Tattoo nazorg

Tattoo nazorg is ontzettend belangrijk. Met de juiste verzorging bepaal je zelf hoe mooi je tattoo wordt en vooral blijft. 

Het belang van tattoo nazorg

Een nieuwe tattoo is in principe een wond. Het is dus van cruciaal belang dat deze goed verzorgd wordt. Niet alleen om infecties te voorkomen, maar ook om te zorgen dat je tattoo mooi geneest en zijn kleur behoudt. Slechte nazorg kan leiden tot vervaging, vervorming, of zelfs infecties.

Aan de slag met tattoo nazorg dus!

Beschermen van je tattoo: twee manieren

Om het natuurlijke wondgenezingsproces te versnellen is het noodzakelijk om je tattoo na het zetten zo snel mogelijk te beschermen tegen vuiligheid of schadelijke bacteriën.

Dat kan op twee manieren:

 • met een tattoo crème of zalf
 • met een speciale tattoo folie


In beide gevallen help je de eerste huidlaag (bovenhuid) weer te sluiten en het natuurlijke beschermingsmechanisme weer te activeren.
 

Waar bestaat TattooMed tattoo nazorg uit?

TattooMed Vegan tattoo nazorg is speciaal ontwikkeld voor tattoos. Van het schoonmaken, beschermen, verzorgen en kleurbehoud van je tattoo ☀️

Dit zijn onze basis tattoo nazorg producten:

 • Cleansing gel - tattoo zeep
 • After tattoo - tattoo nazorg crème
 • Daily tattoo care - kleurbehoud 
 • Tattoo folie - zelfklevende second skin

De Cleansing Gel, After Tattoo en de Daily Tattoo Care zijn de Classics van TattooMed. De zelfklevende Tattoo folie is daar later bij gekomen. Samen vormen ze een super verzorgingsset waarmee je je tattoo optimaal kan verzorgen.

Hoe verzorg jij je net gezette tattoo?

Je hebt na het zetten van je tattoo de keuze of je je tattoo verzorgt met nazorg crème of met tattoo folie.

Genezen met zelfklevende second skin tattoo folie is het makkelijkst. Dan heb je de eerste dagen helemaal geen omkijken naar je tattoo. Dat niet alleen. Je hebt ook geen last van het schuren van je kleding of je beddengoed.

Kies je de eerste dagen voor de tattoo folie? Dan verzorg je je tattoo na het verwijderen nog wel met de Cleansing Gel en de After Tattoo. Alleen wat minder lang.

Nazorgproces met TattooMed

Stap 1: Reinigen met de Cleansing Gel

Het schoonmaken van je tattoo is de eerste stap van je tattoo verzorging. Direct na het zetten van je tattoo start je met de reiniging.

Door het bloed, inkt en vaseline van je tattoo te wassen, voorkom je lelijke korstvorming en ontstekingen.

Vooral de eerste dagen is het ongelofelijk belangrijk dat je je tattoo goed schoonhoudt. Onze tattoo zeep is speciaal ontwikkeld om dit zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat merk je meteen als je je tattoo voor het eerst gaat schoonmaken. Als je het bloed, inkt en vaseline van je nieuwe tattoo gaat afwassen. Dan maakt de Cleansing gel je tattoo niet alleen heel goed schoon, maar het kalmeert je tattoo meteen. Dat komt door de verkoelende en ontsteking remmende werking van de tattoo zeep.

Je voelt je tattoo, die eigenlijk nog een wond is, dan meteen tot rust komen. De zwelling en de roodheid zullen, na het wassen, dan ook een stuk minder zijn.

Voor een uitgedroogde trekkende huid hoef je niet bang te zijn. De cleansing gel zorgt dat je huid juist niet uitdroogt. Het is geschikt om je tattoo vaak te wassen en laat steeds een beschermend laagje achter.

Voordelen nazorg zeep:

 • reinigt en verzorgt de getatoeëerde huid
 • verzacht de pijn van het tatoeëren 
 • vermindert jeuk en branderigheid
 • voorkomt uitdroging en laat een beschermend laagje achter
 • bacterieremmend

Het is cruciaal om je tattoo goed schoon te houden. Vooral de eerste dagen, om infecties en andere complicaties te voorkomen.

Stap 2:  beschermen met tattoo folie | insmeren met nazorg crème 

Na het reinigen heb je de keuze tussen:

 • Nazorg met TattooMed After Tattoo
 • Beschermen met TattooMed Tattoo Folie

Als je kiest voor de Second Skin Tattoo Folie in de eerste dagen, vormt dit een beschermende laag over de tattoo en helpt bij de genezing. Na het verwijderen van de folie, meestal na enkele dagen, ga je over op de After Tattoo crème voor verdere verzorging, maar voor een kortere periode.

Het insmeren van je je net gezette tattoo is niet echt fijn. Je huid is helemaal rauw, net als een schaafwond en voelt geïrriteerd aan. Insmeren met een stugge vette zalf is dan helemaal niet prettig. 

Onze tattoo nazorg crème is zo ontwikkeld dat het juist wel heel makkelijk uitsmeert over je verse tattoo. Hierdoor trekt na het insmeren ook nog eens helemaal in je huid. De After Tattoo blijft dus niet aan je kleding plakken. De crème is helemaal niet vettig.

We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen een tattoo zalf en een tattoo crème. Een crème sluit je huid niet af en laat je tattoo goed ademen.

De After tattoo bevat ingrediënten die helpen bij een snelle genezing van je tattoo en je huid bovendien ook nog eens goed verzorgen. Panthenol verzacht de jeuk en branderigheid, terwijl de Vitamine E je huid een flinke boost geeft en goed soepel houdt.

  

3. KLEURBEHOUD VAN JE TATTOO

Als je tattoo genezen is, is het de kunst om ‘m zo lang mogelijk mooi te houden. De ☀️ zon zal je grootste vijand zijn. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Je tattoo zal langzaamaan vervagen en in de loop der jaren er steeds minder sprankelend uit gaan zien.

Onze tattoo dagcrème is speciaal ontwikkeld om je genezen tattoo dagelijks te verzorgen en te beschermen tegen vervaging. De Daily Tattoo Care bevat een UV-filter die je tattoo bescherming biedt tegen zonnestralen.

 

TattooMed nazorg 

Goede nazorg is essentieel voor het behoud van schoonheid en gezondheid van je tattoo. Of je meteen kiest voor genezen met After tattoo nazorg crème of eerst de second skin tattoo folie, gevolgd door de Cleansing gel en After tattoo, dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je je tattoo de zorg geeft die het nodig heeft. Zo blijft je tattoo mooi, helder en gezond. Precies zoals het bedoeld is.

Met TattooMed heb je alle tools in handen voor een optimale tattoo nazorg.

💡 TIP: Laat je binnenkort een nieuwe tattoo zetten? Bereid je dan voor vóórdat je naar de tattoostudio gaat. Dan kan je na het tatoeëren meteen beginnen met het verzorgen van je nieuwe tattoo. We hebben handige voordeelbundels voor je samengesteld.