Vóór 23.00u besteld, morgen in huis!
Zaterdag besteld = maandag in huis
Gratis verzenden vanaf €40
Terug naar de Shop

Wat gebeurt er in je huid?

Wat gebeurt er met je huid wanneer er een tattoo wordt gezet?

Je raakt medisch gezien gewond tijdens het tatoeëeren. Meestal gaat de naald met de inkt tot zo'n 2mm diep de huid in totdat het de lederhuid bereikt.

Wat gebeurt er in de huid? | Bron: www.tattoo-info.com

De huid is opgebouwd uit twee verschillende lagen, die weer uit verschillende weefsels bestaan. De buitenste laag heet de opperhuid en de laag daaronder wordt de lederhuid genoemd. De buitenste laag bestaat uit dode, sterk afgeplatte cellen die zorgen voor extra bescherming. Onder deze moeilijk doordringbare laag huid wordt de tattoo gezet.


Wanneer de inkt de lederhuid bereikt, gebeurt er iets geks. Je lichaam schrikt van de onbekende stof en wil het eigenlijk meteen zoveel mogelijk afvoeren. De pigmentdeeltjes zijn natuurlijk veels te groot om door ‘lichaamseigen opruimcellen’ afgevoerd te worden.

Om je toch te ‘beschermen’ kapselt de lederhuid de inkt in.

Door deze beschermingsreactie ontstaan er letterlijk bolletjes inkt, die verder geen schade kunnen aanrichten en waardoor de kleuren mooi en permanent in je huid blijven zitten.

In het artikel Hoe lang duurt de genezing van je tattoo? lees je hoe de genezing van je tattoo in z'n werk gaat:

  • Je huid probeert je te beschermen tegen bacteriën en vormt een korst.
  • Je lichaam beschermt je tegen de tattoo inkt en repareert je wond
  • Hierdoor kan je je een beetje ziek voelen
  • Je tattoo kan wat dikker en rood worden
  • Na ± 1-2 weken gaat je tattoo vervellen

 Onderschat de genezing van je tattoo niet! Laat de genzing niet aan het toeval over Help je tattoo genezen met tattoo nazorg die bij jouw huid past.

Wat is een blowout?

Een blowout ontstaat wanneer de tattoo naald te diep de huid ingaat of in een verkeerde hoek wordt gezet. Dan komt de inkt in het gedeelte onder de lederhuid. In het zogeheten subcutane weefsel, en dat kan ongewenste schaduw ofwel een blow out veroorzaken.

Een blowout kan zomaar gebeuren, het blijft immers handwerk. Je artiest zal er altijd alles aan doen om je tattoo er zo mooi mogelijk uit te laten zien en kijken wat hij of zij eraan kan doen om de schade zoveel mogelijk te 'herstellen'.

Waarom vervagen tattoos?

Waarom vervagen tattoos? Soms heeft het te maken met de keuze van de inkt, maar de zon is de grootste boosdoender waardoor je tattoo vervaagt. Soms zit je tattoo gewoon op een plek waardoor het sneller vervaagt, zoals op je vinger of op je voet.

Alle tattoos vervagen uiteindelijk. Bij de een wat meer en sneller, dan bij de ander. Je kan je kleuren eenvoudig beschermen door een verzorgende crème met UV-filter.
Bescherm je tattoo tegen vervaging
BEKIJK HIER

TIP: Door regelmatig je tattoo te scrubben voorkom je opgestapelde dode huidcellen. Hierdoor blijft je tattoo er sowieso al frisser uitzien.

Kan je littekens van het tatoeëren overhouden?

Ja. Dat kan als er te diep getatoeëerd is. Maar vooral als je je tattoo niet goed verzorgt tijdens het genezingsproces en je daardoor een ontsteking of dikke korsten krijgt. Ontstekingen en dikke korsten zijn niet fijn voor je tattoo. Zeker niet als je eraan gaat peuteren. Daarmee kan je je tattoo behoorlijk beschadigen.

Korstvorming kan je zoveel mogelijk voorkomen door je tattoo regelmatig goed schoon te maken en vooral niet uit te laten drogen. Als je toch wat meer korsten krijgt, probeer er dan vooral van af te blijven. Laat je tattoo rustig genezen.

Lees ook Schoonmaken van je tattoo. Waarom is dat zo belangrijk?

 


Laat je binnenkort een nieuwe tattoo zetten? Bereid je dan voor vóórdat je naar de tattoostudio gaat. Dan kan je na het tatoeëren meteen beginnen met het verzorgen van je nieuwe tattoo. 

HOE GAAT TATTOO VERZORGING IN Z'N WERK? >>

Vorschau: TattooMed® all in bundle CARE

Schoonmaken van je tattoo

Het schoonmaken van je tattoo is de eerste stap van je tattoo verzorging. Vooral de eerste dagen is het ongelofelijk belangrijk dat je je tattoo goed schoonhoudt. Onze tattoo zeep is speciaal ontwikkeld om dit zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat merk je meteen als je je tattoo voor het eerst gaat schoonmaken. Als je het bloed, inkt en vaseline van je nieuwe tattoo gaat afwassen. Dan maakt de Cleansing gel je tattoo niet alleen heel goed schoon, maar het kalmeert je tattoo meteen. Dat komt door de verkoelende en ontsteking remmende werking van de tattoo zeep.

Je voelt je tattoo, die eigenlijk nog een wond is, dan meteen tot rust komen. De zwelling en de roodheid zullen dan ook een stuk minder zijn.

Voor een uitgedroogde trekkende huid hoef je niet bang te zijn.De cleansing gel zorgt dat je huid juist niet uitdroogt. Het is geschikt om je tattoo vaak te wassen en laat steeds een beschermend laagje achter. 

Tattoomed | Tattoo zeep
Wil je meer weten over onze tattoo zeep? 
NAAR HET PRODUCT 

 

Vorschau: TattooMed® all in bundle CARE

Insmeren van je tattoo

Na het schoonmaken is het van belang dat je je tattoo extra verzorgt en vooral niet laat uitdrogen. Het insmeren van je tattoo is de volgende stap van je tattoo verzorging.

Het insmeren van je je net gezette tattoo is niet echt fijn. Je huid is helemaal rauw, net als een schaafwond en voelt geiriteerd aan. Insmeren met een stugge vette zalf is dan helemaal niet prettig. 

Onze tattoo nazorg crème is zo ontwikkeld, dat het juist wel heel makkelijk uitsmeert over je verse tattoo. Hierdoor trekt na het insmeren ook nog eens helemaal in je huid. De After Tattoo blijft dus niet aan je kleding plakken. De crème is helemaal niet vettig.

De After tattoo bevat ingrediënten die helpen bij een snelle genezing van je tattoo en je huid bovendien ook nog eens goed verzorgen. Panthenol verzacht de jeuk en branderigheid, terwijl de Vitamine E je huid een flinke boost geeft en goed soepel houdt. 


Tattoomed | Tattoo nazorg

Meer weten over onze tattoo nazorg crème?
NAAR HET PRODUCT 

Kennenlernen der Care-Serie

Kleurbehoud van je tattoo

Als je tattoo genezen is, is het de kunst om ‘m zo lang mogelijk mooi te houden. De ☀️ zon zal je grootste vijand zijn. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Je tattoo zal langzaamaan vervagen en in de loop der jaren er steeds minder sprankelend uit gaan zien.

Onze tattoo dagcrème is speciaal ontwikkeld om je genezen tattoo dagelijks te verzorgen en te beschermen tegen vervaging. De Daily Tattoo Care bevat een UV-filter die je tattoo bescherming biedt tegen zonnestralen.  

 

Daily Tattoo Care | Tattoo nazorg
Meer weten over onze Daily Tattoo Care?
NAAR HET PRODUCTWe hebben handige voordeelbundels voor je samengesteld BEKIJK ZE HIER!


TIP: Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop! 


 Onze blogs over het verzorgen van je tattoo
Insmeren van je nieuwe tattoo
Schoonmaken van je tattoo
Hoe lang duurt de genezing van je tattoo?
Mag je zwemmen met je nieuwe tattoo? 
Douchen met je nieuwe tattoo. Kan dat?
Sporten met je nieuwe tattoo
Slapen met je nieuwe tattoo
Zonnen met de nieuwe tattoo
10- tips voor tattooverzorging
Tattoo nazorg - alle ins & outs op een rij 
Tattoo folie op je nieuwe tattoo. Hoe werkt dat? 

Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt 100% Vergan Made in Germany