Tattoo technieken

Tattoo technieken

Welke tattoo technieken zijn er?

Alle tattoo technieken hebben één ding gemeen: de huid wordt doorboord met een scherp voorwerp waarbij er een kleurstof wordt ingebracht. De steekdiepte is hierbij heel belangrijk.

Te oppervlakkig – dan groeit de tattoo kleur eruit als je huid gaat vernieuwen huidvernieuwing. Te diep- dan krijg je een zogenoemde blowout of kan je littekenvorming krijgen

Er zijn ruwweg twee verschillende methoden:

  • de traditionele methode >> waarbij men klopt met de hand
  • de elektrische methode >> met een tattoo machine.

De Eskimo’s proberen zelfs een tattoo te zetten door een in kleur gedrenkte draad door de huid heen te halen

Waarom werken sommige tattoo-artiesten met de hand en anderen met de machine?

In de westerse wereld wordt het meest gewerkt met de elektrische tattoo machine. Er zijn veel verschillende machines, maar de meest voorkomende zijn de klassieke coils tattoo machines, waarbij met behulp van twee spoelen een elektromagnetisch veld wordt opgewekt en een ingeklemde naald met zo’n 800-3000 maal per minuut de huid kan doordringen. Op deze manier kan men snel en nauwkeurig werken.

In Azië worden tatoeages nog steeds traditioneel gegraveerd met de hand, de zogenoemde bamboetatoeage. Deze worden gezet met behulp van een dun bamboestokje, waar aan het uiteinde meestal een vijftal naaldjes is bevestigd. De tatoeëerder plaatst één hand vlak tegen het gedeelte van het stokje waar de naald zich bevindt, met de andere hand houdt hij de huid strak en geleidt hij al tikkend het stokje tijdens het tatoeëren.

Het tatoeëren gebeurt door het stokje met de in inkt gedrenkte naaldjes herhaaldelijk in de huid te prikken. Het is een tijdrovende methode, het duurt dan ook veel langer voor het gewenste resultaat bereikt is dan met een elektrische machine.

 

Welke methode is minder pijnlijk?

Hier lopen de meningen fors uiteen. Het schijnt dat een bamboe tatoeage minder pijnlijk is dan een machinaal gezette. Dit komt omdat de naald niet zo diep in de huid gaat. Bovendien is er minder wrijving tijdens het proces en dat maakt de kans op bloedingen, wonden of infecties minimaal.


Heb je net een nieuwe tattoo? 

Check dan onze All in Bundel voor de verzorging voor je vers gezette tattoo. 
Voor het schoonmaken, verzorgen èn bescherming tegen de zon.

Tattoo nazorg | verzorging | All in bundel

 


TIP: Schrijf je in voor de onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop!