Tattoo nazorg

Waar moet je op letten bij de verzorging van je tattoo? Hoe lang duurt het voordat je tattoo genezen is?

Naar de shop

Tattoo nazorg

  • Na het tatoeëren dekt de tatoeëerder de tatoeage meestal af met een folie of steriel kompres zodat er geen vuil in de wond terecht komt en de kleding niet aan de tatoeage blijft plakken. Volg de instructies van je tatoeëerder nauwkeurig op.
  • Verwijder de folie of kompres op z’n vroegst pas na 1 tot 3 uur.Reinig je tatoeage met lauwwarm water en TattooMed® Cleansing Gel. Gebruik hiervoor een schone blote hand, geen spons of iets dergelijks.
  • Dep na het reinigen je tatoeage met een schone doek droog en breng dun TattooMed® after tattoo aan en herhaal dit wanneer je tatoeage daar behoefte aan heeft.
  • Als er de eerste dag nog wondvocht vrijkomt, reinig dan je tatoeage opnieuw met TattooMed® cleansing gel en smeer wederom dun TattooMed® after tattoo op je tatoeage.
  • De eerste vijf dagen is het raadzaam om minimaal twee keer per dag je tatoeage te reinigen met TattooMed® cleansing gel en dun in te smeren met TattooMed® after tattoo. Hiermee voorkom je korstvorming en jeuk.
  • Smeer je tatoeage de dagen daarna minimaal 3 tot 5 keer per dag in met TattooMed® after tattoo om uitdroging en korstvorming te voorkomen.
  • Zorg er tijdens het genezing proces voor dat je je tatoeage niet met vieze handen aanraakt, niet krabt, geen bevuilde of strakke kleding aan hebt, niet direct in de zon gaat zitten, niet gaat zwemmen of in de sauna gaat zitten etc.
  • Je kan je verse tattoo ook afplakken met TattooMed® Tattoo Protection Film. Met deze folie ben je 3-5 dagen beschermd tegen infecties, kan je tattoo optimaal helen èn kan je ook nog zonder verdere bescherming onder de douche. De folie biedt gedurende de eerste dagen na het zetten een optimaal wondklimaat. Daarna kan het genezingsproces worden ondersteund door je tattoo te verzorgen met de Cleansing Gel en de After Tattoo.

Het eindresultaat en het uiterlijk van je geheelde tattoo hangt niet alleen af van de vaardigheden van je tattoo artiest, maar ook van de zorg die je eraan besteedt.

 

Voor nog meer tips zie: 10 Tips voor tattoo verzorging.
Laatst bekeken
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany