Een nieuw tattoo nazorg crème erbij, waarom?

Een nieuw tattoo nazorg crème erbij, waarom?Een nieuw tattoo nazorg crème erbij, waarom?

Eindelijk! Het is er….onze CE tattoo nazorg crème. De CE After tattoo pro nazorg crème is een medisch hulpmiddel, speciaal is ontwikkeld voor het genezen van je net gezette tattoo. GGD goedgekeurd!

We hebben er even op moeten wachten, want je krijgt een CE markering niet zomaar. Nadat duidelijk was geworden welke kant de GGD op zou gaan met de wijziging van de Hygiënerichtlijnen voor tatoeëren en permanente make up, zijn wij meteen aan de slag gegaan.

Althans, de farmaceutische producent van onze tattoo nazorg, White Label Pharma GmbH.

Onze huidige tattoo nazorg valt onder de zogenoemde Cosmetica verordening. TattooMed GmbH heeft de medische producent in 2012 de opdracht gegeven om hoogwaardige tattoo en piercing nazorg te ontwikkelen.

Niet vette crème en een tattoo zeep, die de genezing van je tattoo samen ondersteunen

De opdracht van TattooMed was destijds, het ontwikkelen van een niet vette nazorg zalf of crème en een zeep die de huid uitdroogt. De tattoo nazorg crème moet snel absorberen, hydrateren en zorgen dat het natuurlijke genezingsproces wordt ondersteund, of beter gezegd: zorgen dat een tattoo zo snel mogelijk heelt.

White label Pharma heeft toen volgens de hoogste medische standaard een tattoo care bundel ontwikkeld, bestaande uit de After tattoo en de Cleansing gel. En om de bundel compleet te maken, meteen ook een crème die na het genezen je kleuren beschermd. Deze bundel bevat de hoogste kwaliteit ingrediënten en zijn 100% vegan en zoals het een medische firma betaamt, wordt ook al geproduceerd volgens de hoogste medische standaard.

Wildgroei aan tattoo nazorg, geen zicht op kwaliteit

Omdat er de laatste jaren zoveel tattoo nazorg producten op de markt zijn gekomen, begon de GGD zich een beetje zorgen te maken over de controle daarop. Niet vergeten, dat je met het zetten van een tattoo je huid beschadigt, waar je niet zomaar elke zalf of crème op kan smeren.

De meeste nazorg crèmes zijn uiteraard helemaal goed voor de verzorging van jouw tattoo. Dat is de afgelopen jaren wel gebleken, met onze vertrouwde tattoo nazorg creme, de After tattoo heelt je tattoo geweldig en super snel!

Maar de GGD gaat met de nieuwe richtlijnen toch een stapje verder en vereist dat de nazorg zalf of crème die een tattoo studio adviseert jou adviseert, voldoet aan een strenge medische controle.

Verschil tussen een cosmetisch en een CE product

Een fabrikant van van een cosmetisch product mag namelijk helemaal zelf bepalen hoe hij controleert en wanneer het voldoende is. De Cosmeticaverordening stelt even kort door de bocht dat een product bij normaal gebruik de gezondheid niet mag schaden. De producent bepaalt zelf z’n kwaliteitssysteem. Tenzij je net als onze producent gecertificeerd bent volgens strenge ISO13485 normen.

En nu komt het.

Dat is bij een product met een CE markering wel het geval! Bij een medisch product, wat onze After Tattoo Pro is, moet de productie helemaal gaan volgens de eisen van de richtlijn medische hulpmiddelen.

Nieuwe tattoo nazorg crème

Wat hebben we nu gedaan? We hebben een Tattoo nazorg crème ontwikkeld, helemaal gericht op de eerste drie dagen van tattoo verzorging volgens de strenge eisen en filosofie van de medische moderne wondverzorging. Net als onze tattoo folie, de Protection Film. Dat is ook een CE geregistreerd hulpmiddel.

 

Hoe gebruik je de After tattoo Pro?

De After tattoo Pro kan je gedurende de eerste 3 gebruiken samen met de onze tattoo zeep, de Cleansing gel. Daarna kan je je tattoo verder insmeren met onze vertrouwde After tattoo 100 of 25ml en schoonmaken met de Cleansing gel. Ook verkrijgbaar in een 100 of 25ml tube.

☀️ Is je tattoo genezen?
Bescherm blijf hem dan dagelijks verzorgen en beschermen tegen vervaging met onze Daily tattoo care. Dan ben je verzekerd van een langdurig mooie tattoo.

 

Het introduceren van de After tattoo Pro betekent dus niet dat je de vertrouwde After tattoo niet meer vanaf de eerste dag op je verse tattoo mag gebruiken.

Integendeel!

Maar met het de gebruik en adviseren van de After tattoo Pro CE speel een tattoo studio volgens de strenge regels van de GGD op safe.