Vóór 23.00u besteld, morgen in huis!
Zaterdag besteld = maandag in huis
Gratis verzenden vanaf €40
Terug naar de Shop

Hoe kan je checken of zonnebrandcrème van vorig jaar nog houdbaar is?

Hoe lang is zonnebrand houdbaar?

Hoe kan je checken of jouw zonnebrandcrème van vorig jaar nog houdbaar is? Na het al het binnen zitten van de afgelopen maanden is onze huid niet veel meer gewend. Wees voorzichtig! Zeker in deze coronatijd snakken we naar meer vrijheid. Zodra het weer het toelaat gaan we naar buiten om van de zon te genieten. Logisch! Omdat de voorjaarszon krachtig kan zijn is het superbelangrijk  om je huid en je tattoos tegen UV-straling te beschermen. Hier zijn onze handige tips om je zonnebrand te controleren. Lees ze!

 

De kracht van de zon in het voorjaar

Zoals gezegd is het ook in het voorjaar belangrijk om je tattoo tegen UV-straling te beschermen. Zonder een goede zonnebrand crème loop je het risico om je huid en je tattoo lelijk (en pijnlijk) te beschadigen. Los van de pijn die je daar van hebt, worden de tattoo kleuren er ook niet mooier op. Dat is natuurlijk zonde en niet nodig.


Kan ik de zonnebrand van vorig jaar nog gebruiken? 

In principe is zonnebrand lang houdbaar. Minimaal een jaar na opening moet zeker lukken. Het is wel afhankelijk van plaats waar je de crème bewaard. In de auto bijvoorbeeld, schommelt de temperatuur nogal en dat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de crème. Maar bewaar je de crème op een donkere en koele plek, dan is de kans groot dat je hem nog prima kunt gebruiken. Zo kan de zonnebrand langer mee.

Hoe weet je of je zonnebrand nog kan gebruiken?

  • Ruik eraan. Is de geur vreemd of zelfs vies? Gebruik de crème dan niet meer.

  • Mengt de crème (ook na schudden) niet meer? Ook dan is het raadzaam een nieuwe tube te gebruiken.

Geen zonnebrand op je nieuwe tattoo

Is je tattoo nog niet genezen? Smeer er dan geen zonnebrandcrème op! Je kan dat pas doen als je tattoo helemaal genezen is. Je kan wel de tattoo sun folie gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor je verse tattoo, de Black Patch. 96% van de Uv-stralen wordt tegengehouden! Deze folie is bedoeld om de eerste 3-5 dagen de genezing van je tattoo te ondersteunen en je te beschermen tegen de zon.

 


TIP: Schrijf je in voor de onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop! Handig blogs om ook te checken:
Zonnebrand op je nieuwe tattoo. Ja of nee?
zonnen met je nieuwe tattoo do’s and dont’s
Wanneer is je tattoo genezen?
Zo werk de zonnebrand van TattooMed

Hochwirksame Hautpflege Dermatologisch bestaetigt 100% Vergan Made in Germany