Tattoo Kleuren

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 2 min

Welke tattoo kleuren zijn er beschikbaar


Het selecteren van de juiste tattoo kleuren is een cruciaal onderdeel van het tatoeageproces. Gelukkig hebben tatoeëerders een breed scala aan kleuren tot hun beschikking, dankzij de verscheidenheid aan tattoo-inkten die op de Europese markt verkrijgbaar zijn. Elke tatoeëerder heeft zijn eigen voorkeuren en mengmethodes, waardoor unieke artistieke creaties mogelijk zijn.


Basis Tattoo Kleuren


Zwart : De meest traditionele en veelvoorkomende kleur voor tatoeages. Zwart wordt gebruikt voor lijnwerk, schaduwen en om contrast toe te voegen.


Rood : Een levendige kleur die wordt gebruikt voor accenten, bloemen, en symbolen van passie en liefde.


Blauw : Een veelzijdige kleur die kan variëren van lichtblauw tot diep marineblauw, geschikt voor verschillende ontwerpen zoals landschappen en portretten.


Groen : Gebruikt voor natuurlijke elementen zoals bladeren, planten en dieren, en ook voor decoratieve ontwerpen.


Geel : Een heldere en opvallende kleur die vaak wordt gebruikt voor zonnestralen, sterren en lichteffecten.


Oranje : Een warme kleur die gebruikt wordt voor accenten, bloemen en dieren.


Paars : Geassocieerd met spiritualiteit en mystiek, wordt paars vaak gebruikt voor symbolen en decoratieve elementen.


Mengkleuren


Naast de basis kleuren zijn er tal van mengkleuren beschikbaar, waarmee tatoeëerders hun palet kunnen uitbreiden en aangepaste tinten kunnen creëren die passen bij de specifieke wensen van hun klanten. Deze mengkleuren kunnen variëren van pasteltinten tot diepe, rijke kleuren, en bieden eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en expressie in tattoo-ontwerpen.


**Interesse in tattoo-inkt? Bekijk hier Intenze tattooink, World Famous Ink enFusion Ink


Kan tattoo-inkt kankerverwekkend zijn?


Er zijn zorgen geuit over de veiligheid van tattoo-inkt en de mogelijke aanwezigheid van kankerverwekkende stoffen. Uit een onderzoek van het NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) is gebleken dat 40 procent van de zwarte tattoo-inkt en 30 procent van de kleureninkt mogelijk kankerverwekkende stoffen bevatten. Hoewel het NVWA niet bekend is of er iemand daadwerkelijk kanker heeft gekregen van deze inkt, zijn de regels in Europa strenger dan in andere delen van de wereld. Stoffen als polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) mogen volgens de Europese regels slechts in beperkte hoeveelheden in de inkt voorkomen.


Het is belangrijk op te merken dat niet alle tattoo-inkten schadelijke stoffen bevatten, en veel gerenommeerde fabrikanten strenge veiligheidsnormen hanteren bij de productie van hun inkt. Desondanks is het van vitaal belang dat consumenten zich bewust zijn van mogelijke risico's en ervoor zorgen dat ze een gekwalificeerde en verantwoordelijke tatoeëerder kiezen.


Wie test de tattoo-inkt bij mijn tatoeëerder?


De regulering van tattoo-shops door instanties zoals de GGD/NVWA vormt een essentieel onderdeel van de veiligheidsnormen binnen de tatoeage-industrie. Deze organisaties voeren regelmatig inspecties uit om ervoor te zorgen dat tattoo-studio's zich houden aan de geldende regels en voorschriften. In geval van overtredingen kunnen boetes worden opgelegd, waardoor de naleving van de wet wordt afgedwongen en de veiligheid van klanten wordt gewaarborgd.


Als potentiële klant heb je ook de mogelijkheid om zelf navraag te doen bij je tatoeëerder. Het is een verstandige zet om voorafgaand aan het zetten van een tattoo een open gesprek te voeren met je tatoeëerder. Op deze manier kun je niet alleen meer te weten komen over de gebruikte inkten en materialen, maar ook over de veiligheidsmaatregelen die de studio hanteert om de kwaliteit en hygiëne te waarborgen.


Het is van het grootste belang om samen te werken met een tatoeëerder die transparant is over zijn praktijken en die de gezondheid en veiligheid van zijn klanten hoog in het vaandel heeft staan. Door een weloverwogen keuze te maken en vooraf de nodige informatie in te winnen, kun je met vertrouwen de stap zetten naar het verkrijgen van een tattoo die niet alleen artistiek bevredigend is, maar ook veilig en gezondheid bevorderend.

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op. 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2017-06-26
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08