Tattoo Conventie Overzicht 2024: Tips & Tricks voor de Beste Ervaring

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 6 min

Tattoo conventies zijn niet alleen een viering van de tattoo kunst en -cultuur, maar ook een unieke gelegenheid om enkele van de meest wereldberoemde tattoo artiesten op één plek te ontmoeten. Deze evenementen trekken topnamen uit de hele wereld, waardoor bezoekers de zeldzame kans krijgen om persoonlijk kennis te maken met de crème de la crème van de tattoo industrie. 

Het is een bijzondere ervaring om de artiesten die je misschien alleen kent van sociale media of tijdschriften in het echt te zien, hun werkproces te observeren, en zelfs de mogelijkheid te hebben om door hen getatoeëerd te worden.

Wat is een tattoo conventie?


Een tattoo conventie is een evenement waar tattoo artiesten uit binnen- en buitenland samenkomen om hun werk te tonen en tatoeages te zetten. Het is een geweldige plek om:


 • Nieuwe artiesten te ontdekken: Er zijn honderden artiesten op een conventie, dus je kunt zeker iemand vinden die je stijl aanspreekt

 • Inspiratie op te doen: Je kunt rondkijken en foto's maken van tatoeages die je mooi vindt (Let op: alleen met toestemming van de tattoo artiest)

 • Een nieuwe tattoo te laten zetten: Je kunt een afspraak maken met een artiest op de conventie of spontaan een tatoeage laten zetten

 • Andere tattooliefhebbers te ontmoeten: Conventies zijn een geweldige plek om mensen te ontmoeten die je passie voor tatoeages delen

Naast tatoeages zijn er op tattoo conventies vaak ook:


 • Live muziek en entertainment: Er zijn vaak bands, dj's en andere performers op conventies

 • Workshops en seminars: Je kunt leren over de geschiedenis van tatoeages, hoe je een tattoo moet verzorgen, en meer

 • Wedstrijden: Er zijn vaak wedstrijden voor de beste tatoeages in verschillende categorieën

Meer dan alleen tatoeages

Naast het bewonderen van kunst en het vinden van een artiest, bieden tattoo conventies diverse workshops, seminars en demonstraties. Leer meer over de geschiedenis van tatoeages, de verschillende technieken, of verdiep je in de hygiëne en veiligheidspraktijken.

Een duik in de geschiedenis

De wortels van tattoo conventies reiken terug tot het begin van de 20e eeuw, toen tatoeëren vooral populair was onder zeelui en circusartiesten. Vroege tattoo conventies waren kleinschalig, gericht op het tonen van tatoeages en het bevorderen van camaraderie binnen de tattoo gemeenschap

In de loop der jaren zijn tattoo conventies enorm gegroeid in populariteit. Tegenwoordig vind je ze over de hele wereld, met duizenden bezoekers en honderden artiesten die hun kunsten vertonen. De conventies zijn diverser geworden, met een breed scala aan stijlen en artiesten, van traditionele tot realistische tatoeages, van old school tot neo-traditional.

Vermaak en culinaire ervaringen

Naast de overvloed aan kunst en gemeenschapsgeest bieden tattoo conventies ook een scala aan entertainmentopties en culinaire ervaringen. Van live muziekoptredens tot vuurshows en acrobatische acts, er is altijd iets te zien en te beleven tussen de tattoo stands. 


Bovendien zijn er vaak foodtrucks aanwezig die een breed scala aan heerlijke gerechten en drankjes aanbieden, variërend van lokale favorieten tot internationale lekkernijen. Het is de perfecte gelegenheid om even bij te tanken en te genieten van een smakelijke maaltijd terwijl je de levendige sfeer van de conventie absorbeert.

Wat kan je verwachten op een tattoo conventie?

Een gigantisch aanbod van talent: 

Honderden tatoeëerders uit binnen- en buitenland tonen hun kunsten in diverse stijlen. Van realisme tot old school, van traditioneel Japans tot aquarela, er is voor ieder wat wils.

Live shows en workshops:  

Leer van de besten tijdens live demonstraties of verdiep je in de techniek tijdens workshops.

Wedstrijden en prijzen:  

Bewonder de mooiste creaties tijdens de tattoo contests en zie wie de felbegeerde trofeeën in de wacht sleept. Veel conventies organiseren ook tattoo wedstrijden, waar artiesten strijden in categorieën zoals beste kleurenwerk, beste zwart-wit ontwerp, en zelfs meest creatieve tattoo. Deze wedstrijden bieden niet alleen erkenning voor talent, maar inspireren ook anderen om hun eigen creatieve grenzen te verleggen.

Een unieke sfeer:  

De energie op een tattoo conventie is ongeëvenaard. Laat je meevoeren door de muziek, geniet van street art en ontmoet gelijkgestemden.

Tips voor het bezoeken van een tattoo conventie:

Ben je van plan om een tattoo conventie te bezoeken? Hier zijn enkele tips om je te helpen het meeste uit je ervaring te halen:

Doe je research

Bepaal welke stijl je aanspreekt en zoek tatoeëerders die in die stijl werken. Bekijk hun portfolio online of op sociale media.

Wees voorbereid

Neem foto's mee van inspiratie en bespreek je ideeën met de tatoeëerder. Wees duidelijk over je wensen, maar sta ook open voor suggesties.

Neem contant geld mee

Niet alle artiesten accepteren creditcards of IDEAL

Draag comfortabele kleding

Je zult waarschijnlijk veel rondlopen, dus draag kleding en schoenen waarin je je comfortabel voelt. En als je een nieuwe tattoo laat zetten, is comfortabele kleding zeker een must.

Wees geduldig 

Het kan even duren voordat je de perfecte artiest en tatoeage hebt gevonden. Conventies kunnen erg druk zijn, dus wees voorbereid op lange wachtrijen.

Tattoo conventies zijn een unieke en onvergetelijke ervaring. Ze bieden een kans om je te onderdompelen in de wereld van tatoeages, nieuwe artiesten te ontmoeten en je droomtatoeage te laten zetten. Neem de tijd om rond te kijken, te kletsen met andere liefhebbers en te genieten van de sfeer. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de website van je favoriete conventie en koop vandaag nog je tickets!


Tattoo conventies in 2024: de beste events in Europa

De wereld van tattoo-conventies is in constante evolutie, met nieuwe evenementen die elk jaar opduiken en gevestigde conventies die hun aanbod blijven vernieuwen. In 2024 belooft het een spannend jaar te worden voor tattooliefhebbers, met een breed scala aan conventies om uit te kiezen.


TIP: Koop je tickets van tevoren! Populaire conventies kunnen snel uitverkocht raken. Kijk voor je tickets op Word Tattoo Events. Of ga rechtstreeks naar de hierna genoemde tattoo conventies.

Grote, internationale conventies:


 • International Brussels Tattoo Convention: Deze conventie is een van de grootste en meest gerespecteerde in Europa. Het trekt top artiesten van over de hele wereld en heeft een breed scala aan workshops, seminars en live entertainment. 

 • London Tattoo Convention: Deze conventie is een andere grote favoriet, met meer dan 400 artiesten uit meer dan 50 landen. Het heeft ook een sterke focus op live muziek en entertainment. 

 • Amsterdam Tattoo Convention: Deze conventie is een relatief nieuwkomer, maar het heeft snel een reputatie opgebouwd als een van de beste in Europa. Het heeft een gevarieerd aanbod van artiesten, workshops en seminars, en een leuke, ontspannen sfeer. 

 • Berlin Tattoo Convention: Deze conventie is een must voor fans van neo-traditionele en old-school tattoos. Het heeft een grote selectie van artiesten die gespecialiseerd zijn in deze stijlen, evenals workshops en seminars over de geschiedenis van tatoeages. 

 • Milano Tattoo Convention: Deze conventie is een van de grootste in Italië en trekt top artiesten uit heel Europa. Het heeft een gevarieerd aanbod van stijlen en een levendige sfeer. 

 • Rotterdam Tattoo Convention: Deze conventie in Ahoy is een showcase voor de beste Nederlandse en internationale artiesten. Meer dan 500 artiesten! Het heeft een gevarieerd aanbod aan stijlen, workshops en seminars, en een gezellige sfeer. 

Tattoo Conventies België 2024:

Tattoo Conventies Nederland 2024:

Tattoo Conventies Luxemburg:

Luxembourg Tattoo Convention  (19-20 oktober)  

Slot

Tattoo conventies zijn een fascinerende wereld waar je kennismaakt met de nieuwste trends, getalenteerde artiesten en unieke kunstwerken. Ben je nieuwsgierig naar de wereld van tatoeages? Of ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende tattoo? Breng dan zeker een bezoek aan een conventie in jouw buurt!