Douchen met je nieuwe tattoo Kan dat?

Douchen met je nieuwe tattoo Kan dat?

Hoe lang moet je wachten? Welke zeep mag je gebruiken? Check hier waar je op moet letten als je voor het eerst gaat douchen met je nieuwe tattoo.

Naar de shop

 

Douchen met je nieuwe tattoo. Kan dat?

Natuurlijk kan je douchen met je nieuwe tattoo na het zetten! Maar je kan niet zomaar met je verse tattoo de douche in stappen. 
Lees hieronder waar je absoluut op moet letten.

Hoe lang moet je wachten voordat je mag douchen?

Hoe lang je moet wachten is vooral afhankelijk van het advies van je tattoo artiest. Niet iedere artiest werkt op dezelfde manier. Ja kan pas gaan douchen, waneer je de folie eraf mag halen. De ene artiest vraagt of je de folie er minimaal een half uur op laat zitten, de ander misschien wel 24 uur. 

Over het algemeen mag je de folie na 2 tot 4 uur eraf halen en kan je gewoon gaan douchen. Als je bent ingepakt met een speciale tattoo folie hoef je de folie niet te verwijderen. 

Waar moet je op letten voordat je de douche instapt?

Handen wassen

Het is eigenlijk het allereerste wat je altijd moet doen voordat je je tattoo gaat aanraken: je handen wassen! Doe dat héél zorgvuldig, zeker in de eerste dagen na het zetten. Dan is je tattoo heel erg kwetsbaar voor alle bacteriën. Je tattoo wassen doe je met je handen, niet met een spons of iets dergelijks.

Check de temperatuur van het water

Vergeet dit absoluut niet! Te warm water voelt ѐcht niet fijn op je tattoo. Dat niet alleen. Té warm water en ook de stoom, die dan vrijkomt, zetten je poriën weer wijd open. Zo loop je het risico dat de inkt eruit vloeit en je tattoo minder mooi wordt. Lauwwarm water dus!

Check de de douchestraal

Je wilt absoluut niet verrast worden door een jetstraal op op je nieuwe tattoo. Dat is pijnlijk en niet goed voor de inkt. Zorg voor een zachte straal en voorkom dat je die straal te rechtstreeks op je tattoo zet.

Zorg voor de juiste zeep

Het schoonmaken van je tattoo doe je niet alleen met water, maar ook met een milde zachte alcoholvrije zeep. Het liefst met een zeep die speciaal voor het schoonmaken van tattoos ontwikkeld is. Met zeep bedoelen dan ook bij voorkeur een zeepvrije zeep of wasgel met een huidvriendelijke pH-waarde. Gebruik je handen om je tattoo wassen.

Weet waar je je tattoo mee gaat drogen

Na het douchen kan niet je zomaar je handdoek van het droogrek afpakken en je tattoo droogwrijven. Alsjeblieft niet! Het is belangrijk dat je je tattoo voorzichtig droogdept met een schone doek. Gebruik hiervoor geen doek waar pluisjes of vezels vanaf kunnen komen.

Zorg voor de juiste aftercare

Na het douchen begin je meteen met het verzorgen van je tattoo. Zoek van te voren al met welke crème of zalf je je tattoo wilt verzorgen. Je insmeren met een standaard bodylotion is uit den boze. Daar zitten stoffen in die je tattoo niet ten goede komen en zeker niet bijdragen aan het helingsproces van je tattoo. Gebruik een crème of zalf die speciaal voor tattoo verzorging ontwikkeld is.

 

En dan het douchen zelf natuurlijk! De belangrijkste regel is dat je dat vooral niet TE LANG doet. Reinig je tattoo zorvuldig en ga er onmiddellijk weer uit. We hebben je al verteld dat warmte niet goed voor je verse tattoo is, maar teveel water is ook niet goed. Dat maakt de tattoo week en daarmee zet je ook je poriën open en kan je inkt er makkelijk uit komen.

Misschien vind je ons artikel Tattoo nazorg - alle ins en outs op een rij ook interessant.

 Succes!

reinigen en verzorgen - TattooMed

Speciaal ontwikkeld voor tattoos
reinigen & verzorgen
Meer weten?

 

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan vooral contact met ons op.

 
Laatst bekeken
Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt Ohne Tierversuche 100% Vergan Made in Germany