Corona tattoos de nieuwste trend

TattooMed Benelux

|

|

Leestijd 4 min

Corona Tattoos – de nieuwste trend

Nieuwe tattoo ideeën en ontwerpen zijn eindeloos. Bijna alles is al een keer getatoeëerd Vernieuwende motieven en ideeën zorgen altijd voor een hoop dynamiek in de tattoo scene en leveren vaak nieuwe trends op. 

Veel tattoo fans zijn gek op ontwerpen die iets heftigs of historisch uitbeelden.

Ook nu: Corona tattoos.

De eerste trendsetters hebben al een corona tattoo laten zetten. Voor de een werkt het als een soort bescherming of een herinnering aan een zware tijd, de ander vindt een Covid-19 tattoo vooral grappig.

Corona tattoos zijn nu echt een ding en inmiddels zijn er al heel wat artiesten die supermooie Corona tattoos zetten. In deze blog lees je er meer over.

Waarom zou je een Covid-19 tattoo willen? 

Dat verschilt. Voor de een zijn corona tattoos een serieuze bedoeling, voor de ander juist helemaal niet. De Corona pandemie is voor veel mensen, de kritisch ingestelden onder ons, een teken dat er iets goed mis is met de wereld. Deze bijna onheilspellende gedachte zie je terug in de corona tattoo ontwerpen.

Zo ernstig is het niet altijd: zo tovert een rol toiletpapier als tattoo vaak een glimlach op iemands gezicht. Het is maar hoe je ernaar kijkt.

Hieronder vind je een paar coole symbolen (of combinaties van symbolen) die met de #coronatattoo op het internet rondgaan.

 1. "Corona Survivor"

Rollen toiletpapier (met of zonder tekst of tekening erop) zijn populair bij tattoo liefhebbers. Soms staat er als voetnoot onder: ’misschien’ of ‘voorlopig’.

2. Maskers

Je kan het zo gek niet bedenken of een tattoo ontwerp heeft een beschermingsmasker op: portretten, stripfiguren, smileys, maskers zelf (een masker met een masker op dus).

Dit grapje werkt goed bij tattoo ontwerpen met humor, maar juist ook bij tattoos met een wat sombere boodschap. Een goede kandidaat voor de volgende blijvende tattoo trend is de dinosaurus met een beademingsmasker op. Een nogal cynisch tattoo plaatje, maar het geeft wel goed weer hoe het leven er op deze planeet voor staat. 


3. Corona bier

Deze blijft leuk. Getatoeëerde Flesjes corona met gasmaskers op of een gezondheids-gevarenteken geven aan dat er nog steeds een ‘hang’ naar het goede oude nachtleven is. Na een kleine dip aan het begin van de crisis, wordt er nu meer Corona bier verkocht dan gemiddeld. Met zo’n tattoo corona fles op je arm weet je zeker dat je aan de bar bekijks hebt.

4. Kronen

Corona betekent kroon. Slimmeriken gebruiken daarom de klassieke kroon als tattoo. Die voor hun symbool staat voor het jaar 2020. Een nette tattoo dus, waar je niet zo 1-2-3 een verhaal over een pandemie achter zoekt.

5. Pestmaskers 

Er komen steeds meer soorten maskers als tattoo tevoorschijn. Dit zie je over de hele wereld gebeuren. Naast de gewone medische mondmaskers wordt er vaak voor het militaire gasmasker gekozen of voor zo’n creepy pestmasker uit de middeleeuwen.

6. Organische vormen 

Door de beelden op tv en je telefoon weet iedereen nu wel hoe virussen eruit zien. De stekelige balletjes zie je nu steeds vaker terug in kleurrijke tattoo sleeves. Ook van die grappige met schattige oogjes worden vaak als tattoo gezet.

7. Toiletpapier

In veel landen denken mensen bij het woord Corona aan lege supermarktschappen en aan een wekenlang tekort aan toiletpapier. Het toiletpapier probleem, dat het ergst was in Duitsland en in de VS, wordt door veel fans aangegrepen om voor eens en voor altijd een rol toiletpapier ‘bij zich te hebben’. Zo’n toiletpapier tattoo ziet er vrij kansloos uit, maar is ook wel weer lachwekkend. Het lege toiletpapier kan je ook mooi gebruiken als achtergrond voor een leuke tattoo tekst.

8. Vleermuizen

Varkens, kamelen, ratten, vogels en vleermuizen. Door onze illegale manier van met dieren en vee omgaan, hebben we nu te maken met een aantal van de dodelijkste ziekten die er bestaan. Tattoo liefhebbers die hier erg mee bezig zijn tatoeëren vaak een drager van het virus (bijvoorbeeld een vleermuis) met een masker op en een boze uitdrukking. De boodschap die ze hiermee uitdragen is niet gelijk duidelijk en dat scheelt een boel discussie.

Kijk op deze pagina's voor een paar mooie voorbeelden: Corona tattoos met maskers, de mooiste en grappigste corona tattoos of een overzicht van de corona tattoo trends.

Je moet er het type voor zijn

Een Covid-19 tattoo moet je zien als een persoonlijke reactie op een grote gebeurtenis. Lang niet iedereen is er voor in om daar gelijk een tattoo van te laten zetten. Bedenk je wel dat een Covid-19 Tattoo er wel voor altijd blijft zitten en maar op een paar lichaamsdelen helemaal verborgen kan worden. En: als je al een of twee tattoos hebt die redelijk persoonlijk zijn, dan steekt een onpersoonlijke Corona Tattoo daar heftig bij af.

Als je al een aantal grappige tattoos hebt of meer het type bent dat veel kleine tattoos verzamelt (symbolen en afbeeldingen) dan kan deze Corona trend jouw creativiteit een fikse boost geven dat weer een mooie, nieuwe tattoo oplevert. 

Een gevoelig onderwerp

Een Corona Tattoo is ook een beetje provocatie. Hou er rekening mee dat jouw tattoo nogal eens onderwerp van gesprek zal zijn. En ga er maar vanuit dat er genoeg mensen zijn die een grap over een ziekte ronduit smakeloos vinden, omdat ze financieel geraakt zijn door Covid-19, een medisch beroep hebben, zelf ziek zijn geweest of misschien een dierbare aan Corona hebben verloren. Denk dus goed na over waar je de tattoo zet. En ook al bedoel je het niet zo, anderen kunnen zich aangevallen voelen door jouw Covid-19 tattoo op jouw handen, in je nek of gezicht of op een andere zichtbare plek.

Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2020-12-01
Laatst bijgewerkt op: 2022-03-12