Vervelen tijdens de Ink-lockdown? Niet nodig! 7 handige tips tegen verveling

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 5 min

Vervelen tijdens de lockdown? Het hoeft niet! 7 tips om je tijd nuttig te besteden 

Elke nieuwe lockdown is gelijk ook een inkdown: het is bar stil in de studio’s, geen nieuwe afspraken, geen machines die aan staan en ook geen happy klanten.
Afspraken die al lang geleden zijn gemaakt en waar klanten reikhalzend naar uitkijken komen te vervallen en wanneer ze dan wel doorgaan weet niemand.

De huidige corona beperkingen raken ook de tattoo industrie hard. En hoe langer het duurt hoe meer we ons daar allemaal een ongeluk aan ergeren. Dussss als jouw afspraak voorlopig niet doorgaat en je wel wat afleiding kunt gebruiken, dan hebben wij hieronder een paar Inkdown Tips voor je.

Lees ze en doe er je voordeel mee! 

1. Bedenk en verzamel nieuwe ideeën voor tattoos 

Om nieuwe ideeën op te doen heb je vaak rust nodig. Nou, dat heb je nu! Op Pinterest, Instagram en op websites van tattoo studio’s kom je de coolste dingen tegen waarvan je het bestaan nog niet afwist.

Dus als je nou echt niet weet wat je met jezelf aan moet tijdens de lockdown, kijk dan eens rustig welke (nieuwe) stijlen en trends er zijn. Een prima manier om inspiratie voor je nieuwe tattoo op te doen! Misschien gaat er wel een wereld voor je open en hou je er een positieve vibe aan over. Richt je op dat wat je inspireert als het even wat minder gaat. Niet sikkeneuren, maar vooruit met de geit!

Weet je niet goed waar je moet zoeken? We helpen je een handje. Kijk hieronder maar eens

Zo zoek je naar de gaafste tattoo ideeën:

  • Begin met een algemene hashtag of zoekterm op Google. Zoiets als dit:#geometricaltattoo #horrortattoo or #dotworktattoo – begin dus met een zoekwoord dat ruwweg jouw tattoo voorkeur beschrijft. 
  • Swipe door de afbeeldingen die deze zoekterm oplevert.  Is er een motief dat jouw aandacht trekt? Zoek dan uit wie hem gepost heeft en welke hashtags de schrijver van de post gebruikt. 
  • Voor de coolste stijlen en thema’s kun je het best informatie zoeken over de artiest of studio zelf. De meeste tattoo artiesten zijn gespecialiseerd in bepaalde technieken of thema’s. Als je specifiek op de artiest zoekt, dan zie je het best wat hij allemaal maakt.  

De eerste tattoo; niet te groot AUB!


2. Zorg goed voor je huid

De basisvereiste voor een mooie tattoo is een gezonde huid. Maar een gezonde huid moet je goed verzorgen. Laat jouw kunstwerk weer stralen nu je wat meer tijd hebt en verwen je huid bijvoorbeeld met een rustgevend product uit de TattooMed verzorgingslijn. De TattooMed Daily Care beschermt en verzorgt niet alleen de getatoeëerde huid, maar kan voor het hele lichaam gebruikt worden. De TattooMed Sun Protection en de TattooMed After Sun kunnen ook voor de niet-getatoeëerde huid gebruikt worden en beschermen de huid tegen UV-straling en uitdroging.

Om de huid te blijven verbeteren en het verouderingsproces te vertragen, raden wij aan om de huid dagelijks in te smeren en altijd een UV-blocker te gebruiken.

3. Ga lekker sporten en blijf fit!

Grote tattoos hebben de neiging om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam en benadrukken de spiergroepen extra. Dus als jij in de zomer wil pronken met jouw indrukwekkende borstpartij, dan is dit hét moment om met trainen te beginnen en jouw spieren te laten groeien. Nu de sportscholen gesloten zijn moet je alleen wel zelf bedenken hoe je dat doet. Ook hier helpen wij jou een handje bij. Hieronder vind je een paar oefeningen die je makkelijk zonder gewichten kan doen en waarbij je toch je spieren traint. 


Makkelijke fitness oefeningen voor tijdens de winter-lockdown 


  • Push-ups: dé klassieke training voor armen en borst. 
  • Squats: dagelijkse kniebuigingen om de dijen in shape te krijgen en te houden. 
  • Donkey Kicks: niet alleen voor dames! Een echt effectieve manier om je achterwerk te shapen. 
  • Dagelijks een rondje rennen:  zo versterk je jouw immuunsysteem en raak je de overtollige vetkussentjes zeker kwijt!


4. Je kunt nooit genoeg aan sport doen

Als je normaal gesproken wekelijks of zelfs dagelijks naar de sportschool gaat, dan heb je nu niet genoeg aan alleen oefeningen zonder gewichten. Als jouw spieren gewend zijn om fiks getraind te worden, dan moet je dat wel blijven doen, anders verlies je al snel massa.  Heb je geen gewichten thuis? Geen probleem, want je kunt met flessen water prima squatten en met een keukenstoel je biceps goed trainen. En als je partner een beetje sportief is, dan kun je samen aan de slag.

5. Schud je linker hersenhelft wakker en word zelf een artiest

Probeer gewoon zelf een mooi ontwerpt te maken. Op YouTube vind je honderden tutorials voor beginnende en ervaren artiesten. Wie weet wat voor een grote kunstenaar er in jou schuilt…

En je bent niet de enige die de lockdown gebruikt om te experimenteren, want ook professionals zijn daar nu mee bezig. Nu het rustig is hebben zij de ruimte om hun stijl te perfectioneren en om nieuwe inspiratie op te doen. Slim!
Moet je een professional zijn om een design te creëren? Welnee, alles begint met durven en doen! En: leg de lat niet te hoog. Je hoeft niet direct een Schiffmacher te zijn…


6. Probeer nieuwe (het liefst gezonde) recepten uit

We willen het wel, maar we doen het te weinig: nieuwe recepten uitproberen. Vaak denken we dat het teveel tijd kost, zeker op een doordeweekse dag als je al van alles moet. Het resultaat: weer broccoli met pasta en kip…
Dit is nu dus ook iets om een rustig voor te gaan zitten. Probeer nieuwe smaken en combinaties uit. Eten krijgt zo weer iets speciaals en dat is wel zo gezellig. Geen gehaast meer dus, maar op je gemak kokkerellen en er extra van genieten. Doen, want nu heb je de tijd!

7. Ga buiten de gebaande paden en probeer eens iets anders

Tijdens de inkdown kun je niet altijd afspreken met familie en vrienden, geen feestjes vieren en niet naar de gym. Natuurlijk is dat jammer, maar het geeft je ook de mogelijkheid om eens stil te staan bij jezelf. Wat vind je nou echt leuk om te doen? Toch dat ene boek lezen? Of weer terug in de tijd met je oude spelcomputer? En wat dacht je van die basgitaar op zolder? Kan je nog spelen, denk je? Probeer het vooral uit.
Een kleine tip: probeer je smartphone zo weinig mogelijk te gebruiken. Niets kost zoveel tijd als doelloos door je berichten scrollen of op social media zitten. Gebruik deze tijd liever om weer wat meer Zen te worden door dingen te doen die je ontspannen. Kun je er straks weer fris en fruitig tegenaan ?

Ken je iemand die vaak alleen is? Wees iemands buddy! Bel hem of haar gewoon wat vaker en vraag hoe het gaat en of je iets kunt doen. Of ga wat vaker op de koffie, ga samen wandelen, fietsen of de hond uitlaten. Wie alleen woont heeft het nu extra zwaar en alle tijd die jij hier in steekt is voor de ander onbetaalbaar. 


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2021-01-22
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-10