YES! De tattoo shops in Nederland gaan weer open!

YES! De tattoo shops in Nederland gaan weer open!

YES! De tattoo shops in Nederland gaan weer open!

Laatste update: 24 februari 2021

Afgelopen dinsdagavond 19.00 uur. Met een bord dampend avondeten op schoot zitten we voor de buis voor de update van Mark Rutte. 

Wat zou hij deze keer gaan zeggen? Blijven de tattoo shops nog langer gesloten? Of mogen ze, onder strenge voorwaarden, toch binnenkort of zelfs al snel open? We hopen vurig op het laatste.

19.30 uur. Yes! Goed nieuws! Vanaf woensdag 3 maart mogen de tattoo shops weer open. We zijn superblij voor alle tatoeëerders, die hiermee een van de zwaarste (zakelijk en emotioneel) periodes uit hun leven kunnen afsluiten. Echt top!

De tattoo shops in België hadden al eerder het goede nieuws van heropening gehoord. Zij mogen mogen op 1 maart al aan de slag. Net als in Nederland, onder strenge voorwaarden. Zo moeten de tattoos gezet worden met een open raam of deur, tenzij er een Co2 meter aanwezig is. Laten we hopen dat het dan zulk lekker weer blijft ;-)

Veel professionele tatoeëerders en piercers werken volgens een vast Corona protocol. In Nederland vind je deze bijvoorbeeld bij  de Nederlandse Brancheorganisatie Tattoo Kunst


COVID-19 verandert de boel wel een beetje

Dat we niet meteen terug kunnen naar hoe het voor de Corona uitbraak was. Dat begrijpen we allemaal. Dat is niet erg, juist logisch. Niemand zit op een terugval van het Corona virus te wachten, waardoor we straks misschien weer terug bij af zijn....ff een pas op de plaats dus!

Hieronder op een rijtje wat er vanaf begin maart anders is dan voor de Corona uitbraak:

  • Tattoo afspraken worden enkel online of telefonisch gemaakt.
  • Zomaar een studio binnenlopen is er niet mer bij. Je moet nu echt van tevoren een afspraak maken.
  • Een masker/mondkapje dragen is bij het zetten van een tattoo verplicht.
  • Vraag naar de wensen/eisen van de tattoo shop. Zij geven aan wat voor soort mondmasker je moet dragen (wel/niet chirurgisch). Grote kans dat een tattoo studio een chirurgisch masker ter beschikking stelt.
  • Kijk er niet gek van op als je tattoo artiest tijdens het tatoeëren een spat masker draagt.
  • Betalen met cash geld is niet meer vanzelfsprekend. Kijk hoe jouw tattoo artiest daar mee om gaat. 

  • Of je Iemand mee mag nemen naar je tattoo sessie is ook niet altijd zeker. Check dit voordat je van huis gaat ;-)

Geen hele schokkende veranderingen dus, maar wel goed om even te weten en rekening mee te houden.

LET OP: Je kan ook niet meer zomaar een tattoo studio binnenlopen om jouw tattoo of piercing aftercare te kopen. Bereid je online voor op de nazorg!

Maak jij je zorgen over de hygiëne in tattoo studio's? Niet nodig! Check onze blog over tattoo hygiene in Corona tijd.

Ik weet niet goed wat voor een mondkapje of masker ik moet kiezen. Welke soorten zijn er?

 

Dat snappen we. Je hoort er genoeg over en we weten dat je ze in het openbaar vervoer vanaf 1 juni verplicht moet dragen. In België geldt dat trouwens al vanaf 4 mei. Maar welke je nou precies moet hebben, dat laat wordt een beetje in het midden gelaten. Wij hebben het voor je uitgezocht en er zijn twee soorten: medische en niet-medische.

 

Medische mondkapjes

Medische mondkapjes en maskers worden in het ziekenhuis gedragen, om de patiënt en de zorgverlener te beschermen. Ze zijn in verschillende maten en pasvormen te krijgen. Ook speciaal voor bril- en baarddragers. Omdat er nog steeds te weinig van deze mondkapjes te krijgen zijn, mogen ze alleen gebruikt worden door mensen die in de zorg werken.

 Niet-medische mondkapjes

Niet-medische mondkapjes worden door sommige tattoo artiesten al gebruikt sinds de uitbraak van SARS en de Mexicaanse Griep. Al verschillende jaren dus. 

Zelfgemaakte katoenen mondkapjes zijn ook toegestaan. Omdat deze wel wat minder goed werken dan de medische mondkapjes moet je ze wel regelmatig op 60 graden wassen. Zo heb je er het meest aan. Maar, er zijn er ook waar je zelf een filter in kunt zetten, zodat de werking stukken beter is. En heb je last van hooikoorts: deze mondkapjes houden pollen tegen. Ook handig!

 

Tattoo artiesten hebben niet stilgezeten

Kunstenaars bloed kruipt waar het niet gaan kan. Om het tattoo-vuur brandend te houden hebben behoorlijk wat tattoo artiesten een project opgepakt, waarin ze hun creativiteit kwijt konden. En dat niet alleen, ze helpen er ook anderen mee. Typisch een gevalletje ‘het mes snijdt aan twee kanten’. Check de social media accounts van verschillende artiesten en bekijk wat voor mooie kunswerken gemaakt hebben. En steun ze!Blitse fashion mondkapjes

Dankzij deze tattoo mode toppers zijn er nu bijvoorbeeld blitse mondkapjes te koop. Een verplicht ‘ding’ dus voor wie met het openbaar vervoer reist. En zeg nou zelf; als je er dan toch een moet (of wil) dragen, dan mag hij ook best een beetje hip zijn toch? 

Vorig jaar haddn we al gemeld dat er verschillende artiesten zijn die toffe mondkapjes hebben gemaakt. Een paar artiesten die er voor ons uitspringen zijn CF Tattoo Studio en Tattoo Cirk. Alletwee maken ze hele toffe mondkapjes in de stijl waarin ze het liefst werken. Niet alleen voor volwassen, ook voor kids kun je bij hun terecht. Tattoo Cirk is hier zelfs specialist in. 

Als je meer van hun werk wil zien, kijk dan eens op hun Facebookpagina. En wil je zo’n gaaf item bestellen? Wacht dan niet te lang, want er is al een behoorlijk run op deze dingen.

 

Mondkapjes van CF Tattoo Studio     


Mondkapjes van Tattoo Cirk

Ken jij ook nog meer artiesten die van mondkapjes een fashion item hebben gemaakt? Laat het ons weten! 

Gaat jouw wens nu eindelijk in vervulling en laat jij binnenkort een nieuwe tattoo zetten?

Lees dan onze blog Hoe bereid je je voor op je eerste tattoo? 

Zo weet je precies wat je van tevoren wel en niet moet doen. Na de sessie is het belangrijk om je nieuwe tattoo goed te verzorgen. Hoe je dat doet en welke tattoo nazorg producten je dan het best kunt gebruiken lees je ook in deze blog.