Wat kost een Tattoo?

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 3 min

Wat kost een tattoo?

Dat is niet zo een, twee, drie te zeggen. De prijs van een tattoo hangt namelijk van een aantal dingen af. Hieronder zetten we op een rij waar de prijsverschillen precies in zitten:


  • Het starttarief (€ 50 tot € 75).

  • Uurprijs tattoo artiest (€ 100 - € 150).

  • De tijd (afhankelijk van het formaat van de tattoo en de plaats op het lichaam).

  • Materiaalkosten (inkt, naalden, etc.).


De kosten van een een nieuwe tattoo verschillen per tattoo artiest of studio. De prijs is niet alleen maar afhankelijk van de grootte van de tattoo. De vraag ‘wat kost een kleine tattoo’ is dus ook niet direct te beantwoorden.

De moeilijkheidsgraad van het ontwerp en de kleur, spelen naast de punten hierboven ook nog een rol bij het bepalen van de prijs. Het is logisch dat een tattoo met een of twee kleuren minder tijd kost om te zetten dan een met alle kleuren van de regenboog.
En: je wilt toch echt dat je tatoeëerder met schone naalden werkt. En die moet je ook betalen.

Er zijn studio’s en tattoo artiesten die een vast uurtarief vragen, anderen hanteren een totaalprijs.
Het beste kun je gewoon even bellen of langsgaan bij de tattooshop die je wilt kiezen. De prijs die je dan doorkrijgt zal een schatting zijn, maar dan weet je in grote lijnen wel waar je aan toe bent.

TIP: Laat je keuze vooral niet afhangen van de prijs, want een tatoeage is een investering voor het leven!

Waar kan je je keuze voor je nieuwe tattoo beter door laten bepalen?


  • De stijl van de artiest 

  • De hygiëne in de studio 

  • De chemie tussen jou en de tatoeëerder 


In welke stijl wil je je tattoo laten zetten?

Allrounders die elke tattoostijl beheersen, zijn een absolute zeldzaamheid. Die kom je echt bijna niet tegen. De meeste tattoo artiesten zijn gespecialiseerd in de stijl die het meest bij hem of haar past. Onderzoek dus goed welke stijl je wilt hebben en wie daarin gespecialiseerd is. Het werk van de artiesten kan je vaak op internet terugvinden. Informeer van tevoren zo veel mogelijk over het werk van de tatoeëerder en vraag om foto’s van tattoos die hij of zij al heeft gezet. Ervaring en vaardigheid van de artiest zijn heel belangrijk.

Hoe is de hygiëne in de tattoostudio?

Er gelden in Nederland strenge regels voor de tattoostudio’s. Ongeveer 1000 tattoo studio’s hebben een vergunning, waarbij ze aan strenge hygiëne eisen moeten voldoen. 

Een tattoo studio is geen openbaar toilet. Netheid en uitgebreide hygiëne horen de hoogste prioriteit te hebben. Dat moet bij binnenkomst al duidelijk zijn. Als je gelijk al wordt begroet door een horde hongerige insecten, moet je snel maken dat je wegkomt. De werkruimten moeten schoon en goed geventileerd zijn. In het tattoo-gedeelte mag alleen apparatuur staan die nodig is voor het tatoeëren. 

Vraag gerust aan je tatoeëerder waar je wordt getatoeëerd. Een serieuze studio zal je hier graag antwoord op geven.

Let hier vooral op als je in het buitenland, bijvoorbeeld op je vakantie een nieuwe tattoo laat zetten. Daar kunnen hele andere regels gelden, of zelfs geen regels, waardoor de hygiëne het bij lange niet haalt bij die in Nederland en België.

Is er chemie tussen jou en je tattooartiest?

Als je eenmaal een keuze voor een tatoeëerder hebt gemaakt en je weet waar hij goed in is, let dan eens op hoe hij te werk gaat. Past dit bij jou? Een beetje chemie moet er namelijk wel zijn tussen jullie, want hij of zij ‘kruipt’ letterlijk onder je huid. Best wel intiem dus. Natuurlijk hoef je niet gelijk met je artiest te trouwen, maar kijk gewoon of hij of zij professioneel is.

Vind je het lastig om tattoo arties of studio te kiezen?

In dit overzicht vind je een overzicht van shops die goed aangeschreven staan. Of lees ook eens ons artikel Hoe vind je een juiste tattoo artiest.


Laat je binnenkort een nieuwe tattoo zetten? 

Bereid je, voordat dat je naar de tattoostudio gaat, goed voor. Lees bijvoorbeeld onze blog ‘Schoonmaken van je tattoo’.  Als je tattoo dan gezet is, kun je meteen beginnen met het verzorgen van je nieuwe aanwinst. 

We hebben handige voordeelbundels voor je samengesteld


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2017-06-26
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08