TATTOO VERZORGING

Tattoo nazorg is ontzettend belangrijk. Met de juiste verzorging bepaal je zelf hoe mooi je tattoo wordt en vooral blijft. TattooMed vegan tattoo nazorg is speciaal ontwikkeld voor tattoos. Van het schoonmaken, beschermen, verzorgen en ☀️ kleurbehoud van je tattoo,

We love your colors! Daarom hebben de verzorging zo aangenaam mogelijk gemaakt.

 1. Hoe verzorg je je nieuwe tattoo?
 2. Waar bestaat onze tattoo nazorg uit?
 3. Schoonmaken van je tattoo
 4. Insmeren van je tattoo
 5. Kleurbehoud van je tattoo
 6. Hoe werkt tattoo folie?

Wondverzorging de eerste dagen na het zetten

Het zetten van een tattoo is niet zomaar iets. Dat merk je meteen zodra er tattoo inkt je lichaam inkomt. Je immuunsysteem reageert daarop alsof het een ontsteking is. Maar let op! Als je je tattoo niet verzorgt, heb je zo een echte ontsteking te pakken.

Je tattoo is een wond en die moet zo snel mogelijk genezen, Aan de slag met tattoo nazorg dus!

Om het natuurlijke wondgenezingsproces te versnellen is het noodzakelijk om je tattoo zo snel mogelijk te beschermen. Dat doe je het beste met een speciaal voor tattoos ontwikkelde folie of met een beschermende nazorg zalf of crème.

Zelfklevende second skin tattoo folie is het makkelijkst. Dan heb je de eerste dagen helemaal géén omkijken naar je tattoo.

Waarmee verzorg je je net gezette tattoo?

Je nieuwe tattoo verzorgen kan op twee manieren:

 • met een tattoo crème of zalf
 • met een speciale tattoo folie


Verzorgen, of beter gezegd, helen met een tattoo crème of zalf is 'Old school'. Helen met een speciale tattoo folie is pas van de laatste jaren. Dat leggen we later uit.

Welke methode je ook kiest. Je tattoo nazorg routine begint altijd met het schoonmaken van je tattoo.

 

 

Waar bestaat onze tattoo nazorg uit?

✔️Cleansing gel - tattoo zeep

✔️After tattoo - tattoo nazorg crème

✔️ Daily Tattoo Care - kleurbehoud

✔️ Tattoo Protection Film - tattoo folie

De Cleansing Gel, After Tattoo en de Daily Tattoo Care zijn de Classics van TattooMed.

De tattoo zeep en de nazorg crème zijn bij de ontwikkeling speciaal op elkaar afgestemd. Zodat ze je samen helpen om je tattoo sneller en fijner te laten helen. Door je tattoo met deze nazorg set regelmatig schoon te maken en te verzorgen, voorkom je ook nog een zoveel mogelijk korstvorming en vervelende jeuk.

De Cleansing gel maakt je tattoo niet alleen heel goed schoon, maar verzacht ook nog eens de pijn van het tatoeëren.

De After tattoo zorgt dat je verse tattoo snel heelt, zonder dat je last hebt van vetvlekken op je kleding.

Na het genezen zorgt de ☀️ UV-bescherming van onze Daily tattoo care ervoor, dat je tattoo niet vervaagt

[We leggen je eerst uit hoe de tattoo folie werkt. Daarna gaan we in op de tattoo nazorg routine] Voorkeeur GGD

[Uitleggen waarom we een verdeling maken in de care days 1-2 etc dat is ivm plakken]

[Je kan je tattoo de eerste dagen laten genezen met of zonder folie]

Uitleggen hoe vaak je schoonmaakt etc.]

WAAR BESTAAT ONZE TATTOO NAZORG UIT?

Cleansing gel - tattoo zeep
After tattoo - tattoo nazorg crème
Daily tattoo care - kleurbehoud

De tattoo zeep en de nazorg crème zijn bij de ontwikkeling speciaal op elkaar afgestemd. Zodat ze je samen helpen om je tattoo sneller en fijner te laten helen. Door je tattoo met de Care bundel regelmatig schoon te maken en te verzorgen, voorkom je ook nog eens zoveel mogelijk korstvorming en vervelende jeuk.

De Cleansing gel maakt je tattoo niet alleen heel goed schoon, maar verzacht ook nog eens de pijn van het tatoeëren.
De After tattoo zorgt dat je verse tattoo snel heelt, zonder dat je last hebt van vetvlekken op je kleding.
Na het genezen zorgt de ☀️ UV-bescherming van onze Daily tattoo care ervoor, dat je lang kan genieten van je tattoo.

TATTOO VERZORGING: DE BELANGRIJKSTE STAPPEN OP EEN RIJ

1. SCHOONMAKEN VAN JE TATTOO

Het schoonmaken van je tattoo is de eerste stap van je tattoo verzorging. Vooral de eerste dagen is het ongelofelijk belangrijk dat je je tattoo goed schoonhoudt. Onze tattoo zeep is speciaal ontwikkeld om dit zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat merk je meteen als je je tattoo voor het eerst gaat schoonmaken. Als je het bloed, inkt en vaseline van je nieuwe tattoo gaat afwassen. Dan maakt de Cleansing gel je tattoo niet alleen heel goed schoon, maar het kalmeert je tattoo meteen. Dat komt door de verkoelende en ontsteking remmende werking van de tattoo zeep.

Je voelt je tattoo, die eigenlijk nog een wond is, dan meteen tot rust komen. De zwelling en de roodheid zullen dan ook een stuk minder zijn.

Voor een uitgedroogde trekkende huid hoef je niet bang te zijn. De cleansing gel zorgt dat je huid juist niet uitdroogt. Het is geschikt om je tattoo vaak te wassen en laat steeds een beschermend laagje achter.

Voordelen nazorg zeep:

 • reinigt en verzorgt
 • verzacht de pijn van het tatoeëren 
 • vermindert jeuk en branderigheid
 • bacterieremmend
 • droogt de huid niet uit

 

2. INSMEREN VAN JE TATTOO

Na het schoonmaken is het van belang dat je je tattoo extra verzorgt en vooral niet laat uitdrogen. Het insmeren van je tattoo is de volgende stap van je tattoo verzorging.

Het insmeren van je je net gezette tattoo is niet echt fijn. Je huid is helemaal rauw, net als een schaafwond en voelt geïrriteerd aan. Insmeren met een stugge vette zalf is dan helemaal niet prettig. 

Onze tattoo nazorg crème is zo ontwikkeld, dat het juist wel heel makkelijk uitsmeert over je verse tattoo. Hierdoor trekt na het insmeren ook nog eens helemaal in je huid. De After Tattoo blijft dus niet aan je kleding plakken. De crème is helemaal niet vettig.

We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen een tattoo zalf en een tattoo crème. Een crème sluit je huid niet af en laat je tattoo goed ademen.

De After tattoo bevat ingrediënten die helpen bij een snelle genezing van je tattoo en je huid bovendien ook nog eens goed verzorgen. Panthenol verzacht de jeuk en branderigheid, terwijl de Vitamine E je huid een flinke boost geeft en goed soepel houdt.

⭐️  Wist je dat je het genezingsproces de eerste paar dagen extra kan ondersteunen met een second skin tattoo folie? Check hier hoe het genezingsproces werkt met de tattoo folie

 

3. KLEURBEHOUD VAN JE TATTOO

Als je tattoo genezen is, is het de kunst om ‘m zo lang mogelijk mooi te houden. De ☀️ zon zal je grootste vijand zijn. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Je tattoo zal langzaamaan vervagen en in de loop der jaren er steeds minder sprankelend uit gaan zien.

Onze tattoo dagcrème is speciaal ontwikkeld om je genezen tattoo dagelijks te verzorgen en te beschermen tegen vervaging. De Daily Tattoo Care bevat een UV-filter die je tattoo bescherming biedt tegen zonnestralen.

 

💡 TIP: Laat je binnenkort een nieuwe tattoo zetten? Bereid je dan voor vóórdat je naar de tattoostudio gaat. Dan kan je na het tatoeëren meteen beginnen met het verzorgen van je nieuwe tattoo. We hebben handige voordeelbundels voor je samengesteld.

 

Hoe werkt tattoo folie? 

Je plak het na het tatoeëren direct op je tattoo. Plakken? Ja, de folie is zelfklevend. Niet te vergelijken met gewone huishoudfolie.

Dat kan in de studio. Of thuis.

We horen je denken. Mmmh....dat lijkt me niet prettig dat plakken op een verse wond.

Jawel hoor...maak je geen zorgen. Tattoo folie is daar speciaal voor ontwikkeld. Het helpt je tattoo sneller genezen.

Zodra de folie plakt komt er rust. Je wond wordt rustig. Want de folie beschermt je. 

Tegen bacteriën, haren, stof...noem het maar op. Je kan met een gerust hart met je huisdier knuffelen. 


Tattoo folie ademt
We horen je weer denken. Mijn tattoo moet toch ademen?

Dat doet het. Als de beste. Het is de dunste folie in z'n soort.  

Deze folie wordt in de medische zorg ook vaak gebruikt voor het genezen brand- en lichte schaafwonden. Het afdekken van je tattoo, zorgt voor een vochtig wondklimaat. Hierdoor hoeft je lichaam niet meteen zelf een korst te vormen op je tattoo. Daar is de folie voor.

Zo kan jouw lichaam zich richten op het allerbelangrijkste....het genezen van je wond. Daarom gebruiken we dit medisch hulpmiddel nu ook voor jouw tattoo. Hierdoor verloop de eerste fase van het genezingsproces een stuk vlotter.