Insmeren van je nieuwe tattoo | do's en don'ts

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 4 min

Het insmeren van je tattoo is na het schoonmaken, de volgende stap van je tattoo verzorging. Het is belangrijk dat je je tattoo vooral NIET laat uitdrogen. Waarom niet? Een uitgedroogde tattoo heelt minder mooi en je hebt meer kans op korstvorming. Smeren dus!

Regelmatig smeren voorkomt uitdroging

Een van de grootste fouten die je kunt maken bij het verzorgen van je nieuwe tattoo is het laten uitdrogen. Waarom? Een uitgedroogde tattoo heelt minder snel. De huid kan gaan trekken, barsten en zelfs korstjes vormen. Dit verstoort het genezingsproces en kan leiden tot littekens of kleurverlies. Dus? Regelmatig smeren!

Wat smeer je op je net gezette tattoo?

Een verse tattoo is in feite een open wond die tijd nodig heeft om te herstellen. Kies een product dat speciaal is ontwikkeld voor het genezen van tattoos, zoals TattooMed After Tattoo.


Belangrijk! Gebruik absoluut geen gewone vochtinbrengende crème.

Vermijd crèmes of zalven met agressieve ingrediënten of parfums, omdat deze irritatie kunnen veroorzaken en de genezing belemmeren. 


Een goede tattoo nazorg crème of zalf doet meer dan alleen hydrateren. Het is de beschermengel van je verse tattoo, die helpt bij het herstel, de jeuk verzacht en infecties voorkomt.

Maak de juiste keuze: niet elke tattoo nazorg is geschikt voor iedereen

Besef dat niet elke nazorg crème of zalf voor iedereen geschikt is. Sommige mensen kunnen allergische reacties of irritaties ervaren, zelfs van producten die als mild worden beschouwd. Bepanthen, bijvoorbeeld, is een populaire keuze, maar niet iedereen verdraagt het even goed. Dit kan leiden tot uitslag, pukkeltjes of andere ongewenste bijwerkingen.


TIP: Smeer een nieuw nazorg product altijd eerst op een klein stukje huid voordat je het je hele tattoo smeert.

"Laat je tattoo niet uitdrogen! De belangrijkste tattoo nazorg regel"

After Tattoo: nazorgcrème die het verschil maakt

De After Tattoo nazorgcrème van TattooMed is speciaal ontwikkeld voor tattoos. Het smeert makkelijk uit, trekt snel in en laat geen vettig residu achter. Zo blijft je huid ademen en plakt de crème niet aan je kleding.

TattooMed After Tattoo bevat 7% Panthenol, een krachtig ingrediënt dat helpt bij het herstellen van de huid en het verminderen van ontstekingen. De crème is vrij van parabenen, dierlijke ingrediënten en wolvet/lanoline, en geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige. 

Voordelen TattooMed After tattoo:


  • Smeert makkelijk uit: Geen gedoe met dikke, vette zalven.

  • Versnelt de genezing: Ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid.

  • Ontstekingsremmend: Beschermt tegen infecties.

  • Verzacht jeuk en pijn: Dankzij Panthenol, dat ook branderigheid verlicht.

  • Plakt niet: Geen vlekken op je kleding, je huid kan ademen.

  • Geschikt voor alle huidtypes: Zelfs de meest gevoelige huid.

Wanneer en hoe vaak After tattoo insmeren?

  • Na de folie: Als je second skin of folie hebt gebruikt, begin dan pas met insmeren nadat je deze hebt verwijderd.

  • Dun en regelmatig: Breng een dun laagje crème aan, 3 tot 4 keer per dag, totdat je tattoo volledig genezen is.

  • Hygiëne eerst: Was altijd je handen voordat je je tattoo aanraakt.

TIP: Als je tattoo is afgedekt met second skin tattoo folie, laat deze dan echt minimaal 3-5 dagen zitten. Hoe langer hoe beter. Dit zorgt voor een optimaal vochtig wondmilieu, wat de genezing bevordert.


Maak je tattoo altijd eerst schoon!

Voordat je de nazorgcrème aanbrengt, is het cruciaal om je tattoo grondig schoon te maken. Zo verwijder je overtollig bloed, inkt of losse velletjes, wat infecties helpt voorkomen. Dit is vooral de eerste keer belangrijk. Als je de folie van je nieuwe tattoo verwijdert.  

Gebruik hiervoor een speciale tattoo zeep, zoals TattooMed Cleansing Gel.

Tip: Wacht met insmeren tot je tattoo echt helemaal droog is. Anders trekt de nazorg crème niet goed in. (Zie foto hieronder)

Lees ook onze blog over het schoonmaken van je tattoo


Heb je je tattoo te dik ingesmeerd?

Als je je tattoo per ongeluk te dik hebt ingesmeerd, verwijder dan de overtollige crème of zalf. Het is niet goed voor de genezing van je tattoo als je zoveel crème laat zitten. Je huid kan dan niet genoeg ademen en je verstopt als het ware je poriën, waardoor je weer bultjes of pukkeltjes krijgt op je tattoo.


Dit is duidelijk te veel nazorg crème

Hoe vaak mag je je tattoo insmeren?

Je mag zo vaak smeren per dag als je wilt, als je maar niet te dik smeert. Je voelt zelf het beste waar je tattoo behoefte aan heeft. Wij raden aan om je tattoo de eerste dagen 4 keer per dag in te smeren. Daarna kan je wel volstaan met 2-3 per dag. Hou je tattoo gewoon goed in de gaten. 

Hoe lang je tattoo insmeren?

Je blijft je tattoo insmeren totdat je tattoo helemaal glad aanvoelt. Dat is als alle velletjes en korsten verdwenen zijn. Dan is de buitenste laag van  je huid genezen . Dat is ongeveer na twee-drie weken. Daarna kan je overstappen op een crème die je kleuren van je tattoo beschermt, onze  Daily tattoo care  ☀️

Veel van onze klanten kopen dan ook meteen onze All in bundel. Eén bundel voor het schoonmaken, verzorgen èn bescherming tegen de zon. Dan ben je in 1x keer volledig voorbereid op je tattoo nazorg.

TattooMed: De expert in tattoo nazorg

TattooMed heeft jarenlange ervaring in de farmaceutische sector en begrijpt de unieke eisen van een getatoeëerde huid. Onze After Tattoo nazorgcrème is ontwikkeld met hoogwaardige ingrediënten zoals Panthenol en Vitamine E, die de huid kalmeren, jeuk verminderen en het genezingsproces ondersteunen.

Jouw tattoo, jouw keuze

Een goede nazorgcrème is een investering in de toekomst van je tattoo. Kies bewust, kies TattooMed. Geef je kunstwerk de zorg die het verdient en geniet jarenlang van een stralend resultaat.


Bestel vandaag nog jouw TattooMed After Tattoo crème en ervaar het verschil! 

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2020-01-20
Laatst bijgewerkt op: 2024-09-01