Hygiene in de tattoo studio's

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 1 min

Hygiene in tattoostudio's 

Er gelden in Nederland strenge regels voor de tattoo studio’s. Ongeveer duizend tattoo studio’s hebben een vergunning, waarbij ze aan strenge hygiëne eisen moeten voldoen. Een tattoo studio is immers geen openbaar toilet. Netheid en uitgebreide hygiëne horen de hoogste prioriteit te hebben. Dat moet bij binnenkomst al duidelijk zijn. Als je bij binnenkomst al wordt begroet door een horde hongerige insecten, moet je snel maken dat je wegkomt. De werkruimten moeten schoon en goed geventileerd zijn. In het tattoo-gedeelte mag alleen apparatuur staan die nodig is voor het tatoeëren. Vraag gerust aan je tatoeëerder waar je wordt getatoeëerd.  Een serieuze studio zal dat graag voor je doen.

Mag een tatoeëerder alleen wegwerpmaterialen gebruiken?

Doekjes, de vuldoppen voor kleuren en wegwerphandschoenen dienen meteen te worden weggegooid na het gebruik. Dit geldt ook voor de disposable naalden. Maak je geen zorgen als je tatoeëerder werkt met herbruikbare naalden. Deze worden goed gesteriliseerd met behulp van professionele en speciaal ontwikkelde apparatuur zoals ultrasone reinigers, autoclaaf (autoclaaf) of droge hitte sterilisatoren. Vraag je tatoeëerder gewoon met welk materiaal hij werkt. Nogmaals, gerenommeerde en professionele tattoo artiesten en studio’s beantwoorden graag al je vragen.


Hoe zit het met roken in de tattoo studio?

In de behandelruimte mag absoluut niet gerookt worden en veelal helemaal niet in de tattoo shop.

Mag je je hond meenemen?

Over het algemeen zal je hond niet mee mogen naar de tattoo shop en zeker niet in de behandelruimte. Honden zijn daarvoor een te groot infectierisico.

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op 

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2017-06-26
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-08