Douchen met je nieuwe tattoo Kan dat?

Douchen met je nieuwe tattoo Kan dat?

Hoe lang moet je wachten? Welke zeep mag je gebruiken? Check hier waar je absoluut op moet letten als je voor het eerst gaat douchen met je nieuwe tattoo.

Naar de shop

Na hoe lang mag je onder de douche met je nieuwe tattoo?

 

Een van de meest gestelde vragen die we krijgen is of je kan douchen met je nieuwe tattoo. Natuurlijk kan dat! Na hoe lang je dat kan doen, hangt af van wanneer je de folie mag verwijderen van je tatoeëerder. Je kan pas gaan douchen, als je de folie eraf mag halen. Meestal mag je de folie er na 2 tot 4 uur wel af halen.

Maar let op! Dat kan soms ook wel eens langer zijn dan vier uur. Niet iedere artiest werkt op dezelfde manier. Luister vooral naar het advies van je tatoeëerder. 

 

Als je tattoo is ingepakt met een speciale tattoo folie hoef je de folie niet te verwijderen als je gaat douchen. 

 

Waar moet je op letten voordat je de douche instapt?


Als je je verse tattoo niet meteen wilt beschadigen, moet je wel op een paar dingen letten voordat je de douche in stapt.

Handen wassen

Handen wassen....maar ik ga toch onder de douche?

Dat klopt! Je kan je handen ook gewoon onder de douche wassen. Dat is het probleem niet. Als je het maar doet vóórdat je je tattoo aanraakt. Zeker in de eerste weken na het zetten. Dan is je tattoo heel erg kwetsbaar voor alle bacteriën. Je tattoo wassen doe je namelijk met je handen. 

Check de temperatuur van het water

Vergeet dit absoluut niet! Te warm water voelt ѐcht niet fijn op je tattoo. Dat niet alleen. Té warm water en ook de stoom, die dan vrijkomt, zetten je poriën weer wijd open. Zo loop je het risico dat de inkt eruit vloeit en je tattoo minder mooi wordt. Lauwwarm werkt het beste.

Check de de douchestraal

Je wilt absoluut niet verrast worden door een jetstraal op op je nieuwe tattoo. Dat is pijnlijk en niet goed voor de inkt. Zorg voor een zachte straal en voorkom dat je die straal te rechtstreeks op je tattoo zet.

Zorg voor de juiste zeep

Het schoonmaken van je tattoo doe je niet alleen met water, maar ook met een milde zachte alcoholvrije zeep.  Met zeep bedoelen bij voorkeur een zeepvrije zeep of wasgel met een huidvriendelijke pH-waarde. 

Onze bacterie remmende zeep is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van tattoos. De Panthenol helpt je net gezette tattoo sneller genezen en verzacht ook nog eens de jeuk en branderigheid. Droogt de huid absoluut
niet uit!


Tattoo zeep
Tattoo zeep van TattooMed
BEKIJK HIER

Weet waar je je tattoo mee gaat drogen

Na het douchen kan niet je zomaar je handdoek van het droogrek afpakken en je tattoo droogwrijven. Alsjeblieft niet! Het is belangrijk dat je je tattoo voorzichtig droogdept met een schone pluisvrije doek. 

Zorg voor de juiste aftercare

Na het douchen begin je meteen met het verzorgen van je tattoo. Zoek van te voren al met welke crème of zalf je je tattoo wilt verzorgen. Je insmeren met een standaard bodylotion is uit den boze. Daar zitten stoffen in die je tattoo niet ten goede komen en zeker niet bijdragen aan het helingsproces van je tattoo. Gebruik een crème of zalf die speciaal voor tattoo verzorging ontwikkeld is

Hoe lang mag je douchen? 

En dan het douchen zelf natuurlijk! De belangrijkste regel is dat je dat vooral niet TE LANG doet. Vooral de eerste dagen niet. Maak je tattoo goed schoon. Spoel de zeep zorgvuldig af en ga er weer uit. Je hoeft echt niet het record snel douchen te verbreken, maar de eerste weken is vijf minuten echt lang genoeg. We hebben je al verteld dat te veel warmte niet goed voor je verse tattoo is, maar te veel water is ook niet goed. Dat maakt de tattoo week en daarmee zet je ook je poriën open en kan je inkt er makkelijk uit komen.

 

Hoe vaak mag je douchen?

Heel simpel! Je kan in principe net zo vaak douchen, als je je nieuwe tatoeage moet schoonmaken. Mmm even denken...dat is minimaal twee keer per dag. Daar heb je natuurlijk niet altijd zin in. Tenzij je tattoo op een plek zit die je alleen goed onder de douche kan schoonmaken. Stap dan maar gewoon even onder de douche. Dat komt het genezingsproces zeker ten goede.


reinigen en verzorgen - TattooMedTattoo nazorg van TattooMed
BEKIJK HIER

 


TIP: Schrijf je in voor de onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop! 


 

 

Misschien ook leuk om te lezen:
Hoe maak je je nieuwe tattoo schoon?
Hoe vaak en hoe lang moet je je tattoo insmeren?

Hoe lang duurt de genezing van je tattoo?

 
Laatst bekeken
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany