Vóór 23.00u besteld, morgen in huis!
Zaterdag besteld = maandag in huis
Gratis verzenden vanaf €40
Terug naar de Shop

Wat gebeurt er bij het piercen?

Wat er allemaal gebeurt bij het piercen is natuurlijk afhankelijk van de plaats en het type piercing. Een aantal dingen zullen altijd hetzelfde zijn.

Advies / document

Je moet vóór de behandeling mondeling en schriftelijk geïnformeerd worden over de mogelijke risico’s en complicaties, de genezingstijd, wat je absoluut niet mag doen tijdens de genezingsperiode en de naverzorging. Hiertoe moet je vóór het aanbrengen van de piercing je een document ondertekenen waarin je toestemming geeft.  Breng de piercer op de hoogte van eventuele problemen (geneesmiddelengebruik, epilepsie, allergie…)

Desinfecteren

Vóór het piercen wordt het te piercen gebied schoongemaakt met een ontsmettingsmiddel. Omdat de piercer geen arts is, mag hij je niet verdoven door een inspuiting te geven. Wel toegelaten is een pijnverdovende gel, spray, crème of pleister die je bij de apotheker kunt kopen. Er mag niet worden gepierced terwijl er nog zalf op je huid zit. Koudspray werkt zeer oppervlakkig en heeft weinig effect. Indien het te dicht op de huid of te veel wordt gebruikt kunnen er vriesblaren (vergelijkbaar met brandblaren) ontstaan. Gebruik de spray in geen geval in het gezicht of op de genitaliën..

Het piercen

Voordat een piercing geplaatst wordt, moeten de instrumenten eerst gesteriliseerd worden. Deze worden gesteriliseerd in een sterilisatieapparaat (dit wordt ook wel een autoclaaf genoemd). Dit is nodig om alle bacteriën, ziektekiemen en virussen te vernietigen. Kokend water, alcohol, sterilon of detol kunnen dit niet. De naalden en sieraden blijven in de verpakking totdat ze gebruikt worden. De huid rond de te piercen plek wordt schoon gemaakt met een ontsmettingsmiddel, bijvoorbeeld een alcoholoplossing. Vervolgens wordt de plek waar de piercing moet komen gemarkeerd. Soms wordt er een ‘forcep’ gebruikt. Dit is een klem met twee lusjes, waar de naald doorheen gaat. Met een hele scherpe en holle naald wordt er tenslotte een gaatje geprikt. Het sieraad wordt dan in de naald geplaatst en met de naald door het gaatje gehaald.

Tijdens een zelfde sessie kunnen meerdere piercings aangebracht worden. Aangeraden wordt om tijdens één enkele sessie niet meer dan drie à vier piercings te laten aanbrengen. Meer piercings vertraagt de genezing en verhoogt de kans op complicaties. Het is verstandig om tijdens de genezingsperiode titanium, 18 kt. goud of teflon sieraden te dragen.

Advies / zorg

Ten slotte zal de piercer je tips geven over de nazorg, de sieraden en het onderhoud van je piercing. Veel succes!

Klaar! Je bent nu de trotse drager van een piercing.

Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt 100% Vergan Made in Germany