Hoe gaat tattoo nazorg in zijn werk?

HOE GAAT TATTOO NAZORG IN Z'N WERK?  

Nazorg van je tattoo is ontzettend belangrijk. Met de juiste tattoo verzorging bepaal je zelf hoe mooi je tattoo wordt en vooral blijft. Onze vegan tattoo nazorg is speciaal ontwikkeld voor tattoos. Van het schoonmaken, verzorgen én ☀️ kleurbehoud van je tattoo. 

We love your colors! Daarom hebben we de verzorging zo aangenaam mogelijk gemaakt.

WAAR BESTAAT ONZE TATTOO NAZORG UIT?

Cleansing gel - tattoo zeep
After tattoo - tattoo nazorg crème
Daily tattoo care - kleurbehoud

De tattoo zeep en de nazorg crème zijn bij de ontwikkeling speciaal op elkaar afgestemd. Zodat ze je samen helpen om je tattoo sneller en fijner te laten helen. Door je tattoo met de Care bundel regelmatig schoon te maken en te verzorgen, voorkom je ook nog eens zoveel mogelijk korstvorming en vervelende jeuk.

De Cleansing gel maakt je tattoo niet alleen heel goed schoon, maar verzacht ook nog eens de pijn van het tatoeëren.
De After tattoo zorgt dat je verse tattoo snel heelt, zonder dat je last hebt van vetvlekken op je kleding.
Na het genezen zorgt de ☀️ UV-bescherming van onze Daily tattoo care ervoor, dat je lang kan genieten van je tattoo.

TATTOO VERZORGING: DE BELANGRIJKSTE STAPPEN OP EEN RIJ

1. SCHOONMAKEN VAN JE TATTOO

Het schoonmaken van je tattoo is de eerste stap van je tattoo verzorging. Vooral de eerste dagen is het ongelofelijk belangrijk dat je je tattoo goed schoonhoudt. Onze tattoo zeep is speciaal ontwikkeld om dit zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat merk je meteen als je je tattoo voor het eerst gaat schoonmaken. Als je het bloed, inkt en vaseline van je nieuwe tattoo gaat afwassen. Dan maakt de Cleansing gel je tattoo niet alleen heel goed schoon, maar het kalmeert je tattoo meteen. Dat komt door de verkoelende en ontsteking remmende werking van de tattoo zeep.

Je voelt je tattoo, die eigenlijk nog een wond is, dan meteen tot rust komen. De zwelling en de roodheid zullen dan ook een stuk minder zijn.

Voor een uitgedroogde trekkende huid hoef je niet bang te zijn. De cleansing gel zorgt dat je huid juist niet uitdroogt. Het is geschikt om je tattoo vaak te wassen en laat steeds een beschermend laagje achter.

Voordelen nazorg zeep:

  • reinigt en verzorgt
  • verzacht de pijn van het tatoeëren 
  • vermindert jeuk en branderigheid
  • bacterieremmend
  • droogt de huid niet uit

 

2. INSMEREN VAN JE TATTOO

Na het schoonmaken is het van belang dat je je tattoo extra verzorgt en vooral niet laat uitdrogen. Het insmeren van je tattoo is de volgende stap van je tattoo verzorging.

Het insmeren van je je net gezette tattoo is niet echt fijn. Je huid is helemaal rauw, net als een schaafwond en voelt geïrriteerd aan. Insmeren met een stugge vette zalf is dan helemaal niet prettig. 

Onze tattoo nazorg crème is zo ontwikkeld, dat het juist wel heel makkelijk uitsmeert over je verse tattoo. Hierdoor trekt na het insmeren ook nog eens helemaal in je huid. De After Tattoo blijft dus niet aan je kleding plakken. De crème is helemaal niet vettig.

We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen een tattoo zalf en een tattoo crème. Een crème sluit je huid niet af en laat je tattoo goed ademen.

De After tattoo bevat ingrediënten die helpen bij een snelle genezing van je tattoo en je huid bovendien ook nog eens goed verzorgen. Panthenol verzacht de jeuk en branderigheid, terwijl de Vitamine E je huid een flinke boost geeft en goed soepel houdt.

⭐️  Wist je dat je het genezingsproces de eerste paar dagen extra kan ondersteunen met een second skin tattoo folie? Check hier hoe het genezingsproces werkt met de tattoo folie

 

3. KLEURBEHOUD VAN JE TATTOO

Als je tattoo genezen is, is het de kunst om ‘m zo lang mogelijk mooi te houden. De ☀️ zon zal je grootste vijand zijn. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Je tattoo zal langzaamaan vervagen en in de loop der jaren er steeds minder sprankelend uit gaan zien.

Onze tattoo dagcrème is speciaal ontwikkeld om je genezen tattoo dagelijks te verzorgen en te beschermen tegen vervaging. De Daily Tattoo Care bevat een UV-filter die je tattoo bescherming biedt tegen zonnestralen.

 

💡 TIP: Laat je binnenkort een nieuwe tattoo zetten? Bereid je dan voor vóórdat je naar de tattoostudio gaat. Dan kan je na het tatoeëren meteen beginnen met het verzorgen van je nieuwe tattoo. We hebben handige voordeelbundels voor je samengesteld.

 Veel van onze klanten kiezen meteen voor onze complete tattoo nazorg bundel, de All in bundel. Één bundel voor het schoonmaken, verzorgen èn beschermen tegen de zon. Dan ben je in 1x volledig voorbereid op je tattoo nazorg.

 


👉🏻 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop! 
BLOGS & TIPS & TRICKS  van TattooMed 

Onze blogs over het verzorgen van je tattoo
Insmeren van je nieuwe tattoo
Schoonmaken van je tattoo
Hoe lang duurt de genezing van je tattoo?
Mag je zwemmen met je nieuwe tattoo? 
Douchen met je nieuwe tattoo. Kan dat?
Sporten met je nieuwe tattoo
Slapen met je nieuwe tattoo
Zonnen met de nieuwe tattoo
10- tips voor tattooverzorging
Tattoo nazorg - alle ins & outs op een rij 
Tattoo folie op je nieuwe tattoo. Hoe werkt dat?