Waar zet je je Tattoo?

Waar zet je je Tattoo?

Hoe veel pijn het doet om een tatoeage te zetten, is afhankelijk van de plek waar je deze laat zetten. Zo kan het een stuk pijnlijker zijn wanneer er bot of spieren vlak onder de huid zitten. Ook zijn bepaalde plaatsen meer gewend. Je bovenarmen kunnen bijvoorbeeld wel tegen een stootje en hierdoor zal het tatoeëren minder pijnlijk zijn. De binnenkant van je bovenarmen zijn veel minder gewend, waardoor het tatoeëren gevoeliger kan zijn. Over het algemeen zijn de heupen, borst, knie, palm en voeten de meest pijnlijke plaatsen voor een tattoo.

Tatoeages op zichtbare plekken, zoals de nek of handen?


Vrijwel elke gewetensvolle tatoeëerder zal je vragen, zeker als je nog niet veel tatoeages hebt, of je wel zeker weet wat je doet. Je moet je bijvoorbeeld afvragen of je je werk nog wel kan uitvoeren met een zichtbare tatoeage. Hoewel de samenleving de laatste jaren steeds toleranter is geworden ten opzichte van tatoeages, moet je je ervan bewust zijn dat een groot deel dat nog steeds niet is. Goed nadenken over de gevolgen dus.

Welke vakgebieden kunnen leiden tot problemen met niet verborgen tatoeages?


Als je streeft naar een carrière als bankier of als je wilt werken bij een ander conservatief bedrijf, dan moet je waarschijnlijk afzien van bijvoorbeeld van een tattoo die je niet kan bedekken. Dit is ook vaak zo bij overheidsdiensten, bij de politie of bij beroepsmilitairen. Daar mag je tattoo niet zichtbaar zijn als je je uniform aan hebt. Maar laat je niet afschrikken! Tegenwoordig zijn er veel CEO’s, senior executives, human resource managers, artsen, advocaten, enz .. die allemaal een tattoo hebben onder hun shirt..

Waar kan ik nog meer op letten?


Dat je ontwerp misschien niet werkt op dat deel van het lichaam waar jij het wilt hebben. Betrek je tatoeëerder bij het kiezen van de juiste plek voor een specifiek ontwerp. Hij of zij weet het best wat en waar werkt en waar een ontwerp optimaal tot zijn recht komt.

 

> Uitgebreide info over de tattoo nazorg van TattooMed
BLOGS & TIPS & TRICKS  van TattooMed