Vóór 23.00u besteld, morgen in huis!
Zaterdag besteld = maandag in huis
Gratis verzenden vanaf €40
Terug naar de Shop

Piercing sieraden

Vormen

Er zijn veel verschillende vormen sieraden, die elk een eigen toepassing hebben. De meest voorkomende vormen zijn de barbell en de captive bead ring.

piercing-schmuck-specialpiercing-schmuck-stretchedpiercing-schmuck-standard

MATERIALEN

Je mag niet zomaar alle materialen gebruiken voor de piercing sieraden. Deze moeten hypoallergeen zijn zodat ze geen allergische reactie teweeg kunnen brengen. Daarnaast mogen de sieraden niet aangetast worden door lichaams vloeistofen en -weefsels, zoet en zout water, oliën en vetten, zeep- en haarproducten. Materialen die vaak worden gebruikt zijn o.a.: Titanium, chirurgisch staal, glas, silicone, been, hout, steen, bioplast, acryl. De natuurlijke materialen zijn uiteraard niet geschikt voor een verse piercing. Die moet eerst helemaal genezen zijn.

Edelstaal

Roestvrij staal (of chirurgisch staal) wordt veel gebruikt in de VS, maar is sinds 1994 in de EU verboden vanwege een hoog nikkelgehalte dat allergische reacties kan veroorzaken.

Titanium

Titanium is het meest voorkomende piercingmateriaal in de EU.

Niobium

Niobium, dat eigenschappen heeft die vergelijkbaar zijn met titanium, maar is zwaarder.

Zircon Gold

Zircon Gold, ontwikkeld als een huidvriendelijker, lichter en goedkoper alternatief voor gouden sieraden.

Brons

Brons, dat groenachtig kan worden. Dit effect is vaak zelfs gewenst, maar de verkleuring is ook gemakkelijk te verwijderen, als dit niet gewenst is. Houd er rekening mee dat verkleurd brons niet in open wonden mag worden gebruikt, omdat dit kan leiden tot permanente verkleuring van gepiercte huid.

Zilver

Zilver is al eeuwenlang een populair sieradenmateriaal, maar mag niet worden gebruikt bij nieuwe piercings, omdat het kan oxideren door lichaamsvloeistoffen, wat leidt tot huidverkleuring of allergische reacties.

Goud

Goud heeft ook een lange geschiedenis als juweel, maar mag alleen worden gebruikt op volledig genezen piercings en niet onder 14 of 18 karaats zuiverheid.

Kunststof

Kunststof (zoals PTFE, acryl, plexiglas, plastic) is zeer geschikt als piercing sierad, omdat het licht is en geen allergieën veroorzaakt. Sommige kunststoffen zijn zelfs bruikbaar voor het eerste gebruik.

 

Zelfs natuurlijke materialen zoals hardhout, hoorn of barnsteen worden gebruikt als piercing sieraden. Natuurlijke materialen zijn echter niet geschikt voor eerste gebruik.

Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt 100% Vergan Made in Germany