Laser nazorg

TattooMed huidverzorging voor de met laser behandelde huid – zo wordt je huid in drie stappen weer egaal


  Als je voor een tattoo kiest, dan kies je hem meestal voor de rest van je leven. Meestal, want soms gaat een relatie voorbij, heb je genoeg van je tribal of ga je helemaal voor zwart in plaats van kleur. Tja, dan zit er maar een ding op: weg met je tattoo! 

  Tegenwoordig is dat geen enkel probleem meer. Speciaal hiervoor opgeleide (schoonheids)specialisen en dermatologen helpen je met een laserbehandeling van je tattoo af. 

  De behandelingen worden in een aantal sessies gedaan en zijn net als bij het zetten van een tattoo wel een kleine ‘aanslag’ op de huid. Door het gebruik van laser ontstaat er namelijk een wond. Logisch. Maar als het met zorg en de juiste kennis wordt gedaan is er geen reden om er tegenop te zien. En: als je de juiste nazorg producten gebruikt help je de huid op een gezonde manier snel te herstellen.

  TattooMed Laser Aftercare bestaat uit de L1 Akut en de L2 Care. Beiden helemaal aangepast aan de fasen van genezing van de huid. Hierdoor krijgt de huid, na de laserbehandeling, altijd op het juiste moment de verzorging die het nodig heeft.

  Wil je weten wat er onder de huid gebeurt tijdens het verwijderen van je tatoeage? En hoe de Laser Aftercare van TattooMed de huid helpt genezen? Lees dan zeker verder!


  Eerste hulp voor de huid na de laserbehandeling

  Tattoo inkt gaat een leven lang mee. De kleurpigmenten kunnen niet door het lichaam worden afgebroken en blijven in principe zitten waar ze zitten. Als je écht van je tattoo af wilt, helpt alleen een laserbehandeling. 

  Bij een laserbehandeling worden de kleurpigmenten gericht onder de huid verhit en zo afgebroken. 

  Je kunt je voorstellen dat de huid hier een beetje gestrest van raakt. De TattooMed L1 Aftercare Crème beschermt en verkoelt de huid na het laseren met een dunne film én werkt pijnstillend.

  Bij dagelijks gebruik van de L1 versnel je het genezingsproces en voorkomt je ontstekingen. 

  De beschadigde huidcellen kunnen zich beter herstellen en er ontstaat geen droge waas op je wond.  

  Jeuk na de laserbehandeling

  Waarschijnlijk weet je het nog van toen je je tattoo net had laten zetten; na een paar dagen begint de huid te jeuken en te schilferen. Na een laserbehandeling reageert de huid net zo.

  De beschadigde huidcellen worden vernieuwd en de tweede fase van het genezingsproces begint (en daarmee ook de jeuk). 

  Om ervoor te zorgen dat de huid snel herstelt en een gezonde structuur houdt, raden we aan om een aantal keer per dag te smeren met de TattooMed L2 Skin Repair lotion. 

  De lotion helpt bij de vorming van nieuwe cellen en verlicht de jeuk.

  Aan de wond krabben na een laserbehandeling raden we absoluut af. Zo krijgen bacteriën alle ruimte en voor je het weet heb je er een ontsteking bij.

  Zonbescherming voor de gelaserde huid

  Zodra de laserbehandeling achter de rug is en de huid helemaal is genezen, is het belangrijk dat je de aangetaste huid beschermt tegen verdere irritatie. De huid blijft namelijk gevoelig voor zonlicht. Hierdoor heb je sneller last van zwellingen, jeuk en zonnebrand. Veel sneller dan bij een onbehandelde huid.


  TIP: Bereid je voor op een laser behandeling. Blijf zoveel mogelijk uit de zon. Zo voorkom je lelijke pigmentvorming.

   

  TattooMed nazorg voor de gelaserde huid:

  1. L1: Eerste verzorging om de pijn te verlichten en de huid te kalmeren.
  2. L2: Ondersteunt de wondgenezing en verlicht de jeuk

  Met de Laser Aftercare box heb je voor elke fase van de genezing de juiste zorg bij de hand. De verzachtende crèmes versnellen niet alleen het genezingsproces. Ze verlichten ook specifiek bijwerkingen. Zoals zwelling, jeuk en pijn na elke laserbehandeling.


  Goed voor de huid én goed voor het milieu

  Zoals alle TattooMed producten, zijn de Laser Aftercare producten vrij van parabenen en bevatten ze geen dierlijke ingrediënten. Vegan dus!