Sporten met je nieuwe tattoo | handige tips

Sporten met je nieuwe tattoo | handige tips

Mag je sporten met je nieuwe tattoo?

Natuurlijk kan dat! Maar...je moet je tattoo wel even de kans geven om te settelen in je huid. Een tattoo laten zetten is namelijk niet zomaar iets. Je bent jezelf niet alleen aan het verwonden, maar injecteert er ook nog eens iets in, wat niet lichaamseigen is....tattoo inkt. Je lichaam heeft tijd nodig om de inkt in te kapselen en je tattoo te laten genezen.

Na hoelang je mag je dan gaan sporten met je nieuwe tattoo? Dat hangt af van een aantal factoren:

  • Wat voor soort tattoo is gezet?
  • Op welke plek zit je tattoo?
  • Wat voor soort sport doe je?

Een klein getatoeëerd hartje op je pols, vraagt om een andere benadering dan bijvoorbeeld een hele arm sleeve. De eerste dagen is het belangrijk dat je je tattoo zoveel mogelijk met rust laat en vooral beschermt tegen vuiligheid. 

 

Wat zijn de risico's van sporten met je nieuwe tattoo?

• Inktverlies door bovenmatig zweten
• Irritatie van je kleding
• Infectiegevaar


Te snel gaan sporten met je tattoo brengt ècht risico's met zich mee. Dat betekent dat je het genezingsproces behoorlijk kan vertragen. Bijvoorbeeld doordat je kleding je tattoo irriteert of nog erger dan je tattoo ontstoken raakt. Een geïrriteerde en zeker een ontstoken tattoo, geneest minder snel.

Als voor je werk moet sporten of gewoon ècht niet langer kan wachten met sporten. Zorg er dan vooral voor dat je je tattoo na je work-out meteen heel goed schoon met een tattoo zeep. Hiermee geef je bacteriën minder kan om je tattoo te infecteren. En niet te vergeten.... insmeert met een nazorg crème of zalf.


TIP: Neem altijd een handzaam setje tattoo zeep en nazorg crème mee als je een verse tattoo hebt. Zodat je je tattoo altijd kan schoonmaken en insmeren als dat nodig is.

 


Als je niet heel erg veel zweet bij het sporten, kan je je tattoo ook beschermen met een tattoo folie. Daarmee bescherm je je nieuwe tattoo goed tegen vuiligheid en bacteriën. Hoe het precies werkt met een tattoo folie op je tattoo lees hier hoe de tattoo folie werkt

Laat je binnenkort een nieuwe tattoo zetten? Bereid je dan voor vóórdat je naar de tattoostudio gaat. Dan kan je na het tatoeëren meteen beginnen met het verzorgen van je nieuwe tattoo. We hebben handige voordeelbundels voor je samengesteld BEKIJK HIER!


TIP: Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop! 


 

TATTOO NAZORG | VERZORGNG
 

Wil je nog meer tips over het sporten met een nieuwe tattoo? Check dan Mag je sporten met je nieuwe tattoo? Handige tips

 

Ontdek ook onze andere blogs over tattoo nazorg:

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg pagina maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Ga dan naar onze contactpagina

Oorspronkelijke publicatiedatum: 22 NOV. 2019