Familie tattoos zijn veelzijdig en razend populair

Familie tattoos zijn veelzijdig en razend populair

Familie tattoos zijn veelzijdig en razend populair

Als je op een feestje of op een zonnige dag aan het water goed rondkijkt binnen jouw vriendenkring wat zie je dan vaak voorbijkomen? Precies, familie tattoos. Familie tattoos zijn het type tattoo die het meest worden gekozen. In deze blog vertellen we je waarom ze zo populair zijn en vooral…..creatief!

Wat zijn familie tattoos precies? 

Familie tattoos zijn er in verschillende soorten en maten, maar ze betekenen meestal wel hetzelfde: een eerbetoon aan een overleden familielid, de waarde van het gezin of een speciale familieherinnering. Tattoo studio’s krijgen allerlei verzoeken van tattoo fans. Van heel symbolisch tot ‘gewoon’ een uiting van liefde voor hun dierbaren of een specifiek familielid. Een familie tattoo is iets persoonlijks en een symbool van respect, familie trots en verbondenheid.Verjaardagen van familieleden zijn een mooie manier om je genegenheid te laten zien. 

Voor deze gelegenheden wordt er vaak een familie tattoo gekozen 

 • Familie tattoos beelden blijdschap en verdriet uit (en soms alle twee). Veel tattoo fans nemen een familie tattoo na het overlijden van een geliefd familielid. Een andere reden is dat ze hun liefde en respect voor hun familie willen uiten. 

 • De geboorte van een kind is iets bijzonders. Vaders, moeders, ooms, tantes en opa’s & oma’s, leggen dit graag vast om een eeuwige jeugdherinnering aan de jongste telg te hebben. Want kinderen worden snel groot!

 • Je hoeft je voorouders niet eens persoonlijk te kennen om je toch met hen verbonden te voelen. Anekdotes en bijzondere plekken verbinden familieleden over generaties heen met elkaar en worden vaak gebruikt als familie tattoo.

 • Een partner ontwerp wordt ook vaak gekozen: ook leuk hoor, want deze soort tattoo is een ervaring voor de hele familie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van twee, drie, vier of vijf familieleden. 


Waar moet je op letten bij een familie tattoo?

Als je uit liefde voor een familielid een tattoo van hem of haar wil laten zetten, overleg dit dan eerst met de persoon in kwestie. Het is namelijk wel leuk als de ander het idee ook waardeert. Een voordeel van een familie tattoo: bijna geen enkele ruzie kan jullie van elkaar scheiden. Het komt zelden voor dat iemand spijt krijgt van een familie tattoo.

Klassieke motieven voor een familie tattoo


 • Letters: namen, geboortedata, of woorden als: ‘Familie’, ‘La Familia’ en ‘Ohana’ worden vaak gekozen.Met letters kun je creatief zijn en op een makkelijke manier jouw gevoelens uiten.  

 • Symbolen: aanvullend op het klassieke hart met banner, worden ook bloemen (elk blad staat voor een familielid) of bomen gebruikt om een familieband te laten zien. 

 • Portretten: als je een gedetailleerd portret van een familielid wil laten maken, neem dan contact op met een artiest die daarin gespecialiseerd is.

 • Minimalistische tattoos: als je van onopvallend houdt, laat dan je familie in de vorm van stippen, strepen, sterren of andere eenvoudige motieven op je huid tatoeëren. Het voordeel hiervan: zo’n tattoo kun je makkelijk uitbreiden als er een nieuw gezinslid bij komt. En: de persoonlijke betekenis is niet gelijk voor iedereen duidelijk. 

 • Stop de tijd: handtekeningen van kinderen, oude liefdesbrieven, tekeningen, hand- of voetafdrukken zijn erg persoonlijk, uniek en ontroerend. 


 
Een familie uitgebeeld in Mickey en Minnie stijl. 

Vernieuwende familie tattoo trends en ideeën


 • Je kent ze wel, de ideale moeder-vader-kind setjes en broer-zus koppels. Ongemerkt doen ze toch wat met je en het beeld ervan sla je op als een soort van ideaal. Of misschien voel je meer bij het beeld van Dumbo en zijn moeder, Mufasa uit The Lion King, de gebroeders bever of een moeder-kind stelletje uit de echte dierenwereld. Al deze voorbeelden kunnen in verschillende groottes en stijlen op jouw huid worden afgebeeld. Ook geschikt voor partner tattoos!

 • Familie speelt ook een belangrijke rol in veel boeken, films en series. Deze twee kun je prima combineren. Denk maar aan een familiewapen in een Game of Thrones look, een hippe Bob’s Burger Tattoo of een die verwijst naar Star Wars. De liefde voor de een en voor de ander verwerkt in een motief. Mooi!

 • In plaats van een klassiek portret kun je familieleden ook in de vorm van een icoon of een symbool laten tatoeëren. Tenslotte heeft iedereen iets unieks. Dat kan een sjeike pijp zijn, een bepaalde haar stijl, kleding of een extreme passie voor iets.Kies een creatieve tattoo artiest

Jouw vertrouwde tattoo artiest zal ongetwijfeld veel ervaring hebben met familie tattoos en precies weten hoe hij van een abstract idee een mooi ontwerp maakt. Veel artiesten ontwerpen hun afbeeldingen met veel geduld en toewijding en luisteren goed naar hun klanten tijdens het kennismakingsgesprek. 

Leg jouw artiest uit wie er belangrijk voor je is en waarom dat zo is. Welke mooie herinneringen en gedachten komen er naar boven als je aan deze persoon denkt. Samen met je tattoo artiest creëer je een idee die helemaal bij jouw dierbare past. 

TIP: Bereid je voordat je naar de tattoo studio gaat voor op je tattoo nazorg


Meer blogs over verschillende tattoo stijlen vind je op tattoomed.nl/blog

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2021-01-20
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-10