Zon bescherming voor tattoos | een handig overzicht

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 4 min

Zonbescherming voor tattoos 

Maak kennis met de huidvriendelijke TattooMed Sun care!

Op je tattoo moet je zuinig zijn. Het is een kostbaar ding dat bescherming nodig heeft, ook tegen de zon. En: ook als de zon niet schijnt! 

Waarom is getatoeëerde huid zo gevoelig voor UV-straling?

Da’s een goede vraag. Hieronder hebben we de antwoorden voor je op een rij gezet!

 • UV-straling beschadigt en verandert de huidcellen. 

 • Kleurpigment wordt aangetast door UV-straling en het lichaam breekt het vervolgens af. 

 • Bepaalde kleuren reageren extra sterk op warmte en UV-straling. De huid zwelt hierdoor wat op in de zon. 

 • De huid kan gevoelig worden, gaan jeuken, of gevoelig zijn voor aanraking. Ook kan de getatoeëerde huid sneller verbranden. Dit is vooral het geval bij grote tattoos en motieven waarin de kleur wit veel is verwerkt. 

 • Als jouw tattoo regelmatig aan de zon wordt blootgesteld zonder dat hij is ingesmeerd met een goede zonnebrand, dan kan de kleur sneller vervagen en verliezen de strakke lijnen kunnen hun scherpte. Zonde en moet je niet willen!

 • Voor elke huid geldt (met of zonder tattoo) dat UV-straling het verouderingsproces versnelt, waardoor je eerder rimpels krijgt. 

 • Gebruik een extra goede UV-bescherming voor zonnige dagen.  

Goed om te weten voordat je gaat zonnen met je tattoo

Voordat je gaat zonnen (onder de zonnebank of in de buitenlucht) moet je de huid goed insmeren met een zonnebrandcrème met de juiste beschermingsfactor. Doe je dit niet, dan kun je daar achteraf behoorlijk last van krijgen. Zonde, want hoeveel moeite is het nou eigenlijk om je even in te smeren?


Zonbescherming voor langdurig mooie mooie kleuren


Dagelijkse zonbescherming

Voor de getatoeëerde huid gaan we nog een stapje verder; ook op niet zonnige dagen moet je die goed beschermen tegen UV-straling. We bedoelen dan uiteraard de huid die niet door kleding wordt bedekt. Want ook al zie je de zon niet, de straling is er wel. We hebben hiervoor speciaal de Daily Tattoo Carevoor ontwikkeld.

Geen vale waas over je tattoo

Op zonnige dagen raden we aan de TattooMed LSF 25 zonnebrand aan. Deze crème verzacht je huid en smeert ook nog eens goed uit. Geeft geen vale waas over je tattoo. Ook deze crème regelmatig blijven smeren!

Extra zonbescherming

Er zijn wel eens van die dagen dat de lucht strakblauw is en kracht van de zon heel sterk. Als je op zo’n dag lekker naar het strand wilt, gebruik dan de TattooMed Sun Protection 50 voor jouw tattoo. Deze zonnebrand beschermt de huid net even beter en langer. Dat wil overigens niet zeggen dat je maar 1x per dag hoeft te smeren…Ook deze crème geeft geen vale waas over je tattoo.

Niet vettig

Zonnebrandcrèmes kunnen plakkerig zijn en slecht in de huid trekken. Niet fijn en niet nodig. Want wij hebben extra aandacht besteed aan de textuur van onze zonnebrandcrèmes. Waardoor ze goed in de huid trekken (en daardoor niet plakken) en waterproof zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn om ‘gepaneerd’  te worden door het zand. Wel zo fijn!

Tattoo care voor onderweg

Ken je dat? Je vertrekt met een bewolkte lucht van huis en onderweg tovert de zon een stralend blauwe lucht tevoorschijn. Wat wil je dan? Precies! Van de zon genieten zonder te verbranden.


Met je tattoo in de zon: 4 waardevolle tips


 • In de schaduw word je minder snel bruin, maar ook minder snel rood. Zoek regelmatig een lekker koele plek in de schaduw op, zodat de huid even tot rust komt. Lekker drankje erbij, mooi uitzicht, goed gezelschap. Hoe erg is het?  

 • Als je in de open lucht werkt, bescherm je huid dan met kleding of een zonnescherm. Doe dit naast het insmeren met een van de TattooMed Sun Care producten, want een hele dag in de felle zon werken is gewoon echt niet goed voor je. 

 • Ook als je geen last van verbranding (lijkt) te hebben, smeer je tattoo dan toch altijd voor en na het zonnebaden in. 

 • Drink genoeg water! De huid droogt in de zon sowieso uit. Beschermen doe je namelijk van buiten en van binnen.TattooMed Sun Protection - zonbescherming voor de getatoeëerde huid

Overzicht TattooMed Sun Care

Hieronder vind je een handig overzicht van de TattooMed zonnebrand, die jouw tattoo (en de huid) beschermen tegen UV-straling.


 • TattooMed Sun Protection 25; een fijne crème die jouw huid beschermt op zonnige dagen.

 • Wil je een dagje naar het strand of lekker zwemmen? Dan raden we aan om de TattooMed Sun Protection 50 te gebruiken. Deze zonnebrand beschermt de huid voor als je wat langer in het zonnetje bent. 

 •  Verwen je huid na met de TattooMed After Sun. Deze rijke lotion is vochtinbrengend en verkoelt de (door zon ietwat gestreste) huid. Heerlijk product en een echte must have! 


Laat je absoluut niet weerhouden om af en toe wat zonnestralen te pakken. Dat maakt vitamine D aan en dat is goed voor je. Maar pas op! Te veel zon de huid ernstig kan beschadigen met verbranding of erger van dien. Let hier dus goed op en zoek van tijd tot tijd de schaduw op.

En: blijf jezelf gedurende de dag goed insmeren! Want dat schiet er nog wel eens bij in ;)


Besteed extra aandacht aan je tattoo, want deze huid is extra gevoelig voor zonlicht. Bescherm hem dus goed, dan heb je er het langst plezier van!Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2021-07-27
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08