Sporten met je nieuwe tattoo | Do's and don'ts

Mag je sporten met je nieuwe tattoo?

Natuurlijk! Maar je moet je tattoo wel even de kans geven om te settelen in je huid. Een tattoo laten zetten is namelijk niet niks. Je bent jezelf niet alleen aan het verwonden, maar injecteert er ook nog eens iets in, wat niet lichaamseigen is....tattoo inkt. Je lichaam heeft tijd nodig om te inkt in te kapselen en je tattoo te laten genezen.

Na hoelang je mag gaan sporten met je nieuwe tattoo hangt af van een aantal factoren:

  • Wat voor soort tattoo is gezet?
  • Op welke plek zit je tattoo?
  • Wat voor soort sport doe je?

Een klein hartje op je pols, vraagt om een andere benadering dan bijvoorbeeld een hele arm sleeve. De eerste dagen is het belangrijk dat je je tattoo zoveel mogelijk met rust laat en vooral beschermt tegen vuiligheid. 

 

Wat zijn de risico's van sporten met je nieuwe tattoo?

• Inktverlies door bovenmatig zweten
• Irritatie van je kleding
• Infectiegevaar


Te snel gaan sporten brengt ècht risico's met zich mee. Dat wil zeggen dat je het genezingsproces behoorlijk kan vertragen. Bijvoorbeeld doordat je kleding je tattoo irriteert of nog erger als je tattoo ontstoken raakt. Een geirriteerde en zeker een ontstoken tattoo, geneest minder snel.

Als voor je werk moet sporten of gewoon ècht niet langer kan wachten met sporten. Zorg er dan vooral voor dat je je tattoo na je workout meteen heel goed schoon met een tattoo zeep. Hiermee geef je bacteriën minder kan om je tattoo te infecteren. En niet te vergeten.... insmeert met een nazorg crème of zalf.


TIP: Neem altijd een een handzaam setje tattoozeep en nazorg crème mee als je een verse tattoo hebt. Zodat je je tattoo altijd kan schoonmaken en insmeren als dat nodig is.

 

 

Tattoo nazorg bundel van TattooMed
ONTDEK HIER


Als je niet heel erg veel zweet bij het sporten, kan je je tattoo ook beschermen met een tattoo folie. Daarmee bescherm je je nieuwe tattoo goed tegen vuiligheid en bacteriën. Hoe het precies werkt met een tattoo folie op je tattoo lees je in onze blog Je nieuwe tattoo ingepakt met een tattoo folie. Hoe werkt dat?Tattoo folie + care bundel

 

Wil je nog meer tips over het sporten met een nieuwe tatttoo? Check dan Mag je sporten met je nieuwe tattoo? Handige tips

Onze blogs over het verzorgen van je tattoo:
Verzorgen van je nieuwe tattoo met After Tattoo
Schoonmaken van je tattoo met de Cleansing Gel
Mag je zwemmen met je nieuwe tattoo?
Douchen met je nieuwe tattoo. Kan dat?
Sporten met je nieuwe tattoo | Do's & don'ts
Slapen met je nieuwe tattoo | Do's & Don'ts
10- tips voor tattooverzorging
Tattoo nazorg - alle ins & outs op een rij 
Tattoo folie op je nieuwe tattoo. Hoe werkt dat?

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany