Voet tattoos | Wat zijn de voors & tegens?

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 4 min

Ga jij voor een voet tattoo?

Onze voeten ‘hangen’ er vaak maar een beetje bij. We verstoppen ze vaker dan we ze laten zien.  Verzorgen doen we ze wel, want we gaan naar de pedicure en we zijn niet vies van een leuk nagellakje op z’n tijd.

Toch zijn er maar weinig die zeggen: ‘doe mij net zo’n paar voeten als Kim Kardashian’. Ook bijna niemand vindt z’n linker of rechter voet het mooiste aan z’n lichaam. 

Voeten zijn voeten. We hebben ze nodig om te lopen en that’s it. 

Maar is dat wel zo? Zijn voeten wat ze zijn of waren ze dat?

Dat laatste!

Het is nu echt wel een trend om de voetjes een beetje op te leuken. En hoe kun je dat beter doen dan met een voet tattoo!Een voet tattoo: waarom zou je het WEL doen

Een groot voordeel van een voet tattoo is dat niemand het hoeft te weten dat je er een hebt. Voeten zijn wat dat betreft geweldige lichaamsdelen, want ze zijn makkelijk te verbergen.

Meestal zitten ze in sokken en schoenen weggestopt, niemand die ze ziet.  Als ze in de zomer je voeten tevoorschijn komen met een mooie voet tattoo erop, valt dat meestal niemand gelijk op. Want wie kijkt er nou als eerste naar iemands voeten?

Als er dan toch een oog op jouw voet tattoo valt, dan is de reactie eigenlijk altijd positief. Mensen zijn vaak ook verrast, ze verwachten daar geen tattoo.

Nog een groot pluspunt van voet tattoos is dat je er zelf het meest plezier van hebt, want je kunt er de hele dag naar kijken zonder moeilijk de hoeven doen.

Als je naar beneden kijkt, zie je hem of ze al. Dan is een tattoo op je rug of je dij wat dat betreft toch een stuk lastiger. Probeer die maar eens goed te bekijken zonder je in allerlei bochten te wringen?.

Alle voordelen van een voet tattoo op een rij:


  • Makkelijk te verbergen

  • Goed zichtbaar voor de drager van de voet tattoo

  • Maakt van een onopvallend lichaamsdeel een echte blikvanger

  • Intiem en persoonlijk

  • Subtiel en toch verrassend
Een tattoo op je voet: waarom zou je het NIET doen

Het heeft niet voor niets een tijd geduurd voordat voet tatoeages een trend werden. Dat komt vooral omdat ons ‘onderstel’ twee grote nadelen heeft:


  1. Een voet tattoo laten zetten is nogal pijnlijk.

  2. Voet tattoos vervagen relatief snel. De lijnen worden wat sneller vaag.


Vanwege het tweede punt raadden veel tatoeëerders een aantal jaren geleden een voet tattoo daarom af. Tegenwoordig zet bijna elke artiest wel een voet tattoo.

Toch raden we je aan om een voet tattoo alleen door een ervaren artiest te laten zetten. De kans dat 'ie langer mooi blijft is dan veel groter. Dat heeft alles met ervaring, een goede techniek en de juiste materialen te maken.

Ook kan hij of zij je als geen ander advies geven over de keuze van een goed (en slim) motief en de naweeën die je misschien tijdelijk krijgt.

En voor wat betreft de pijn…

Je kunt het ook zo zien: voeten zijn kleine lichaamsdelen om te tatoeëren, dus de pijn kan ook weer niet heel lang duren. En het hangt natuurlijk van het motief af hoe lang de sessie duurt.

Als je een tattoo kiest die alleen uit lijnen bestaat, dan valt de pijn meestal wel mee. Gewoon even kort de tanden op elkaar. En wil je een tattoo met veel kleur en schaduw? Dan iets langer de tanden op elkaar! 

TIP:  bereid je voor op de verschrikkelijkste pijn die je maar kunt bedenken. Dan zul je zien dat het best meevalt?.


Een tattoo op je voet: na de sessie

Qua verzorging verschilt een voet tattoo niet veel van een tattoo ergens anders op je lichaam. De dag na de sessie kan je voet flink opzwellen. Als je dan weer een dag verder bent, heb je het ergste wel gehad. Hou je gewoon aan de verzorgingstips die je van je tattoo artiest krijgt. 

Draag de eerste week geen strak zittende schoenen of sneakers, want door de wrijving tijdens het lopen beschadig je de huid. Je tattoo wordt er niet mooier op, de genezing duurt langer en bovendien doet het pijn. 

De Schoonheid van voet Tattoos: Een Subtiele Uiting van Persoonlijkheid


Een voet tattoo kan een subtiele en toch krachtige manier zijn om je persoonlijkheid te uiten. Vooral voor vrouwen biedt een voet tattoo een discrete manier om hun individualiteit te tonen. Of je nu kiest voor een enkele tattoo, een kleine tattoo of zelfs een elegante bloem- of vlinderontwerp, de mogelijkheden zijn eindeloos.


Veel mensen vragen zich af of een tattoo onder de voet zal vervagen. Hoewel een voet tattoo mogelijk sneller vervaagd dan tattoos op andere delen van het lichaam vanwege wrijving en druk, kan dit worden geminimaliseerd door een ervaren tattoo-artiest te kiezen en goede nazorg te bieden.


Wat betreft pijn, kan het laten zetten van een voet tattoo ongemakkelijk zijn vanwege de gevoeligheid van het gebied. Maar de beloning is een uniek kunstwerk dat je elke dag kunt bewonderen.


Kortom, een voet tattoo is niet alleen een esthetische toevoeging, maar ook een persoonlijke en intieme uiting van jezelf. Dus, durf je je voeten te laten spreken?

Ga je nog steeds voor een voet tattoo? Stel jezelf dan toch nog even deze vragen:


  • Wat voor een motief wil ik? 

  • Waar op mijn voet laat ik de voet tattoo zetten?

  • Kan ik een paar dagen vrij krijgen? Als je in werk veel beweegt, dan raden we je dat echt aan. Beweeg zo min mogelijk!


Voet tattoos zijn nu eenmaal gevoelig en hebben extra zorg nodig om te helen.


De tattoo zeep van Tattoomed is een fijne gel die de wond tot rust brengt en geneest. Maak je verse tattoo regelmatig goed schoon en smeer hem daarna in met de Nazorg creme van Tattoomed. In tegenstelling tot veel andere producten is deze crème totaal niet vettig.

De verzorgende ingrediënten trekken dus in je huid in plaats van in je sokken.

En als je het helemaal tip-top wilt doen, dan is de Tattoo folie van Tattoomed echt een must. De eerste drie tot vijf dagen heb je geen omkijken naar je tattoo, want hij is goed beschermd door de folie.

Een belangrijk voordeel: veel minder kans op een huidinfectie. 

Wil je nog meer weten over de verzorgende producten van Tattoomed?

Hier vind je alle producten die je verse tattoo helpen genezen en hem heel lang mooi houden!

👉🏻Meer blogs over verschillende tattoo stijlen vind je op tattoomed.nl/blog

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg pagina maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Ga dan naar onze contactpagina