Permanente make up handige tips

Permanente make up handige tips

Permanente make-up (PMU): Handige tips, wat is populair en wat zijn de kosten?

Bijna elke vrouw gebruikt ten minste een soort make-up voordat ze naar buiten gaat. Een ritueel waar nogal wat tijd in gaat zitten. En iedereen kent het wel: die tijd heb je gewoon niet altijd.

Permanente make-up (PMU) is dan echt een uitkomst, want het geeft vrouwen (maar ook mannen!) een mooie, dagelijkse basic en natuurlijke look die permanent op de huid wordt aangebracht. Heel praktisch dus! (kun je weer iets langer in je bed blijven liggen?)

PMU-behandelingen zijn er voor verschillende delen van het gezicht: dat gaat van PMU wenkbrauwen tot PMU eyeliner en van kunstmatige sproeten tot PMU lippen. Bijna alles wat met make-up wordt aangebracht kan worden vervangen door PMU. Hieronder geven we je een inkijkje in de wijde wereld van PMU. 


Wat is het verschil tussen PMU en een tattoo? 

Net zoals tatoeëerders, brengen PMU-specialisten kleurpigment aan in de huid en veranderen hiermee de kleur permanent. Schoonheidsspecialisten gebruiken superdunne naalden die minder diep in de huid prikken dan tattoo naalden.

Omdat het kleurpigment bij PMU in de bovenste huidlagen wordt ingebracht, vervagen ze helemaal na een paar jaar. Dat is een groot verschil met een tattoo, die permanent blijft zitten. Soms blijft er een klein restje van de PMU zichtbaar.

PMU op de huid aanbrengen irriteert de huid veel minder dan een klassieke tattoo. En volgens de visagie experts is een PMU sessie ook veel minder pijnlijk. Twee belangrijke voordelen van PMU dus, want de huid wordt bijna niet aangetast en je kunt shinen zonder tijd kwijt te zijn met make-up aanbrengen! 

En dit is het verschil tussen PMU en microblading: 

De naam zegt het al; bij deze techniek worden er geen naalden gebruikt, maar heel fijne mesjes. Hiermee worden er kleine sneetjes in de wenkbrauwen gemaakt die vervolgens worden gevuld met kleurpigment.

Deze techniek verschilt nogal van de klassieke PMU-methoden en van tatoeëren, maar het effect is hetzelfde. Microblading moet je in de meeste gevallen wel herhalen om zo de kleur goed te houden. 

 

Welke PMU-methoden zijn het meest populair? 

Permanente make-up is er voor elk deel van het gezicht. Welke gezichtsdelen het meest met PMU worden behandeld zie je hieronder. 

  1. Wenkbrauwen. Door microblading worden wenkbrauwen voller en krijgen ze een mooie vorm. Zelfs compleet kunstmatige wenkbrauwen worden met PMU heel natuurlijk vormgegeven.

  2. Oogleden. PMU eyeliner op het bovenste en onderste ooglid wordt heel makkelijk en op een zachte manier aangebracht. En zelfs met een kleine toevoeging bereik je al een groot resultaat: door een klein beetje kleur in de ooghoeken aan te brengen lijken de ogen al veel groter. En wil je de vorm van je ogen veranderen? Ook dat is mogelijk met PMU!

  3. Lippen. In plaats van de lippen te vullen kun je ze met PMU op een natuurlijke manier groter later lijken. De contouren van je lippen worden dan scherper gemaakt. En een mooie schaduw geeft net dat extra natuurlijke effect aan je mond. Sexy!

  4. Schoonheidsvlekjes en sproeten. Op Instagram en Snapchat is het een trend: getatoeëerde sproeten. Als ze zijn aangebracht met PMU, dan vervagen ze na een tijdje. Het voordeel van PMU is dat ze er natuurlijker uitzien, dan getatoeëerde sproeten.  

 

Hoelang blijft permanente make-up zitten? 

Een paar maanden na de PMU-behandeling kun je een lichte vervaging van de kleur verwachten. Dat is normaal, want er wordt pigment gebruikt in plaats van inkt. Terwijl de huid langzaamaan vernieuwd, wordt de PMU steeds iets vager. Dit gaat heel geleidelijk zodat je steeds een natuurlijke look houdt. Wenkbrauwen PMU blijft zo’n 1-3 jaar zitten. De Eyeliner PMU 1 tot 5 jaar. En soms langer.

Om rekening mee te houden: PMU-behandelingen zijn een stuk duurder dan gewone tattoo sessies. Denk eraan dat PMU daarnaast ook tijdelijk is. Na een tijdje zul je aan een nieuwe behandeling toe zijn.

Een pluspunt van PMU: zodra de huid na de behandeling is hersteld, kun je hem gerust voor een tweede keer laten behandelen. Dus als er iets niet helemaal naar jouw zin is, dan kun je je PMU altijd laten corrigeren (of opfrissen als je dat nodig vindt). 

De voorbereiding en het vervolg van een PMU-behandeling 

  • Permanente make-up wordt aangebracht op een schone, niet-opgemaakte huid. Kun je slecht tegen een pijntje? Plaatselijke verdoving is mogelijk!

  • Voor het beste resultaat is een voorbehandeling meestal wel nodig. 

  • Na de behandeling kan je huid wat rood en opgezet zijn. Dat is heel normaal en verdwijnt na een paar dagen. 

  • Hou dezelfde hygiëne- en verzorgingsregels aan als na een tattoo sessie. Vermijd UV-straling op je gezicht gebruik dermatologisch geteste huid crème om de huid soepel te houden en korstvorming te voorkomen. Tip: de Cleansing gel van TattooMed is hier een superfijn product voor.

  • Om jouw huid na de behandeling zo goed mogelijk te verzorgen, kan je de producten uit de PMU lijn van TattooMed gebruiken. Onze PMU Akut en PMU Care helpen je huid weer helemaal te herstellen. Ook als handige bundel verkrijgbaar. Kijk maar eens op de permanente make-up pagina!

  • Was altijd eerst goed je handen, voordat je de crème aanbrengt. 

 

PMU is een wetenschap op zich

Het aanbrengen van permanente make-up met als resultaat een mooie, natuurlijke look, vraagt van de schoonheidsspecialist veel ervaring en een goed oog voor wat esthetisch mooi past bij een gezicht. Ieder gezicht is uniek en dat maakt een behandeling telkens weer heel specifiek en verfijnd.

Hier is geen ruimte voor creativiteit, want daarvoor is het gezicht veel te kostbaar. Klassieke tatoeëerders beginnen daarom bijna nooit zelf aan een PMU-behandeling. Liever huren ze een PMU-specialist in die veel meer kennis heeft van dit bijzondere vakgebied en daarvoor ook speciaal is opgeleid.

PMU is echt booming! In de grote steden zijn er soms net zoveel (of zelfs meer) PMU studio’s als Tattoo studio’s te vinden. 

Hoe vind ik een goed PMU adres?

Gewoon door te vragen. Zo werkt het ook bij de keuze voor een Tattoo artiest. Zie je iemand met heel mooie wenkbrauwen of mooi geaccentueerde lippen, vraag dan gewoon of dat PMU is en zo ja, waar dat is gedaan. De ervaringen van vrienden en kennissen zijn, zoals met veel dingen, ook hier het betrouwbaarst. Ga daar met een gerust hart op af.

Wil je meer weten over de vegan care producten van TattooMed? Kijk dan eens rustig rond in onze shop op tattoomed.nl. Hier vind je van alles op het gebied van een goede verzorging van jouw PMU of tattoo.

👉🏻 Meer blogs met handige tips vind je op tattoomed.nl/blogs


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg pagina maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op