Heb jij al een vriendschap tattoo?

Heb jij al een vriendschap tattoo?

Vriendschap tattoos zijn bijzonder

Buitenstaanders zien vaak niet dat een bepaalde tattoo een speciale partner of vriendschap tattoo is. 

Een vriendschap tattoo nemen is veruit het beste idee om je speciale band met iemand vast te leggen.

Vriendschap tattoos zijn iets bijzonders, want niet iedereen kan er een dragen. Je moet ‘m echt verdienen. En dat alleen al maakt en tattoo voor vriendschap heel speciaal.

Wees eerlijk, het is toch ook best wel een eer als je vriend, je vriendin of je partner een betekenisvolle herinnering in de vorm van een eeuwige vriendschap tattoo met jou wil delen. Hoe de tattoo eruit ziet is helemaal aan jou. Of het nou een kleine vriendschap tattoo is of een mooie vriendschap tattoo tekst. Het maakt allemaal niet uit. Zolang het jullie speciale band maar weergeeft en de betekenis duidelijk is.

Vriendschap tattoo, ideeën en tips

Heb je toch echt geen idee wat jullie precies willen? Hieronder vind je een paar creatieve ideetjes. Misschien zit er iets tussen waarvan jullie zeggen: ‘dit is ‘m’!

Hoe herken je een vriendschap tattoo eigenlijk?

Tattoos voor stellen/setjes en vrienden kunnen verschillend ontworpen worden. Sommige zijn echt bedoeld om samen te dragen. Bijvoorbeeld op de hand of de voet. Maar er zijn er ook die een vriendschap tattoo dragen die door hun vriend of partner is ontworpen.De combinaties zijn eindeloos en heel persoonlijkMet zo’n tattoo geven ze dan hun speciale band weer. En weer anderen willen juist hetzelfde symbool vriendschap tattoo in hun huid laten zetten.

Dit is dan bijvoorbeeld bedoeld om te laten zien dat ze in hetzelfde geloven.

Maar wil jij jouw liefde voor je vriend, vriendin of je partner nou echt bewijzen, dan laat je de naam of een portret van hem of haar tatoeëren. 

Voor buitenstaanders zijn partner en vriendschap tattoo dus niet altijd per se herkenbaar. Wel zo handig toch… Want stel je voor dat je een fikse clash met je vriend of partner hebt…?

TIP: Dwing nooit iemand een tattoo te laten zetten die hij of zij niet wil!

Waarom zou je een vriendschap tattoo nemen?

Hieronder de redenen die het meest voorkomen:

 • Als bewijs van liefde voor de partner of als een trouwritueel. Vaak dan in plaats van een trouwring. 

 • Ter nagedachtenis aan familieleden.

 • Als herinnering aan goede tijden met vrienden.

 • Dienstmaatjes zetten een vriendschap tattoo om hun trouw aan elkaar vast te leggen.

 • Anders, maar ook als vriendschap tattoo bedoeld: tattoos om te laten zien dat je bij een groep/clan hoort. En natuurlijk de zelfgemaakte ‘gevangenis tattoos’.


De beste ideeën voor een vriendschap tattoo

Ringen, armbanden en enkelbandjes.

Verloofde setjes en getrouwde stellen bezegelen hun liefde voor elkaar meestal met een ring. Ook mooi! Handig? Nee, dat niet. Want alleen al tijdens het sporten of het douchen kan zo’n ring nogal lastig zijn. Veel stellen kiezen er daarom voor om mooie, dunne lijntjes rond hun ringvinger te laten zetten. Zo hebben ze hun trouwring altijd om en kan ie ook niet kwijtraken…

Getatoeëerde armbanden en enkelbandjes hebben dezelfde betekenis.

Hieraan kun je ook nog verschillende hangers toevoegen die weer een speciale betekenis hebben. 

Kies een symbool, een letter of een kleur voor elke vriend en draag van wie jij houdt altijd bij je!


 1. Motieven om te combineren
  Ben jij heel artistiek of ken je een creatieve tattoo artiest die veel ervaring heeft met het zetten van vriendschap tattoos? Dan is het leuk om een combinatie van motieven met jouw vriend te delen.

  Deze afbeeldingen kun je laten ‘verstoppen’ of op zo’n manier laten zetten dat als jullie hem naast elkaar houden je een (nieuwe) afbeelding ziet. Pot en deksel, cake en topping …. De mogelijkheden zijn eindeloos en net zo persoonlijk te maken als jij zelf bent.  Een hele bekende in deze categorie is het vriendschap tattoo hartje. Ieder heeft dan de helft… samen een…  1. Een tattoo als identificatie
  Eigenlijk is er bijna niets wat niet als vriendschap tattoo gebruikt kan worden. Een symbool die voor een goede film of een boek staat, nummers die een speciaal moment weergeven of het logo van dat heerlijke drankje waar jullie alletwee helemaal gek van zijn. Het maakt niet uit. Zolang de betekenis voor jullie alletwee duidelijk is, kun je heel veel kiezen.

 2. Een teken van trouw
  Met een identiek teken kun je niet alleen de verbinding tussen twee mensen goed weergeven, het is ook een teken van trouw binnen een groep.  

 3. Een tattoo van je huisdier
  Ook al is deze eeuwige vriendschap tattoo maar eenzijdig gezet, voor een huisdier maakt dat niet uit. Je hond of kat kun je moeilijk meenemen naar de studio. Sommige huisdieren worden super realistisch getatoeëerd of juist als een grappige versie van zichzelf neergezet. Dit kan ook met portretten of torso’s van mensen. Als je een heel natuurlijk portret van de ander wilt laten maken, kijk dan van tevoren wie dat goed kan doen. Vriendschap kent geen regels

Er is natuurlijk geen regel die bepaalt hoe een vriendschap tattoo eruit zou moeten zien. En dat is maar goed ook, want daardoor is deze trend juist zo mooi en divers. Jij en je tattoo voor vriendschap partner kiezen samen de stijl en het ontwerp. Of het nou zwart/wit, kleurrijk, grappig of serieus is jullie besluiten samen hoe jullie vriendschap tattoo symbool of jullie vriendschap tattoo tekst moet zijn. Niemand anders kan dat bepalen.


Handige tips voor als je aan een vriendschap tattoo denkt

 • Partner en vriendschap tattoos zijn niet voor iedereen weggelegd. Ga er niet vanuit dat jouw vriendin jouw naam ook op haar arm zet als jij dat voor haar hebt gedaan. Dwing nooit iemand om een tattoo te nemen! 

 • Ook hoeft het niet zo te zijn dat jouw vriend of partner onsterfelijk wil worden op jouw lijf…. Voor sommige mensen hoeft dat gewoon niet. Respecteer dat.  Doe je dit toch als verrassing, reken dan niet automatisch op een heel romantische avond. 

 • Tattoos zijn niet omkeerbaar, maar moeten heel nauwkeurig met naald of laser worden verwijderd. Dus denk heel goed na of je de naam van je huidige vriendin echt wel op je borst wil laten zetten. Kies misschien eerder voor een klein vriendschap symbool tattoo die ook een andere betekenis kan hebben.  


Een vriendschap tattoo is ook een tattoo 

Ook al zijn vriendschap tattoos meestal wat kleiner, ze hebben wel hetzelfde onderhoud nodig als grote motieven.  En ook qua kosten; zelfs voor een klein stipje rekent een tatoeëerder meestal minimaal Euro 50,00 tot Euro 90,00. Hoe dat komt? Ook de kleinste tattoo moet met een steriele naald en goede kleur kwaliteit worden gezet. En de tijd van het zetten moet je ook betalen. 

Als je wilt dat jullie tattoos precies hetzelfde zijn, ga dan naar dezelfde artiest en laat hem de tattoos direct na elkaar zetten. Zo weet je zeker dat de kleuren, de lijnen en de stijl precies goed zijn.

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op