Wat kost een Tattoo?

Deze vaak gestelde vraag is het moeilijkst te beantwoorden. Je kunt net zo goed vragen: "Wat kost een auto?"

Naar de shop

Deze veelgestelde vraag is moeilijk te beantwoorden. De kosten van een tattoo verschillen per kunstenaar, ontwerp, grootte, plaats op het lichaam, tijd en kleur. Er zijn studio’s en tattoo artiesten die een vast uurtarief vragen, anderen hanteren een totaalprijs.Laat je keuze vooral niet afhangen van de prijs: een tatoeage is een investering voor het leven.

Waar kan je je keuze beter door laten bepalen?

In welke stijl wil je je tattoo laten zetten?

Allrounders die elke tattoo-stijl beheersen, zijn ‘n absolute zeldzaamheid. De meeste tattoo-artiesten zijn gespecialiseerd in de stijl die het meest bij hem of haar  past. Onderzoek dus goed welke stijl je wilt hebben en wie daarin gespecialiseerd is. Het werk van de artiesten kan je op vaak op internet terugvinden.Informeer van tevoren zo veel mogelijk over het werk van de tatoeëerder en vraag om foto’s van zijn vroegere, genezen werken.

Hoe is de hygiene in de tattoo studio?

Er gelden in Nederland strenge regels voor de tattoo studio’s. Ongeveer duizend tattoo studio’s hebben een vergunning, waarbij ze aan strenge hygiëne eisen moeten voldoen. Een tattoo studio is immers geen openbaar toilet. Netheid en uitgebreide hygiëne horen de hoogste prioriteit te hebben. Dat moet bij binnenkomst al duidelijk zijn. Als je bij binnenkomst al wordt begroet door een horde hongerige insecten, moet je snel maken dat je wegkomt. De werkruimten moeten schoon en goed geventileerd zijn. In het tattoo-gedeelte mag alleen apparatuur staan die nodig is voor het tatoeëren. Vraag gerust aan je tatoeëerder waar je wordt getatoeëerd.  Een serieuze studio zal dat graag voor je doen.

Is er chemie tussen jou en je tattooartiest?

Naast dat het belangrijk is dat je weet waar de door jou uitgekozen tatoeerder goed in is is het ook belangrijk hoe hij te werk gaat of dat er bijvoorbeeld een bepaalde chemie tussen jullie is. Houd er rekening mee dat uw tegenpartij onder uw huid kruipt in de ware zin van het woord. Het is nauwelijks veel intiemer. Hoewel je niet meteen met je artiest hoeft te trouwen of iets dergelijks, vertrouw niet alleen op zijn of haar vakmanschap, maar ook op de omgang ermee. 

Laatst bekeken
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany