vliegen in een klap!

 3. Was je tattoo met een tattoo zeep
  Een goede wasgel brengt je huid tot rust en laat een dun beschermlaagje achter op je tattoo. De cleansing gel van TattooMed is heel mild en verzacht de jeuk. Gebruik ‘m dagelijks!

 4. Koel je tattoo met een ice pack
  Koelen is heel fijn als je jeuk hebt. Een icepack werkt echt prima. Ook de cleansing gel heeft een verkoelende werking. Wedden dat je na het insmeren al snel verschil merkt?

 5. Probeer er niet aan te denken
  Ga iets doen! Ga aan het werk, ga boodschappen doen of ga met je hobby aan de gang. Maar verzet in iedergeval je gedachten. Het helpt echt.

Wil jij meer weten over tattoos en jeuk? Lees dan ons uitgebreide artikel over tattoos en Jeuk | wat doe je daartegen? Handige tips!


Ontdek ook onze andere blogs over tattoo nazorg:


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2020-03-06
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08