TattooMed Laser Aftercare – de nazorg serie speciaal voor de gelaserde huid

TattooMed Laser Aftercare – de nazorg serie speciaal voor de gelaserde huid

TattooMed Laser Aftercare – de nazorg serie speciaal voor de gelaserde huid

Heeft je huid na een laserbehandeling ook zorg nodig? Jazeker! Daarom hebben wij ook speciaal voor de gelaserde huid een Aftercare lijn ontwikkeld. Belangrijke tips voor de eerste periode na de laserbehandeling:

 • Breng TattooMed Laser Aftercare L1 AKUT direct na de behandeling aan op de gelaserde huid. 
 • Zorg ervoor dat je huid niet uitdroogt, want zo voorkom je korstvorming (en jeuk).
 • Laat de huid niet week worden. In bad gaan en lang douchen moet je echt even laten. 
 • Is de huid gevoelig (voelt het strak aan)? Breng dan gedurende de dag regelmatig wat crème aan. Je zult merken dat je huid snel prettiger aanvoelt. 
 • Gebruik de LI AKUT in ieder geval de eerste twee tot drie dagen na de behandeling.
 • Heb je blaasjes of blaren, wacht dan met smeren! Ga pas smeren als de blaar helemaal ingedroogd is.

  

Een snel herstel van de huid

In de eerste 72 uur na de laserbehandeling is de huid rood en soms wat opgezet. Meestal worden deze ontstekingssymptomen na zo’n 3 dagen een stuk minder. Als je ziet dat de huid er beter uitziet (en aanvoelt), begin dan met de TattooMed Laser Aftercare L2 Skin Repair. Deze verzorgende crème kun je een aantal keer per dag op de huid aanbrengen. De jeuk neemt af en de huid krijgt nu extra vocht toegediend. Na zo’n 21 dagen is de huid, met de hulp van deze lotion, weer zo goed als hersteld.  

Drie belangrijke tips voor in de herstelfase van de huid:

 • Bescherm je huid tegen UV-straling, warmte en vocht. 
 • Breng de TattooMed Laser Aftercare L2 SKIN REPAIR lotion indien nodig, een aantal keer per dag aan. 
 • Bedek de behandelde huid niet met pleisters of verband.  

    

Duurzame bescherming voor jouw huid 

In veel gevallen is het nodig om de getatoeëerde huid een aantal keer met laser te behandelen om het gewenste resultaat bereiken. Zodra de huid na drie weken helemaal is hersteld, kan je de volgende laserbehandeling plannen. Hierna begint het herstel weer van voor af aan. 

Als de laser behandeling helemaal klaar is en de huid is geheeld, wees dan nog steeds voorzichtig met UV-straling. Je huid is namelijk nog erg gevoelig.  Zelfs op bewolke winterdagen is het goed om een crème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Want ook al zie je de zon niet, de UV-straling is er wel degelijk. De TattooMed Laser Aftercare L3 PROTECT crème is vochtinbrengend en beschermt de huid zeer goed tegen UV-licht. 

  

Dit moet je ook weten over de TattooMed Laser Aftercare L3 PROTECT:

 • Als je de TattooMed Laser Aftercare L3 PROTECT crème gebruikt, dan heb je geen extra zonbescherming nodig. Dankzij de SPF 30, is deze lotion veel effectiever dan de gewone zonnebrandcrèmes met SPF 20 of SPF 25.  Ook geschikt voor de echt warme zonnige dagen! 
 • Gebruik de L3 niet voordat je in open water gaat zwemmen of op het strand!
  Hoewel deze crème 100% vegan is en niet op dieren is getest zijn bepaalde ingrediënten niet geschikt voor het milieu. Dit geldt overigens voor bijna alle zonnebrandcrèmes die op de markt verkrijgbaar zijn. 


Ook hiervoor kun je de Laser Aftercare producten gebruiken

Onze TattooMed Laser aftercare producten zijn niet alleen geschikt voor de nazorg  van de met laser behandelde huid. Ook als je last hebt van een (zeer hevige) geïrriteerde of opgezette huid helpen deze lotions de huid tot rust te komen. Ook littekenweefsel kun je er goed mee behandelen. 

TIP: Staat er een laserbehandeling op de planning? Dan raden wij de Laser Aftercare Box aan. Zo heb je in een keer de complete verzorging voor jouw gelaserde huid in huis en ben je ook nog eens voordeliger uit. De box is nu met 40% korting!

Meer blogs vind je op tattoomed.nl/blog

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg pagina maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Tattoomed.nl/contact