Wanneer is mijn tattoo genezen?

Wanneer is mijn tattoo genezen?

WANNEER IS MIJN TATTOO GENEZEN?

Hoe lang het duurt voordat een tattoo genezen is, verschilt van mens tot mens. Ook hangt het af van de grootte van jouw tattoo. Een kleine tattoo geneest sneller dan een grote tattoo, een tattoo die bijvoorbeeld jouw hele rug bedekt. Eigenlijk is dat wel logisch.

HERSTELTIJD VAN JE TATTOO

Gemiddeld genomen heeft je tattoo een hersteltijd nodig van twee tot drie weken. De bovenste huidlagen zijn dan genezen. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld weer kan zwemmen of in bad kunt gaan. Wees nog wel voorzichtig met de zon. Nog niet alle huidlagen zijn dan hersteld. Dat duurt zeker drie tot vier maanden.

Door het zetten van de tattoo is er een wond(je) in de huid ontstaan dat tijd nodig heeft om te helen en dat goed verzorgd moet worden. Een goede tattoo verzorging helpt de huid genezen en houdt de tattoo mooi!

Het is belangrijk dat je de huid na het zetten van een tattoo helpt herstellen met een goede tattoo verzorging. Hiervoor zijn speciale tattoo nazorg producten ontwikkeld.

Hoe beter jij voor je tattoo zorgt, hoe sneller de huid geneest en hoe langer jouw tattoo mooi blijft. En dat is toch wat je wilt. 

DE GOUDEN REGEL VAN TATTOO VERZORGING

Na het zetten van je tattoo is er een gouden regel: LAAT JE TATTOO NOOIT UITDROGEN!

Je tattoo heeft vocht nodig om te genezen. Net zoals bij een gewone wond. Als je huid te droog wordt, ontstaat er korstvorming, waardoor je tattoo langzamer herstelt. Korsten kunnen scheuren en daarmee beschadig je je mooie nieuwe tattoo. Zonde!

Uitdroging en korstvorming kan je makkelijk voorkomen met een goede tattoo nazorg.

Dus: 

  • Geef je tattoo en je lijf even de tijd om te herstellen en om aan elkaar te wennen.

  • Doe rustig aan met sporten, zonnebaden, saunabezoek en in bad gaan.

  • Gebruik goede tattoo verzorging (bijvoorbeeld een tattoo nazorg product).

 


Lees hier het uitgebreide artikel over de genezing van je tattoo


 

Laat je binnenkort een nieuwe tattoo zetten? Bereid je dan voor vóórdat je naar de tattoostudio gaat. Dan kan je na het tatoeëren meteen beginnen met het verzorgen van je nieuwe tattoo. We hebben handige voordeelbundels voor je samengesteld.

 

TATTOO NAZORG | VERZORGNG

 


 
Ontdek ook onze andere blogs over tattoo nazorg:


 Vragen over de verzorging van je tattoo?

Bekijk onze tattoo nazorg pagina maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Ga dan naar onze contactpagina.